Suomalaiset huimapäät sinkoutuivat venäläisellä keinulla korkeuksista suoraan avantoon: ”Pelotti älyttömästi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalaiset huimapäät sinkoutuivat venäläisellä keinulla korkeuksista suoraan avantoon: ”Pelotti älyttömästi”

Jyväskyläläinen Santeri Saari oli yksi niistä uskalikoista, jotka pääsivät kokeilemaan rajojaan Biisonimafian ja OnePlusin tempauksessa Punkaharjulla.

19.1.2017 14:14

Biisonimafia rakensi Russian swing - venäläinen keinu -nimellä kulkevan akrobatiakeinun, joka sinkosi hyppääjät jääkylmään avantoon. Idean keksi Kaitsu Rinkinen.

– Kävelin kerran töihin viime keväänä jäätä pitkin ja mietin ajatuksissani hulluimpia asioita mitä voisi tehdä, sitten se pamahti mieleen: russian swingistä avantoon. Ylipäätään avantoon hyppääminen oli käynyt mielessä useasti, mutta swingin avulla siitä sai näyttävän ja riittävän haastavan tempun, hän kertoo.

Puitteita stuntille rakennettiin lähes viikon ajan. Hypyt suunniteltiin osissa. Avantoa pidettiin vesipumpun avulla auki. Saunoja kartoitettiin lähistöltä nopean palautumisen tueksi.

Hyppäämässä olivat muun muassa Santeri Saari, Miro Lähteenmäki, Leo Nurminen, Niko Laitila, Roope Mahosenaho ja Janne Kaperi. Saaren mukaan keinu heittää hyppääjän noin 4–7 metrin korkeuteen.

– Minut ja kaverini kutsuttiin sinne, koska olimme olleet kesällä 2015 käyneet hyppimässä kyseisestä russian swingistä Biisonimafian kutsumina. Olosuhteet olivat ihan hyvät. Kylmä siellä oli, mutta ei onneksi satanut lunta tai räntää. Jäätä piti kumminkin lapioida pois avannosta ennen hyppyjä, YouTube videoita tekevä Saari selittää.

Hän tunnustaa, että alussa pelotti aivan älyttömästi eikä kenelläkään ollut tarkkaa tietoa, miten keho reagoisi näin kylmään veteen.

– Kun adrenaliini alkoi virrata ja keskittyi temppuun, niin ei se kylmyys niin ylitsepääsemätöntä ollut. Ekalla hypyllä pintaan tulessa muutama huuto tuli, mutta kuulemma se auttaa siihen shokkiin, mikä kroppaan tulee noin kylmään nopeasti tullessa. Toinen hyppy sitten menikin jo rutiinilla. Kaikilla oli hauskaa, vaikka alussa pelottikin älyttömästi, Saari vakuuttaa.

Mitä Saari sanoisi ulkomaalaisille, jotka ihmettelevät hullujen suomalaisten tempauksia?

– Kun täällä kerran on näin kylmä, niin miksei pitäisi hauskaa samalla. Suomessa on tapana käydä avannossa, mutta nyt tehtiin se vähän isommin.

Jutun päävideolla on Santerin oma video stuntista. Alla Biisonimafian video:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?