Putous alkaa tänään – muistatko vielä nämä unohduksiin jääneet sketsihahmot? - Viihde - Ilta-Sanomat

Putous alkaa tänään – muistatko vielä nämä unohduksiin jääneet sketsihahmot?

Kaikista Putouksen sketsihahmoista ei muodostunut kansansuosikkeja.

21.1.2017 16:28

Suosikkiohjelma Putouksen kahdeksas kausi alkaa MTV3-kanavalla lauantaina 21. tammikuuta kello 19.30. Ohjelman tekijäkaarti uudistui lähes kokonaan edelliskaudesta, sillä vanhoista tähdistä mukana jatkaa ainoastaan Jenni Kokander.

Uusina Putous-tähtinä nähdään Minka Kuustonen, Timo Lavikainen, Mikko Penttilä, Kaisa Hela, Pilvi Hämäläinen ja Ernest Lawson. Ohjelmaa juontaa Roope Salminen, joka on myös luvannut niin ikään osallistua osaan ohjelman sketseistä ja käänteistä.

Putouksen kenties olennaisin osa on ensimmäisestä kaudesta lähtien ollut sketsihahmokilpailu. Alun perin vitsistä lähteneestä kisasta on tullut katsojien suosikki, ja näyttelijöiden luomien hahmojen hokemat ovat tavanneet päätyä myös katsojien käyttöön arkielämässä.

Tässä jutussa muistellaan ikimuistoisimpia sketsihahmoja.

Kaikista Putous-hahmoista ei kuitenkaan luonnollisesti ehtinyt muodostua kansansuosikkeja. Ilta-Sanomat poimi aiemmilta kausilta hahmoja, jotka ovat jääneet sketsihahmokisan jälkeen täysin unohduksiin. Muistatko vielä heidät?

Ensimmäisellä kaudella neljäntenä sketsihahmokisasta putosi Kari ”Hissu” Hietalahden hahmo. Juri Kakka oli toroppalainen diplomi-insinööri, joka hoki ”se on se ruttokansan tuote”.

Pilvi Pouta.­

Haaparantalainen malli Pilvi Pouta oli toisella kaudella Jukka Rasilan luoma hahmo. Hahmo putosi kisasta neljäntenä.

Piia Potka.­

Näyttelijä Elena Leeve oli Putouksessa mukana ainoastaan sen kolmannella kaudella. Leeven hahmo Piia Potka oli lihamestarin tytär, joka hoki ”mitä laitetaan?”. Piia Potka putosi sketsihahmokisasta toisena.

Neljännellä kaudella Iina Kuustonen ja Riku Nieminen loivat hahmoikseen Sisko Sikiön sekä Veli Sikiön. Veli Sikiö ylsi kisassa toiselle sijalle, mutta Siskon taival katkesi heti alkuunsa ensimmäisenä. Sisko kyseli ”onks se miun vuki?”.

Seuraavalla kaudella Riku Nieminen ei onnistunut aivan yhtä menestyksekkäästi sketsihahmon luomisessa. Jarmo Heikkinen eli Heikkis-Jamo putosi kisasta toisena. Mikkeliläinen ilmaisutaidon opettaja toisteli ”saijonaarasta”-hokemaa.

Ensimmäisenä kisasta kuudennella kaudella tippui Ville Tiihosen tulkitsema vartija eli turvallisuushenkilö Lahdesta, Ari Stevari. Stevari toisteli, kuinka ”tilanne on täysin hallinnassa”.

Seitsemännellä kaudella sketsihahmokisaa uudistettiin, kun ensimmäisinä pudonneet saivat yrittää uudelleen toisella hahmolla. Tuolloin viidentenä putosi Kari Ketosen hahmo Aimo Sonni. Espoolainen taksikuski julisti, ettei ”hyväksy basismia, vaan on taksikuski”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?