Joel Hallikainen palaa keikkalavoille 15 vuoden tauon jälkeen – lupaa nostalgiaa: ”Tulee sellainen ysäripläjäys” - Viihde - Ilta-Sanomat

Joel Hallikainen palaa keikkalavoille 15 vuoden tauon jälkeen – lupaa nostalgiaa: ”Tulee sellainen ysäripläjäys”

Joel Hallikainen, 55, palaa tanssikeikoille 15 vuoden tauon jälkeen. Keikat alkavat toukokuussa ja niitä on syyskuun lopulle.

Joel vm. 2017 – Tiedän, että on ihmisiä, jotka haluavat uida 1990-luvun kesiin. Mun mukana se on nyt mahdollista, Joel Hallikainen hymyilee.­

14.1.2017 11:51

Pitkäksi venähtäneen tauon aikana Hallikainen on tehnyt gospelkeikkoja. Paluu tanssilavoille liittyy juhlavuoteen. Hallikaisen jättihitti Kuurankukan ilmestymisestä tulee kuluneeksi 25 vuotta.

Samalla hän juhlistaa 35-vuotista taivalta esiintyvänä taiteilijana. Mukavasti paluu osuu yksiin myös Suomen 100-vuotisjuhlien kanssa.

– Tuntuu, että se on tehtävä nyt, kun koen olevani hyvässä kondiksessa. Tasalukuja ei tule kovin usein. Jos jään odottelemaan viideksi vuodeksi, se on liian pitkään tässä iässä, Hallikainen toteaa.

Pontta paluulle antoi viime kesän Iskelmä Live Helsinki -tapahtuma. Hallikainen vieraili Neljänsuora-yhtyeen keikalla laulamassa, mitäpä muuta kuin Kuurankukkaa.

– Kun edellisestä iskelmäesiintymisestä oli viisitoista vuotta, niin minulla oli tosi erikoinen olo. Ihmiset ympärillä oli kaikki vaihtuneet. Se mitä muistin, että on, sitä ei ollut. Olin vanha kettu uudessa kanatarhassa.

Hallikaisen uuden bändin into tarttui myös häneen.­

Hallikainen 1990-luvulla pokkasi niin Telvis- kuin Emma-patsaita ja esikoislevy myi 186 000 kappaletta. Hänet tiesi silloin koko Suomi. Nyt tilanne on toinen.

– Huomasin, että siellä oli ihmisiä, jotka eivät minua tunteneet. Aikalaiset taas olivat yllättyneitä. Vastaanotto oli hurmoksellinen.

Hallikainen puhuu kesän esiintymisistä Nostalgia-kiertueena. Hän ei haikaile uuden ja nuoremman yleisön perään, vanha fanit riittävät.

– Tiedän, että on ihmisiä, jotka haluavat uida 1990-luvun kesiin. Mun mukana se on nyt mahdollista. Tulee sellainen ysäripläjäys, että kukaan ei pysty pistämään paremmaksi. Ainoa on Jari Sillanpää, josta tuli tangokuningas 1995.

Kesän keikkoja varten Hallikainen on kasannut uuden bändin, jonka muusikot ovat kolmekymppisiä ammattilaisia.

– Soitin pojille biisejä ja kysyin tuntevatko niitä. Tunsivat. Sitten kysyin mitä tulee mieleen. He kertoivat miten esimerkiksi olivat ”lapsena autossa ja äidillä oli lauluja c-kasetilla”.

– Kun kuuntelin poikien innostuneita juttuja, se tarttui minuunkin. Innostus on vähän ollut hakusessa, kun fokus on ollut muualla, mutta nyt on nälkä lähteä. On oikeasti olo, että minulla on jotain annettavaa.

Lue koko Joel Hallikaisen haastattelu päivän Ilta-Sanomista!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?