Tv-katsojat shokissa – neljän lapsen brittiäiti tärväsi tukirahat jouluna: ”Kippis ja kiitos veronmaksajille” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tv-katsojat shokissa – neljän lapsen brittiäiti tärväsi tukirahat jouluna: ”Kippis ja kiitos veronmaksajille”

Britit joutuivat järkyttymään pahemman kerran, kun neljän lapsen äiti ilakoi suorassa tv-lähetyksessä tuhlanneensa sosiaalitoimistosta saamansa tukirahat kuohuviiniin ja joululahjoihin.

Neljän lapsen äiti Deborah Hidge herätti jälleen kohun tv-esiintymisellään.­

8.1.2017 14:32

Neljän lapsen äiti Deborah Hodge, 43, osallistui hiljattain ITV-kanavan suosittuun This Morning -aamu-tv-ohjelmaan. Hodge kertoi ohjelmassa sosiaalietuuksista ja toimeentulostaan. Hänellä on 3-, 10-, 14-, ja 19-vuotiaat lapset, joilla on kaikilla eri isä.

This Morning -ohjelman juontaja Phillip Schofield haastatteli naista tämän elämäntyylistä ja hämmästyi suuresti, kun Hodge myönsi kilistelleensä jouluna kuohuviiniä ja ”sanoneensa kippis ja kiitos” veronmaksajille.

– Sait 10 punnan bonuksen tukien muodossa ja päätit ostaa rahalla pullon Proseccoa. Se on täysin ok. Mutta sen jälkeen kilistit lasilla ja kiitit veronmaksajia. Eikö se ole sinusta hiukan kiihkoa nostattava teko? Schofield kyseli.

Juontaja Phillip Schofield kyseenalaisti voimakkaasti Hodgen valitseman elämänpolun.­

– Olen päivätyökseni äiti ja myös kirjoitan. Teen lujasti töitä, enkä juo Proseccoa usein, joten olin vain kiitollinen siitä, perheenäiti puolustautui syytöksiltä.

Tukirahoilla elävä Hodge myönsi ohjelmassa viettäneensä lastensa kanssa yltäkylläistä joulua. Hän osti lapsilleen lainarahalla lahjaksi kannettavia tietokoneita, tablettitietokoneita ja kaksi siperianhuskyn pentua. Hodge sanoi, että häntä ei haitannut elää vain tuilla ja oli ylpeä elämäntyylistään.

– Olen iloinen siitä, että voin elää tukijärjestelmän avulla. Voimme elää hiukan, mutta emme paljon, hän sanoi ohjelmassa.

Hodge itse ei nähnyt tukien nostamisessa mitään ongelmaa.­

The Sunin mukaan Hodge selitti, että hänen tarpeensa tuille johtuu ”sarjasta epäonnisia tapahtumia elämässä”. Hänen silloinen kumppaninsa luhistui henkisesti raskaan armeija-ajan seurauksena ja lapsillakin oli terveysvaikeuksia.

– Kävelin ulos työstäni, mutta taustalla oli vakavia tapahtumia, hän selitti.

Katsojat suuttuivat

Perheenäidin haastattelusta syttyi oitis myrsky katsojien keskuudessa. Aiheesta kirjoitti muun muassa brittilehti Daily Mail. Twitterissä käyttäjät syyttivät Hodgea televisiohuomion ja tukien hamuamisesta.

– Onpa häpeämätöntä, jos hän osaa kirjoittaa, hänen pitäisi etsiä töitä, eräs katsoja kirjoitti.

Benefits should not be a lifestyle choice for those who are able to work. #thismorning— Kelly (@keldave78) 4. tammikuuta 2017

– Tukien ei pitäisi olla elämäntapa niille, jotka pystyvät työskentelemään.

– En usko mitään, mitä hän sanoo. Tuet pitäisi antaa niille, jotka todella tarvitsevat niitä.

Deborah Hodge - "I'm proud to be on benefits". Nawwwww - Are you proud you have 4 kids to 4 men? Sort it out. Christ - cheers for Prosecco?— Mr Rick (@LegendaryGiT) 5. tammikuuta 2017

Katso twiittejä täältä, täältä ja täältä.

Toisaalta osaa käyttäjistä ärsytti se, että tukien saajat asetetaan ohjelmassa huonoon valoon antamalla televisioaikaa Hodgen kaltaisille ihmisille.

– Olkaa kilttejä, ja lakatkaa demonisoimasta tukia vastaanottavat ihmiset, kirjoitti Norbet-nimistä sivustoa ylläpitävä käyttäjä.

Dear #PhillipSchofield, stop demonising people on benefits https://t.co/7scLxr517x #ITV #ThisMorning #DWP #DamianGreen #IDS #Tories— NORBET (@NORBET) 7. tammikuuta 2017

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?