Viihde

Elokuvaohjaaja Claes Olssonin Kinoproduction-tuotantoyhtiö asetettiin konkurssiin

Julkaistu:

Elokuvat
Vuosikymmeniä toiminut Kinoproduction Oy asetettiin joulukuun lopussa konkurssiin.
Pitkän liudan elokuvia, dokumentteja ja tv-ohjelmia vuosikymmenten aikana tuottanut Kinoproduction Oy on asetettu konkurssiin.

Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan Ilta-Sanomille, että käräjäoikeus on tehnyt päätöksen Kinoproduction Oy:n asettamisesta konkurssiin 29.12.2016.

Konkurssihakemus jätettiin Helsingin käräjäoikeuteen 22. joulukuuta.

– Kyllä, Kinoproduction Oy on asetettu konkurssiin 29.12, vahvistaa myös konkurssipesän pesänhoitajaksi määrätty asianajaja Olli Pohjakallio.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Kinoproductionin toimitusjohtaja Claes Olssonia kommentoimaan asiaa. Pohjakallio kommentoi konkurssin taustoja IS:lle lyhyesti Olssonin pyynnön mukaisesti.

– Yrittäjän oman käsityksen mukaan konkurssin keskeisin syy on Suomen elokuvasäätiön tukien saamatta jääminen. Suomen elokuvasäätiö myöntää joko kehittämistukea tai tuotantotukea, ja kun niitä kumpaakaan Kinoproduction ei ollut saanut noin kahteen vuoteen, niin rahat loppuivat ja toiminnan edellytykset päättyivät. Olssonin käsityksen mukaan elokuvatoimintaa ei voi harjoittaa Suomessa ilman elokuvasäätiön tukea, Pohjakallio kommentoi.

Kinoproduction on vuosien varrella tuottanut muun muassa pitkät teatterielokuvat Onnen varjot, Colorado Avenue, Leijat Helsingin yllä, Näkymätön Elina, Raid, Ihanat naiset rannalla, Kummelistories ja Akvaariorakkaus.

Yhtiön viimeisin kokoillan teatterielokuva on vuonna 2015 ilmestynyt Me Rosvolat -lastenelokuva.

Elokuvaohjaaja-tuottaja Claes Olsson perusti Kinoproductionin vuonna 1977 nimellä Kinotuotanto Oy. Suomen kärkipään tuotantoyhtiöihin lukeutunut Kinoproduction on tuottanut vuosien varrella niin pitkiä elokuvia, dokumentteja, tv-ohjelmia, animaatioita kuin lastenelokuvia. Yhtiö on tuottanut runsaasti myös ruotsinkielisiä tuotantoja.

Tuotantoyhtiön käsialaa olevia tuotantoja on palkittu useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.
Tuoreimmat