Kokkelivekkuleiden Ransu ja Pablo ihmettelevät ohjelmansa nimelle nauramista: ”Eihän meillä ollut aavistustakaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kokkelivekkuleiden Ransu ja Pablo ihmettelevät ohjelmansa nimelle nauramista: ”Eihän meillä ollut aavistustakaan”

Ransu ja Pekka ”Pablo” Seppä tekivät yhdessä Pikku Kakkosen Kokkelivekkulit-lastenohjelmaa vuosina 1994–1995.

Pekka ”Pablo” Seppä ja Ransu tekivät sympaattista ruokaohjelmaa lapsille.­

13.1.2017 14:46

Niin Ransun henkilökohtainen avustaja Pertti Nättilä, 82, kuin Pablokin, 70, muistelevat ruokateemaista lastenohjelmaansa hyvillä mielin. Miesten ystävyys on säilynyt näihin päiviin saakka.

– Se oli ihan upeaa aikaa. Sehän levisi hirveästi, kun ei ollut niin paljon kanavia näkyvissä. Vieläkin ihmiset muistavat. Eräskin nuori tyttö kysyi kaupan kassalla, että anteeksi, oletko sinä ollut Kokkelivekkuleissa, Pablo kertoo.

Sosiaalisen median aikana Kokkelivekkulit ja erityisesti lastenohjelman nimi on lähtenyt elämään aivan omaa elämäänsä. Nättilä ihmettelee, miksi nimeen on kiinnitetty niin paljon huomiota.

– Munakokkelistahan siinä on kyse!

Pablo korostaa myös, että kyse oli tietenkin ruuasta.

– Se oli ruokahomma. Se on vieläkin. Ennen vanhaan sanottiin, että tuossa on kokkelipiimää, kokkelivelliä, kokkeli oli tietty ruoka. Vähän kuin kastike ja soosi.

– Joku sitten kai veti herneen nenään ja rupesi penkomaan. Ensimmäisenä kyseltiin säveltäjä Markku Kopistolta, mitä hän oli ajatellut ohjelman kappaleen tehdessään. Hän tietenkin muistutti, että kyse oli ruuasta.

– Eihän meillä ollut aavistustakaan siitä. Naurattaa koko juttu. Kärpäsestä tehtiin härkänen. Se on ollut ruoka ennen vanhaan ja se on hauska nimi. Se on vieläkin, Pablo huomauttaa.

Lastenohjelman teko oli mukavaa puuhaa. Ihmiset tunnistivat ja antoivat hyvää palautetta.

– Oli loistavaa tehdä työtä tuollaisen mestarin kanssa kuin Pepen. Se oli kunnia-asia.

Pikku Kakkonen täytti 40 vuotta viime keskiviikkona. Sen kunniaksi ihmiset ympäri Suomen lauloivat Postilaulua. IS kävi kuvaamassa, miten Päiväkoti Saukon lapset siitä suoriutuivat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?