IS tavoitti Hongkongiin jumiin jääneen Janne Katajan – lentoyhtiöt pompottelevat: uusille lipuille uskomaton hinta - Viihde - Ilta-Sanomat

IS tavoitti Hongkongiin jumiin jääneen Janne Katajan – lentoyhtiöt pompottelevat: uusille lipuille uskomaton hinta

Janne Katajan matkaporukka sai nauttia Thaimaan lomastaan viikon verran, ennen kuin rankkasateet saavuttivat saaren. Paluumatka vain mutkistuu. Nyt seurue on jumissa Hongkongissa.

7.1.2017 10:11

Suomalaisten suosikkijuontaja ja tv-kasvo Janne Kataja jumittui seurueineen Thaimaan Koh Samuin lentokentälle perjantaina iltapäivällä Suomen aikaa.

Viime yönä seurue saapui kuitenkin Hongkongin kentälle, mutta he myöhästyivät jatkolennolta viisi tuntia.

– Päästiin yöllä Hong Kongiin ja se oli pieni lottovoitto, vaikka tultiin vähän taaksepäin, koska Hongkong on Suomesta kauempana kuin Thaimaa, Kataja kertoo puhelimitse Ilta-Sanomille.

Kuuntele yllä olevalta videolta Jannen kuulumiset Hongkongin kentältä.

Seurueen ajatukset ovat omista hankaluuksista huolimatta edelleen Thaimaassa.

– Emme tienneet, että tilanne siellä äityi niin pahaksi, että ihmisiä on menehtynyt. Ajatuksemme ovat siellä paikallisten ihmisten hädässä.

Yöllä Hongkongin kentällä kaikki palvelutoimistot olivat kiinni. Katajan porukka otti yöksi hotellin ja alkoi aamulla selvittää Suomeen pääsyä. Sitten alkoivat vaikeudet.

Finnairilta kerrottiin Katajalle, että vastuu on Bangkok Airwaysin, joka operoi lennon Hongkongiin. Bangkok Airways puolestaan sanoo, että vastuu ei ole heidän vaan Finnairin.

– Kaksi lentoyhtiötä ei kykene keskustelemaan keskenään. Ihmettelen ja olen hämilläni. Olen aina ajatellut, että näissä hommissa olisi jonkinlainen kuluttajansuoja. En koskaan kuvitellut, että Finnair voi sanoa näin. Sieltä sanottiin, että esimies ei halua puhua mun kanssa tästä asiasta, kun se ei auta mitään. Bangkok Airwaysille kun soittaa, homma alkaa aina alusta. Siellä ei kukaan ole koskaan kuullutkaan tästä keissistä.

Kataja on yrittänyt ostaa uusia lippuja Suomeen, mutta ne maksaisivat hänen mukaansa 12 ihmisen seurueelle 25 000 euroa.

– Sellaisia rahoja ei ole, Kataja huokaa.

Tällä hetkellä koko 12 seurueen ryhmä, jossa nuorimmat ovat 6-vuotiaita, yrittää pitää hyvää henkeä yllä, vaikka matkalaukuissa olevat vaatteet ovat litimärkiä.

– Ihmetellään, missä nukutaan ensi yönä. Lapset ovat ihan uupuneita tilanteeseen. Mutta niin monelle ihmiselle tapahtuu pahempiakin juttuja. Yritetään pitää joukkueen mielialaa yllä. Kaikilla olisi kyllä maanantaiaamuna töihin meno, että katsotaan.

Mikäli päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?