Axl Smith saapui oikeuteen mustiin pukeutuneena ja aurinkolasit silmillään

Juontaja Axl Smithiä koskeva 11-päiväinen oikeudenkäynti käynnistyy tänään keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa. Smithiä syytetään salakatseluista, kunnianloukkauksista ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

18.1.2017 8:52 | Päivitetty 18.1.2017 11:50

Juontaja Axl Smith, 32, saapui keskiviikkoaamuna Helsingin käräjäoikeuteen osallistuakseen salakatseluvyyhtiä koskevan oikeuskäsittelyn ensimmäiseen istuntopäivään.

Axl Smith saapui oikeuteen mustiin pukeutuneena.

Parran kasvattanut Smith oli pukeutunut istuntoa varten mustiin. Hänellä oli yllään musta nahkatakki, musta kauluspaita, mustat housut ja aurinkolasit.

Smith pysyi median edessä täysin vaiti ja vakavan ilmeettömänä. Myös Smithin avustaja Markku Salonen pysyi vaiteliaana Smithin rinnalla, kun he odottivat istuntosaliin pääsyä.

Oikeudenkäynti salaiseksi

Oikeudenkäynti määrättiin salaiseksi tapauksen luonteen vuoksi.

Axl Smith ja avustaja Markku Salonen.

Tuomari määräsi käsittelyn ja asianomistajien tunnistetiedot salaisiksi, sillä kyse on seksuaalisuutta ja yksityisyyttä koskevasta tapauksesta. Mutta tuomari painotti ettei kyse ole seksuaalirikoksesta.

Näin ollen Smithiä koskeva oikeudenkäynti käydään suljettujen ovien takana. Tuomari Maritta Pakarinen ilmoitti, että tapauksessa annettava tuomio on julkinen.

– Jos ei erityistä tule, niin tuomio on julkinen, mutta se ilmoitetaan ilman asianomistajien nimiä.

Tuomio on tarkoitus antaa helmikuun loppuun mennessä. Viimeiseksi istuntopäiväksi on aiottu 20. helmikuuta, mutta lisäksi on kaksi varapäivää.

Smithille on nostettu syytteet yhteensä 33 salakatselusta, neljästä kunnianloukkauksesta sekä kahdesta yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Pääkäsittelylle on käräjäoikeudessa varattu 11 istuntopäivää.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan tapauksen 33 asianomistajaa ovat oikeuskäsittelyn aikaan iältään 20–32-vuotiaita naisia eri puolilta Suomea. Uhrien joukossa on IS:n tietojen mukaan myös julkisuudessa esiintyneitä henkilöitä sekä viihdealalla työskenteleviä henkilöitä.

Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä kertoi Ilta-Sanomille toissa viikolla vaativansa Smithille rangaistukseksi ehdollista vankeusrangaistusta sekä oheissakkoa.

Syyttäjä on pyytänyt asian käsittelyä yleisön läsnä olematta sekä asianomistajien henkilöllisyyden ja asiakirjojen määräämistä kokonaan salaisiksi.

Käräjäoikeus on tässä vaiheessa määrännyt asianomistajien nimet salassapidettäviksi asian laatu huomioiden.

Käräjäoikeus pyrkii laatimaan kokonaisuudesta annettavan tuomion siten, että salassa pidettäisiin vain asianomistajien nimet ja mahdolliset muut tunnistetiedot, joista asianomistajien henkilöllisyys olisi pääteltävissä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?