20 vuotta vanha hätäkeskustallenne julki – kuuntele hyytävä puhelu, jonka murhatun lapsimissin äiti soitti - Viihde - Ilta-Sanomat

20 vuotta vanha hätäkeskustallenne julki – kuuntele hyytävä puhelu, jonka murhatun lapsimissin äiti soitti

JonBenét Ramseyn murhasta tehty dokumentti paljasti hyytävän hätäkeskustallenteen.

8.1.2017 10:27

JonBenét: Kuka murhasi lapsimissin? Sunnuntaina 8.1. Frii klo 20.00

Lapsimissinä lyhyen elämänsä aikana esiintynyt JonBenét Ramsey murhattiin raa’asti kotonaan tämän ollessa vasta 6-vuotias. Murhasta tuli tapaninpäivänä kuluneeksi tasan 20 vuotta.

Pienen JonBenétin murhaaja ei ole tähän päivään mennessä selvinnyt. Murhamysteeri on yksi Yhdysvaltojen rikoshistorian puhutuimpia tapauksia. Siitä tehtiin hiljattain tuore dokumenttisarja, joka paljastaa ennennäkemättömiä yksityiskohtia rikoksesta. Kolmiosainen dokumenttisarja esitetään Suomessa Frii-kanavalla ja sen ensimmäinen osa nähdään sunnuntai-iltana.

JonBenét Ramseyn murhamysteeri on yksi Yhdysvaltojen rikoshistorian puhutuimpia tapauksia.­

Ramseyn perheen äiti Patsy soitti tapaninpäivänä 1996 hätänumeroon ja ilmoitti tyttärensä kidnapatuksi. Sen jälkeen tyttö löydettiin kotitalonsa kellarista raa’asti murhattuna. Tapaukseen liittyi runsaasti outoja ja puistattavia yksityiskohtia, kuten sen, että väitetty kidnappaaja oli jättänyt jälkeensä lunnasvaatimuskirjeen, jonka käsiala yhdistettiin myöhemmin JonBenétin äitiin.

Syylliseksi epäiltiin pitkään ulkopuolista pedofiilia. Ulkopuolista tekijää ei ole vieläkään suljettu tutkimuksissa ulkopuolelle. Myös perheenjäseniä, eli äitiä, isää ja murhan aikaan vasta 9-vuotiasta isoveljeä Burkea on epäilty JonBenétin murhaajaksi vuosien varrella. Tällaista teoriaa esittää myös Frii-kanavalla näytettävä dokumentti.

Runsaasti huomiota keränneessä dokumentissa julkaistiin harvinainen pätkä Patsy-äidin soittamasta hätäkeskuspuhelusta.

– Hei, tyttäreni on kidnapattu... Äiti Patsy sanoo puhelun aikana hätäkeskuksen työntekijälle.

Kuuntele hyytävä tallenne yllä olevalta videolta. Video on pätkä illalla televisiossa esitettävästä dokumentista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?