”Laadukas luottokortti” pelasti – päiviä lentokentällä jumissa ollut Janne Kataja pääsee viimein kotimatkalle: ”Liput olivat kalliit” - Viihde - Ilta-Sanomat

”Laadukas luottokortti” pelasti – päiviä lentokentällä jumissa ollut Janne Kataja pääsee viimein kotimatkalle: ”Liput olivat kalliit”

Thaimaan tulvien vuoksi Aasiassa jumissa ollut Janne Kataja päässee ensi yönä kotimatkalle.

9.1.2017 17:17

Thaimaassa parin viikon lomalla ollut suosikkijuontaja ja tv-kasvo Janne Kataja jumittui seurueineen Koh Samuin saarelle perjantaina. Rankkasateiden vuoksi tulvineen saaren lennot myöhästelivät ja niitä peruttiin eikä Katajan seurue päässyt matkaamaan Suomeen.

Katajan kanssa on lomaillut Thaimaassa muun muassa näyttelijä Aku Hirviniemi ja hänen puolisonsa Niina Lahtinen sekä kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen ja hänen miehensä Henri Pekonen.

Tapahtumissa on ollut useita käänteitä ja seurue pääsi perjantain ja lauantain välisenä yönä Hongkongiin saakka. Osa seurueesta on päässyt jopa koti-Suomeen asti ja nyt näyttää siltä, että Kataja pääsee itsekin kotimatkalla ensi yönä.

– Taas täällä lentokentällä. Onhan tämä kaunis, mutta myös kolkko. Nyt taskussa itse ostetut lentoliput, joten toivotaan että josko yöllä pääsisimme kohti Suomea, suosikkijuontaja kirjoittaa Facebook-sivullaan.

– Onneksi meillä oli laadukas luottokortti, joka välillisesti pelasti meidät ja saimme ostetuksi paluuliput. Liput olivat kalliit ja ainoat.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kataja harmittelee sitä, kuinka käy niille matkustajille, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää luottoa uusien lippujen maksamiseen. Hän kirjoittaa, että kyseiset matkustajat jäävät vaille huolenpitoa lentoyhtiön virheen ja välinpitämättömyyden vuoksi.

– Mikäli emme olisi ottaneet hommaa omiin käsiimme, olisimme täällä paikallisvirkailijoiden pompoteltavina varmasti viikkotolkulla. Ajatuksena se on jo todella ahdistava. Se, että Bangkok Airways sysää heille kuuluvan vastuun Finnairille on todella väärin, Kataja kirjoittaa.

Kataja on jo aiemmin kertonut, että Finnairin mukaan vastuu on Bangkok Airwaysin, joka operoi koomikon lennon Hongkongiin ja Bangkok Airways puolestaan totesi, että vastuu ei ole heidän vaan Finnairin.

Kaikkien hankaluuksien keskeltä positiivinen Kataja löytää myös hyvääkin.

– Meillä on ollut kaikesta huolimatta myös lystiä tällä porukalla ja uskon, että tästä saadaan aikaiseksi muutama sketsi. Ja luotan myös vakuutusyhtiöömme, jonka hätäpuhelin on luonut uskoa että suuret lentolippu-, hotelli-, vaate- ja ruokakulumme saadaan korvatuksi.

– Toivon myös Thaimaahan paljon voimia, koska siellä paikalliset ovat tulvien takia ihan todellisessa hädässä.

Janne Kataja on jakanut Instagram-tilillään kuvia tapahtumarikkaalta matkaltaan.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?