Axl Smith kirjoitti someen uhmakkaasti – uhrit ahdistuivat: ”Osa on kokenut uhkaavana”

Axl Smith kirjoitti sosiaalisessa mediassa omia kantojaan salakatseluvyyhdistä. Uhreille kirjoitukset olivat ahdistavaa luettavaa.

18.1.2017 13:49

Juontaja Axl Smithin salakatselua koskevassa tapauksessa asianomistajia on yhteensä 33, jotka saapuvat kuultavaksi Helsingin käräjäoikeuteen yksitellen ja eri päivinä 11-päiväiseksi suunnitellun oikeuskäsittelyn aikana.

Neljää asianomistajaa Axl Smithin salakatseluoikeudenkäynnissä edustava asianajaja, OTM Markus Talvio kertoi medialle keskiviikkona istuntotauolla, että hänen päämiehensä ovat olleet kovan paikan edessä, kun he ovat joutuneet kertaamaan tapahtumia.

– Kyllä siinä aika nöyryytetty olo on ja tätä on verrattu seksuaalirikoksiin ja raiskauksen aiheuttamiin tuntemuksiin. Tässä mennään kuitenkin niin intiimeihin asioihin.

Myös kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä oli samoilla linjoilla, kun häneltä kysyttiin, miten asianomistajat ovat reagoineet istunnoissa esitettyyn kuvamateriaaliin.

– Varmasti on nöyryyttävää katsoa niitä videoita uudelleen. Tietysti en näytä videoita kokonaan, vaan osia sieltä sun täältä.

Axl Smith kuvattuna Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Smith on käyttäytynyt sosiaalisessa mediassa vuoden aikana varsin uhmakkaasti sekä vähätellyt salakatseluvyyhtiä ja omaa syyllisyyttään tapauksessa. Smith julkaisi varsinkin viime kevään ja kesän aikana lukuisia kirjoituksia tapaukseen liittyen.

Neljää asianomistajaa edustavan Markus Talvion mukana hänen päämiehet ovat kokeneet Smithin käytöksen sosiaalisessa mediassa ahdistavaksi.

– Kaikki ovat kokeneet sen aika ahdistavana osittain senkin takia, että hän on vuosi sitten kertonut tästä kaikesta kameravalvontatyyppisestä kuvauksesta julkisuudessa. Että olisi omaksi turvakseen kuvannut. Mutta kyllähän asianomistajille on myöhemmin selvinnyt, että kyse onkin jostain aivan muusta, Talvio sanoo.

Onko Smithin päivitykset ja kirjoitukset sosiaalisessa mediassa koettu pelotteluna?

– Osa on ehkä kokenutkin ne uhkaavana, mutta syytettähän niistä ei ole nostettu.

Onko Smith ollut vuoden aikana henkilökohtaisesti yhteydessä päämiehiisi?

– Ei viime aikoina, mutta viime keväänä ja talven aikana kyllä, Talvio sanoo.

Markus Talvio ei pidä todennäköisenä, että Smithin WhatsApp-ryhmässä jakama kuvamateriaali olisi levinnyt vielä laajemmalle ja ryhmän ulkopuolelle.

– Mutta aina, jos nettiin jotain laittaa, niin voihan se sieltä levitä mihin vain, Talvio sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?