Outi Mäenpää opiskeli uuden ammatin – tekee kahden islanninhevosen kanssa tunnetaito-ohjausta - Viihde - Ilta-Sanomat

Outi Mäenpää opiskeli uuden ammatin – tekee kahden islanninhevosen kanssa tunnetaito-ohjausta

Outi Mäenpää teki Armoton maa -elokuvassa yhteistyötä entisen puolisonsa kanssa.

Outi Mäenpää arvostaa ex-puolisoaan Kai Nordbergiä suuresti.­

18.1.2017 22:57

Sivuroolissa tuoreessa Armoton maa -elokuvassa nähtävä Outi Mäenpää paljastaa yhteistyön entisen miehensä kanssa sujuneen loistavasti avioerosta huolimatta.

Mäenpään ex-puoliso Kai Nordberg toimi tuottajana Lappiin sijoittuvassa isän ja tämän poikien suhteita käsittelevässä elokuvassa.

– Meillä on nykyään hyvä yhteistyö. Siinä meni vuosi, mutta jäljelle jäi hyvä yhteistyö ja ystävyys, Mäenpää toteaa ex-puolisostaan.

Vuonna 2014 eronnut pari kunnioittaa toisiaan ammattilaisina ja on löytänyt yhteisen sävelen avioliittonsa kariutumisesta huolimatta. Mäenpää ja Nordberg ehtivät olla naimissa viisi vuotta ja he pyörittivät yhdessä kuusilapsisen uusperheen arkea.

– Arvostan Kaitsua todella paljon tuottajana ja koko avioliittomme ajan oli selvää, että hänkin arvostaa minua näyttelijänä, Mäenpää toteaa.

Syksyllä ruotsalaisessa Dröm vidare -elokuvassa nähtävä Mäenpää kertoo entisen pariskunnan jatkavan yhteistyötä työrintamalla myös jatkossa.

Outi Mäenpää on luonut tunnetaitovalmennuksesta uran näyttelijäntyön ohelle.­

Näyttelijän työn ohella Mäenpää on opiskellut hiljattain syvällisen tunnetaitovalmennuksen työnohjaajaksi. Näyttelijäkonkari valmistuu uuteen ammattiinsa keväällä.

– Minulla on kaksi islanninhevosta ja teen niiden kanssa tunnetaito-ohjausta, Mäenpää selittää ihmisten vuorovaikutustaitojen parantamiseen tähtäävää työtään.

Mäenpään mukaan tietyn iän saavutettuaan näyttelijä ei uskalla olla varma rooleistaan ennen kuin nimet ovat papereissa. Hän kertoo hyvienkin projektien kariutuvan välillä aivan viime metreillä.

Mäenpään tavoitteena on jatkaa näyttelijäntyötä sekä Suomessa että Ruotsissa, mutta harjoittaa sen ohella myös uutta ammattiaan. Hän suunnittelee paitsi ohjaavansa muita ihmisiä, myös kehittyvänsä itse täysin läsnä olevaksi ihmiseksi.

– Toivon, että tuleva vuosi toisi minulle entistä enemmän rohkeutta olla läsnä täysin omana itsenäni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?