Pirkka-Pekka Petelius ja Juha Perälä koheltavat tv-uutudessa: ”Saan olla just niin ääliö kuin oikeasti olen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Pirkka-Pekka Petelius ja Juha Perälä koheltavat tv-uutudessa: ”Saan olla just niin ääliö kuin oikeasti olen”

Pirkka-Pekka Petelius ja Juha Perälä nostavat pienet kyläkaupat jalustalle kevään uutuussarjassa.

Erikoisliikemiehissä Pirkka-Pekka Petelius ja Juha Perälä matkustavat ympäri Suomea tavoitteenaan pelastaa pienten kylä- ja kivijalkakauppojen tulevaisuus.­

22.1.2017 22:43

Pirkka-Pekka Petelius ja Radio Suomipopin Aamulypsystä tuttu juontaja Juha Perälä pelastavat pieniä kylä- ja kivijalkakauppoja ensi maanantaina alkavassa Erikoisliikemiehet-sarjassa.

Kevään aikana kaksikko kehittelee omituisia markkinointitempauksia ja yrittää nostaa suosta suurten kauppaketjujen varjoon jääneitä pienyrityksiä jaloilleen.

Viihdeohjelmien konkari Petelius sanoo nauttineensa suunnattomasti ohjelman kuvauksista, ja siitä, että hän sai revitellä aivan niin paljon kuin halusi.

– Ei meillä mitään käsikirjoitusta ollut. Mikkelissä soittelin lemmikkieläinliikkeessä sambaa vinkuleluilla ja konttasin lattialla, Petelius naurahtaa ja jatkaa.

– Elämä on yhtä suurta hauskaa juhlaa. Ohjelmassa oleellinen juttu on se, että meidän annetaan olla oma itsemme. Saan olla just niin ääliö ja lapsellinen kuin oikeasti olen. Tämä on kuin aikuisten leikkikoulu. Ei ole suitsittu yhtään ja saa puhua ihan mitä haluaa. Se on kaikessa tekemisessä se juttu, että tekijät nauttii. Se tarttuu katsojiin, hän uskoo.

–Huomasin, että parissa ekassa jaksossa yritin olla kuvausryhmälle ja PP:lle samanlainen kuin olen sängyssä naisten kanssa, eli miellyttää. Huomasin sitten Pirkka-Pekan esimerkistä, että voin vapautua ja sekoilla ihan vapaasti, Perälä naurahtaa.­

Perälälle työskentely viihdelegendan kanssa oli upea ja opettavainen kokemus, etenkin kun kyseessä on radiojuontajan ensimmäinen tv-sarja.

– Ennen kuvauksia en ollut viettänyt hänen kanssaan ollenkaan aikaa. Kun minulle ehdotettiin tätä ohjelmaa, minulta kysyttiin, että onko mielessä ketään, jonka kanssa haluaisit ohjelmaa tehdä. Sanoin heti, että Pirkka-Pekka Petelius tai vaikkapa Sami Hedberg voisi olla kiva. Vähän ajan kuluttua kerrottiin, että jos haluat tehdä PP:n kanssa ohjelmaa, niin se kyllä onnistuu, Perälä sanoo.

Räiskyvän parivaljakon päästessä irti, mitä tahansa voi tapahtua.

– Olen tehnyt kaikennäköistä ja kaikenlaisten ihmisten kanssa. Kyllä tämä on ihan omituista, että joku tuntee tahoillaan niin, että näillä kahdella voisi toimia juttu hyvin yhdessä. Se on ihme, sillä homma ei välttämättä onnistu, vaikka tuntisi toisen kuinka hyvin tahansa, Petelius sanoo.

–Minua vähän häiritsee se, että en yhtään välitä käykö kamera vai ei. Joskus miettii, että pitäisikö sitä osata käyttäytyä. Ei se onnistu kun elämänasenne on tällainen villin anarkistinen, Pirkka-Pekka Petelius sanoo.­

Ohjelmassa nähtävien kauppiaiden, asiakkaiden ja muun yleisön reaktiot ovat aitoja. Edes ohjelmassa mukana olevat yrittäjät eivät tarkalleen tienneet, mitä kuvauksissa tulisi tapahtumaan.

– Siellä tapahtui uskomattomia juttuja, joita ei voinut edes käsikirjoittaa. Aluksi monet liikkeenpitäjät olivat, että keitä nämä jätkät oikein ovat. Reaktio vaihtuu hämmästyksestä onnellisuuteen ja liikutukseen, Perälä kertoo.

Vaikka Erikoisliikemiehet tulvii hersyvää huumoria ja hengästyttävää koheltamista, on ohjelman taustalla vakava sanoma. Pienyritysten tulevaisuus on vaakalaudalla.

– Lähdin siitä syystä mukaan ohjelmaan, että ohjelmalla on oikeasti merkitystä. Tässä on katoavaa kulttuuria, jota kannattaa tuoda esille. On todella hienoa saada olla sydämestään mukana tekemässä tällaista. Nostamme kivijalkaliikkeiden pitäjien elämäntyölle kiitoksen.

Erikoisliikemiehet maanantaisin klo 21 Jimillä 23.1. alkaen.

Erikoisliikemiehissä Pirkka-Pekka Petelius ja Juha Perälä matkustavat ympäri Suomea tavoitteenaan pelastaa pienten kylä- ja kivijalkakauppojen tulevaisuus.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?