Muumit palaavat ruutuihin! Klassikkoäänet korvattu uusilla - Viihde - Ilta-Sanomat

Muumit palaavat ruutuihin! Klassikkoäänet korvattu uusilla

Muumilaakson tarinoita palaa ruutuihin uudistettuina versioina.

16.1.2017 13:01

Rakastettu lastensarja Muumilaakson tarinoita palaa kotikatsomoihin helmikuussa C More -suoratoistopalvelun välityksellä.

Kaikki ei kuitenkaan ole entisellään, vaan kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja on päivitetty nykypäivään uudelleendigitoituna ja -äänitettynä.

Tämä tarkoittaa sitä, että myös rooleissa aikaisemmin kuullut klassikkonäyttelijät ovat vaihtuneet.

Vuosina 1990–1992 Japanissa piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi on tiedotteen mukaan alkanut loppusyksystä ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuvat helmikuussa. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

– Ero vanhaan on huikea. Nykyisillä teräväpiirtotelevisioilla katsottuna vanhojen kuvien ääriviivat olivat pikselimössöä, mutta nyt kaikki kohinat ja epäselvyydet ovat kuva kerrallaan korjattu, isänsä tuottaman sarjan remasteroinnin tuotannosta vastannut Tim Livson kertoo.

– Myös Muumien lempeä ja oivaltava suomen kieli on päivitetty vanhaa klassikkoa kunnioittaen, mutta tuotu kieliasultaan enemmän tähän päivään. Slangia ei Muumeissa edelleenkään kuulla, mutta uudet ääninäyttelijät tuovat hahmoihin luonnollisesti myös uudenlaista persoonallisuutta.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että päivitetyt Muumilaakson tarinat tulevat taas suomalaisten katsottaviksi.

Muumilaakson tarinoita -sarjan esitysoikeudet ovat Suomessa MTV:llä. Aluksi ohjelma nähdään vain suoratoistopalvelusta, myöhemmin sarjaa voi seurata myös MTV3-kanavalla ja MTV Katsomo -palvelussa.

– Suomalaiset rakastavat kotimaista sisältöä ja on vaikea kuvitella merkittävämpää sellaista kuin Muumilaakson tarinat. Ne ovat osa suomalaista kulttuuriperimää ja on kunnia saada tuoda ne takaisin kaikkien katsottavaksi parempina kuin koskaan.

– Ilmestyessään sarja oli aikakautensa massiivisimpia animaatiotuotantoja ja sen vastaanotto ylitsevuotavaa paitsi televisiossa, myös fyysisinä tallenteina. Tämän päivän vastaanottokanavia ja kuluttajatottumuksia varten huolellisesti restauroidut Muumilaakson tarinat tuodaankin ajanmukaisesti suoratoistopalveluun, jossa fanit voivat katsoa sarjoja silloin kuin siltä tuntuu, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund iloitsee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?