Häikäisevän kaunis morsian! Mika Häkkinen ja Marketa pääsivät poroajelun kyytiin – suloiset lapset mukana - Viihde - Ilta-Sanomat

Häikäisevän kaunis morsian! Mika Häkkinen ja Marketa pääsivät poroajelun kyytiin – suloiset lapset mukana

F1-maailmanmestari Mika Häkkinen ja Marketa vihittiin avioliittoon lauantaina Rovaniemellä.

14.1.2017 17:48

Rovaniemen tunnelmallisessa kivikirkossa lauantaina avioliittoon vihityt Mika Häkkinen ja Marketa pääsivät vihkimisen jälkeen poroajelun kyytiin.

Mika ja Marketa astelivat tuoreena avioparina ulos kirkosta.­

Tuoretta hääparia kuljetettiin kirkon läheisyyydessä porojen kyydissä ja kirkon edustalle saapunut, innostuneena häitä seurannut väkijoukko seurasi perässä ja otti kuvia.

Poro odotti hääparia kirkon edustalla.­

Poroajelun jälkeen Häkkinen ja Marketa pysähtyivät yleisöjoukon keskelle. Mukana olivat hääparin 2-vuotiaat kaksoset Lynn ja Daniel sekä 6-vuotias Ella-tytär. Marketa ja kaikki kolme lasta olivat pukeutuneet valkoisiin turkiksiin hääteeman mukaisesti.

Marketa sädehti upeana talvimorsiamena.­

Siirtyessään porokyydistä pois Häkkinen jäi väkijoukon keskelle juttelemaan Daniel-pojalleen, joka olisi halunnut takaisin poroajelun kyytiin. Häkkinen kertoi kuitenkin, että nyt heidän olisi siirryttävä juhlapaikalle, jossa Danielille olisi tarjolla paljon herkkuja. Suostuttelu onnistui.

Kuvankaunis Marketa-morsian tervehti poroajelua seuraamaan tulleita ihmisiä ystävällisesti. Marketalla oli yllään pitkä valkoinen häämekko, jonka yksityiskohdat tosin peittyivät näyttävän turkiksen alle.

Lyhyen tervehdyshetken jälkeen hääpari siirtyi autoihin ja juhlimaan häitä yksityisin menoin.

Häkkisen häihin oli kutsuttu IS:n tietojen mukaan noin 120 kutsuvierasta, joukossa lukuisia julkisuudesta tuttua urheilumaailman kermaa.

Häissä paikalla ovat ainakin Kalle Palander Riina-Maija-vaimonsa kanssa, Valtteri ja Emilia Bottas, Kiira Korpi kumppaninsa Arthur Borgesin kanssa, entinen tennistähti Jarkko Nieminen sulkapalloilijavaimonsa Anu Niemisen kanssa, entinen kilpa-autoilija, Miss Suomi Bea Toivosen isä Harri Toivonen ja rallin maailmanmestari Marcus Grönholm.

Hääpari asteli kirkon portaat alas hymyssä suin.­

F1-kauteen valmistautuva Valtteri Bottas kuuluu häävieraiden joukkoon.­

Teemu ja Sirpa Selänne olivat IS:n tietojen mukaan myös kutsuvieraslistalla, mutta eivät päässeet paikalle, sillä he kuvaavat paraikaa Supertähdet-ohjelman toista kautta Las Vegasissa.

Vieraat majoittuvat yksityiskäyttöön varatussa ja tiukoin turvatoimin varustetussa Santa Claus -hotellissa Rovaniemellä. IS:n tietojen mukaan ulkomailta saapuvilla vierailla olisi mahdollisuus kokeilla Lapissa myös pohjoismaisia aktiviteetteja, kuten poroajelua tai lumikengillä vaeltamista.

Mika Häkkinen toimi hääauton kuljettajana kesällä Valtteri Bottaksen häissä. Vastavuoroisesti Bottas sai nyt kunnian kuljettaa porokyytiä, kun Mika Häkkinen ja Marketa menivät naimisiin.­

Mika Häkkinen ja Marketa Remesova tutustuivat kesällä 2007 golftapahtuman yhteydessä pidetyissä juhlissa Kölnissä. IS on kertonut aiemmin, että Marketan ex-miehen mukaan Marketan ja Mikan suhde alkoi viimeistään golftapahtuman jälkeisellä Nizzan-lomalla. Vuoden 2008 alussa Häkkinen haki eroa silloisesta vaimostaan Erjasta.

Häkkinen on aina varjellut läheisiään julkisuudelta, eikä hän olekaan kertonut yksityiselämästään kovin paljon haastatteluissa.

– Olen hyvin onnellinen hänen kanssaan. Minulla on jännittävä, uusi elämä, formulatähti kommentoi suhdetta saksalaiselle Express-lehdelle vuonna 2011.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?