Jari Tervon lähtö Uutisvuodosta jakaa rajusti katsojien mielipiteet – ”Haudatkaa koko ohjelma saman tien” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jari Tervon lähtö Uutisvuodosta jakaa rajusti katsojien mielipiteet – ”Haudatkaa koko ohjelma saman tien”

Jari Tervo jättää suosikkiohjelman 19 vuoden jälkeen. Ohjelman katsojat reagoivat uutiseen voimakkaasti.

Jari Tervo ja Tommy Tabermann (kuvassa taustalla) aloittivat Uutisvuodossa vuonna 1998. Tämä kuva on vuodelta 2004.­

12.1.2017 14:51

Uutisvuoto-ohjelmassa sen alusta eli vuodesta 1998 lähtien mukana ollut kirjailija Jari Tervo kertoi torstaina jättävänsä ohjelman. Tervo on ohjelman alkuperäisjäsenistä niin ikäinen viimeinen, joka poistuu ruudusta.

Uutisvuodon alkuperäisjäsenistä Tommy Tabermann poistui ruudusta 2006, kun hän aloitti kampanjansa vuoden 2007 eduskuntavaaleihin, joissa tuli myös valituksi. Alkuperäisjuontaja Peter Nyman siirtyi MTV3:n uutisankkuriksi 2010.

Vuodesta 2010 lähtien Tervo veti ohjelmaa yhdessä Baba Lybeckin ja Stan Saanilan kanssa.

Tervon poistuminen on ehtinyt herättää runsaasti keskustelua ohjelman katsojien keskuudessa. IS:n lukijat suhtautuvat lähtöön ristiriitaisesti: puolet kommentoijista tuntuvat olevan Tervon lähdöstä jopa iloisia, puolet sen sijaan todella harmissaan.

– Eipä sitten enää tarvitse sitäkään ohjelmaa katsoa, nimimerkki Tervo poistuu harmittelee.

– Älykkäät ihmiset tuntuvat vähenevän joka alalla. Uutisvuoto ilman Tervoa, mikä se on? nimimerkki Tumi komppaa.

Petri A. puolestaan suhtautuu uutiseen täysin toisin.

– Tätä on odotettu. Homma toimi vaan Tabermannin kanssa. Stan myös vaihtoon. Baba on ylivoimainen! Kiitos YLE Uutisvuodosta, hän kommentoi.

Myös nimimerkki Anikka on sitä mieltä, että Tervolle oli sopiva aika jättää ohjelma.

– Tervohan on ollut melkein puheenjohtaja. Pitänyt kyllä vuorostaan huolta joskus vähän liikaakin. On aikakin vaihtaa kasvoja.

Nimimerkki Jarirocksaway kiittää Tervoa hänen panoksestaan.

– Väsyminen onkin ko. herralla näkynyt suhteellisen ylimielisinä ja halventavina lausuntoina tiettyä ajatusmaailmaa/kansanosaa kohtaan. Kiitos kuitenkin Tervolle vuosista. Nyt voi halutessaan jatkaa kirjailijan ajatusten seurantaa ostamalla hänen kirjojaan.

Monet kommentoijat toivovat jopa koko Uutisvuodon lopettamista.

– Kuka jää kaipaamaan? Koko Uutisvuodon huutamisen ja typerien, tiettyyn poliittiseen suuntaan painottuneen pieru-puujalkavitsailun olisi voinut ja pitänyt lopettaa jo ajat sitten, nimimerkki Viihdettäkö tykittää.

– Hyvä, kun lähtee. Ja itse asiassa koko ohjelma pitäisi lopettaa. Hauskuus loppui jo yli 15 vuotta sitten. Vuosikausiin en ole ko. tekelettä jaksanut katsoa, nimimerkki Katsooko joku tuota? kommentoi.

– Haudatkaa koko ohjelma saman tien –toistanut itseään viimeiset 18 vuotta, nimimerkki Kiitos ja hyvästi kritisoi.

Muutamat sen sijaan ilmoittavat lopettavansa nyt ohjelman katsomisen kokonaan.

– Yhyy. Älyä ja sivistystä on telkussa nytkin kovin vähän, vielä vähemmän Tervon jälkeen, nimimerkki Olen tykännyt harmittelee.

– Harmi. On ollut ohjelman suola kuulla Tervon sarkasmia, Ei vitsi -nimimerkki kehuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?