Viime vuoden myydyimmät kirjat listattiin – kärjessä Harry Potter, Remes ja hittiteos KonMari

Lasten- ja nuortenkirjojen myynti jatkoi viime vuonna kasvuaan. Vuoden myydyintä kirjaa meni kaupaksi lähes 100 000 nidettä.

Harry Potter ja kirottu lapsi -teoksesta otettiin 100 000 kappaleen ensipainos.

12.1.2017 10:27

Suomen kustannusyhdistys ja Kirjakauppaliitto ovat julkistaneet vuoden 2016 myydyimmät kirjat eri kategorioissa.

Suurimmissa kirjakaupoissa ja kirjakauppaketjuissa lasten- ja nuortenkirjojen myynti kasvoi viime vuonna jopa kahdeksan prosenttia edellisvuodesta.

Kasvua selittää J.K. Rowlingin Harry Potter ja kirottu lapsi -kirja, joka oli viime vuoden myydyin lasten- ja nuortenkirja, ja myös kaikista ilmestyneistä kirjoista myydyin. Potteria meni kaupaksi 97 600 nimikettä.

Toiseksi myydyin teos oli Ilkka Remeksen Kiirastuli. Sitä myytiin 55 600, ja se oli niin ikään kotimaisten kaunokirjojen ykkönen. Kotimaisen kaunokirjallisuuden kärjessä jatkoivat muutenkin tutut nimet: Tuomas Kyrö, Miika Nousiainen ja Jari Tervo.

Viime vuoden Finlandia-voittaja Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista löytyy kotimaisen kaunokirjallisuuden myyntilistan sijalta viisi.

Vuoden kolmanneksi myydyin teos oli tietokirja, Marie Kondon KonMari – siivouksen elämänmullistava taika. Kirjaa myytiin 53 000 kappaletta.

Viime vuoden myydyin kotimainen lasten- ja nuortenkirja puolestaan oli Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu etsivinä. Sitä myytiin 42 800 kappaletta.

Kokonaisuutena kirjamyynti kirjakaupoissa laski kolmella prosentilla vuodesta 2015. Kaikkien kategorioiden 20 myydyintä teosta löytyvät listauksena täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?