HS: Rosa Meriläinen muutti takaisin vanhempiensa luo 41-vuotiaana

rac

Julkaistu:

Rosa Meriläinen kertoo Helsingin Sanomien kolumnissaan yksityiskohtaisesti paluustaan vanhempiensa luokse.
Kirjailijana ja vihreiden kansanedustajana vuosina 2003–2007 toiminut Rosa Meriläinen, 41, kertoo Helsingin Sanomien kolumnissaan muuttaneensa takaisin vanhempiensa luokse.

Viikko sitten Meriläinen ja hänen entinen puolisonsa, Simo Frangén, ilmoittivat eronneensa. Pari julkaisi Facebookissa tiedotteen, jossa kertovat, etteivät aio kommentoida eroa julkisuudessa. Parilla on liitostaan vuonna 2006 syntynyt Frans-poika.

– Rosa ja Simo tiedottavat: Rosa Meriläinen ja Simo Frangén ovat eronneet. Molemmat osapuolet toivovat toisilleen erinomaista jatkoa tulevan elämän varrelle. Koska erolle pitää aina olla jokin syy, niin sanotaan nyt vaikka näin: avoliittomme kaatui musiikillisiin erimielisyyksiin. Emme aio kommentoida eroamme julkisuudessa millään tavalla. Rosa Meriläinen ja Simo Frangén, pari kirjoitti tiedotteessa.


Tiistaina julkaistussa kolumnissaan Meriläinen kertoo, ettei tämä ole ensimmäinen kerta, kun hän on muuttanut takaisin vanhempiensa luo. Meriläinen kuvailee, että ”yksi ihmiselämän tärkeimmistä taidoista on osata ottaa vastaan apua ja tukea”.

Meriläisen äiti on Salattujen Elämien Helena Kuulaa näyttelevä Anneli Ranta-Meriläinen. Hänen isänsä on tv-tuottaja Ari Meriläinen.

Helsingin Sanomien kolumnissaan Meriläinen kuvailee tuntemuksiaan lapsen ja vanhemman välisestä suhteesta.

– Minulle on ollut aina tärkeää, että omat vanhempani eivät ole minulle kuin kavereita tai ystäviä – heidän on oltava enemmän, Meriläinen kirjoittaa hyvin henkilökohtaisessa kirjoituksessaan. Meriläinen lisää toivovansa, että tulevaisuudessa myös hänen oma poikansa voisi luottaa hänen tukeensa vaikeina aikoina.

– Omat vanhemmat eivät saa milloinkaan hylätä lastaan. Vaikka sitä olisi millainen murhaaja, äidin- ja isänrakkauteen on voitava luottaa, Meriläinen kiteyttää mielipiteensä lapsen ja vanhempien suhteista.

Meriläinen käy myös läpi, kuinka hänen ja vanhempiensa suhde on muuttunut sen jälkeen, kun hänestä itsestään on myös tullut vanhempi.

– Nyt asun vanhempieni kanssa samassa talossa paitsi tyttärenä, myös lapseni äitinä, joten en voi vain olla passattavana ja täyttää hapannaamaisena tiskikonetta vasta kun isä erikseen siihen kehottaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt