Ylipainoinen opiskelija laihdutti lähes puolet painostaan – on nyt mallikaunotar: Nöyryyttävä tilanne avasi silmät todellisuudelle - Viihde - Ilta-Sanomat

Ylipainoinen opiskelija laihdutti lähes puolet painostaan – on nyt mallikaunotar: Nöyryyttävä tilanne avasi silmät todellisuudelle

Tanskalainen Mathilde Broberg, 21, oli lapsesta asti ylipainoinen. Silmät avaava kokemus tapahtui huvipuistossa, kun Mathilde ei ylipainonsa vuoksi ollut päästä vuoristorataan.

18.1.2017 17:26

Tanskalainen Mathilde Broberg oli vuosia ylipainoinen, kunnes hän päätti karistaa kilot nöyryyttävän tilanteen vuoksi. Ylipainonsa vuoksi Mathilde melkein käännytettiin pois huvipuiston vuoristoradasta. Huviajelu jäi melkein tekemättä, koska huvipuistolaitteen turvavaljaat eivät aluksi tahtoneet mahtua hänen ylleen. Päätöksenteossa vauhditti myös se, kun Mathilde näki itsestään vanhan koulukuvan. Hän kertoo, ettei ollut aiemmin tajunnut, kuinka isokokoinen oli.

Nykyään 21-vuotias tanskalaiskaunotar on pudottanut lähes puolet aiemmasta painostaan ja työskentelee valokuvamallina. Mathilden tarinasta kirjoittaa sivuillaan muun muassa Daily Mail.

Mathilde kertooylipainon vaivanneen häntä lapsesta asti.­

Personal trainerinakin nykyään työskentelevä Mathilde jakaa elämänmuutoksestaan kuvia myös Instagramissa lähes 48 000 seuraajalleen. Daily Mailin haastattelun mukaan ennen kilojen karistustaan Mathilde söi valtavia ruoka-annoksia ja runsaasti suklaata.

Instagramissa jakamiensa kuvien teksteissä Mathilde kertoo inspiroivasta elämänmuutoksestaan.­

Painavimmillaan Mathilde painoi lehden mukaan 126 kiloa, jolloin hän painoindeksinsä oli 40.6, mikä luokitellaan Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan sairaalloiseksi ylipainoksi. Normaalipainoisten henkilöiden painoindeksi on 18,5–25. Nykyisin Mathilde painaa 67 kilogrammaa ja on painoindeksiltään normaalipainoinen.

Kuntosalilla käynti ja treenaminen on Mathilden arkipäivää.­

Mathilde kertoo brittilehdelle laihtuneensa jättämällä ruokavaliostaan pois kaikki herkut. Hän kertoo myös nykyään ”huijaavansa kehoaan tuntemaan olonsa täydeksi” syöden ainoastaan teelusikalla, lisäksi kaikki Mathilden nauttimat ruoka-annokset ovat hänen kämmenensä kokoisia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Laihduttamisen jälkeen Mathilde hakeutui vatsanmuotoiluleikkaukseen, jossa laihdutuksen jälkeen roikkuvaksi jäänyttä ihoa kiristettiin.

– Ennen ostin kaikkia syötävää, joista vain haaveilin, kuten sipsejä, suklaata ja roskaruokaa, Mathilde kuvailee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Mathilde sanoo aiemmin syöneensä päivittäin ruokaa ja herkkuja noin 3 5000 kilokalorin edestä.

– Vatsalaukkuni oli varmaan yhtä iso kuin hevosella kaiken ylensyönnin seurauksena.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Tekee mallin töitä

Nykyisin Broberg on mallitoimiston listoilla, ja kertoo tekevänsä katalogikuvauksia ja tv-mainoksia.

– Jos joku olisi kertonut minulle kolme vuotta sitten, että olen personal trainer ja malli, olisin nauranut heille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Kun kilot olivat lähteneet, mutta roikkuva iho jäänyt, tunsi Mathilde itsensä vangiksi omassa kehossaan.

– Nyt minusta vihdoin tuntuu, että olen oma itseni.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Mathilde kertoo, että laihduttamisen jälkeen moni hänen tuttunsa ei ole enää tunnistanut häntä. Hän kertoo myös entisen luokkakaverinsa tulleen iskemään häntä ilman, että hän tajusi tuntevansa Mathilden ennestään.

– Yhtäkkiä miehet ovat kiinnostuneita minusta. Olen sanonut monille treffitarjouksille kiitos ei, koska jos he eivät pitäneet minusta isoimmillani, eivät he myöskään ansaitse seuraani nyt.

– Kun olin lihava, en koskaan ajatellut voivani olla normaalikokoinen tai että pystyisin laihduttamaan. Se, että olen pysynyt ihannepainossani, on valtavan iso asia minulle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?