Kanye Westillä nähdyistä Karhun lenkkareista tuli kansainvälinen uutinen – heti myyntipiikki Yhdysvaltain markkinoilla - Viihde - Ilta-Sanomat

Kanye Westillä nähdyistä Karhun lenkkareista tuli kansainvälinen uutinen – heti myyntipiikki Yhdysvaltain markkinoilla

Räppäri kuvattiin viime perjantaina Karhun kengissä. Kenkien saama julkisuus aiheutti heti myyntipiikin.

25.1.2017 9:28

Räppäri Kanye West kuvattiin viime viikon perjantaina Los Angelesissa jaloissaan suomalaisen Karhu-merkin kengät. Karhun Fusion 2.0 Mount Pallas -lenkkarit bongattiin supertähden yllä tämän poistuessa ravintolasta yhdessä vaimonsa Kim Kardashianin kanssa.

Vuonna 1916 perustetun suomalaiskenkien näkeminen Westin jaloissa on melko harvinaista, sillä tähti käyttää nykyään lähinnä itse Adidakselle suunnittelemiaan kenkiä.

Räppärin kengistä uutisoitiin myös kansainvälisesti. Niistä kertoivat muun muassa Upscalehype.com sekä tunnettu miesten muotilehti GQ – joka tosin kirjoitti merkistä virheellisesti Kahru-nimellä.

High Snobiety -sivusto on haastatellut aiheen tiimoilta Karhun Global Lifestyle -päällikköä Remko Nouwsia. Nouws paljastaa sivustolle kenkien myynnin kasvaneen Kanye Westin ansiosta.

– Vaikka valtaosa ihmisistä sai tietää asiasta eilen ja tänään, olemme nähneet piikin myynnissä, erityisesti Yhdysvalloissa. Nettiliikenne linkittyy internetmyyntiin. Näimme myös kasvua sosiaalisen median kanavillamme, erityisesti Instagramissa, joka vain kasvaa koko ajan, Nouws intoilee.

Karhun edustaja sanoo, ettei tarkalleen tiedä, kuinka West sai kengät. Karhu ei niitä tähdelle kuitenkaan lähettänyt.

– Tiedän, että Kanye on hyvin perillä näistä asioista, joten hän on saattanut tehdä pientä tutkimusta Karhusta. Voi myös olla, että hän on saanut ne Boston’s Conseptsilta, sillä olemme työskennelleet heidän kanssaan tiiviisti Yhdysvalloissa, ja he ovat lähettäneet kenkäpareja joillekin vaikutusvaltaisille ihmisille puolestamme.

Nouws kuvailee asian olevan merkittävä Karhulle.

– Olemme olleet olemassa 100 vuotta, joten en sanoisi, että olemassaolomme riippuu siitä, mutta Kanye Westin suosittelun saaminen on valtava asia! Se on suuri kehu merkille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?