Muistatko Miss Plastic -kisan voittaneen kohumissi Johanna Rönnbergin? Teki ison elämänmuutoksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko Miss Plastic -kisan voittaneen kohumissi Johanna Rönnbergin? Teki ison elämänmuutoksen

Takavuosien kohukaunotar Johanna Rönnberg ponnahti julkisuuteen Miss Plastic -kisan myötä. Nyt viiden lapsen äiti elää hyvin erilaista elämää kuin seitsemän vuotta sitten.

8.1.2017 18:24

Miss Bikini-kisoihin osallistunut ja MTV:llä chat-ohjelmia ja tv-pelejä juontanut Johanna Rönnberg tuli rytinällä julkisuuteen voitettuaan Miss Plastic -kauneuskisan vuonna 2010.

– En ollut ajatellut, että lähtisin enää minnekään. Lähdin Miss Plastic -kisaan koska Anne-Mari Berg pyysi. Olihan se mielenkiintoinen kokemus, Rönnberg nauraa.

Viiden lapsen äidistä tuli hetkeksi koko kansan seuraama kohumissi kun hän luopui yllättäen kruunustaan henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Rönnberg sanoo taustalla olleen erimielisyydet hänen ja kisaorganisaation välillä.

– Se oli oikea hullunmylly. Sanoin lopulta, että haluan eroon tästä jupakasta ja minun puolestani titteli voi mennä perintöprinsessalle. Anne-Mari Bergin kanssa meillä on oikein hyvät välit ja hänen puoleltaan asiat hoidettiin mallikkaasti.

Johanna Rönnbergistä tuli 2000-luvun alkupuolen tunnetuimpia kohukaunottaria chat-ohjelmien ja kauneuskisojen ansiosta.­

Miss Plastic -tittelin ja kruunujupakasta syntyneen julkisuuden myötä Rönnbergille alkoi sadella kutsuja eri tilaisuuksiin ja pyyntöjä kuvauksiin. Julkisuus yllätti Rönnbergin täysin, etenkin kun hänen yksityiselämäänsä käsiteltiin netin keskustelupalstoilla ja lehdissä.

– Yhtäkkiä vedettiin koko mun elämä julkisuuteen. Siihen aikaan vielä työkaveritkin kertoivat asioitani eteenpäin. Ajattelin, että eiväthän he voi tehdä tällaista. Vaikka kuinka yritti pitää tietyn osan elämästäni yksityisenä, niin silti se päätyi julkisuuteen, Rönnberg sanoo.

Miss Plastic -kohun ollessa vielä tuoreena ihmisten mielessä, pakkasi Johanna Rönnberg tavaransa ja lähti Kyprokselle töihin.

– Se on yksi syy, miksi en ole ollut viiteen kuuteen vuoteen missään, Rönnberg kertoo yllättävästä katoamisestaan julkisuudesta.

Maisemanvaihdos Kyprokselle toi Rönnbergille kaivatun hengähdystauon julkisuusmylläkästä. Lopulta hän päätyi muuttamaan Kyprokselle, jossa hän työskenteli muun muassa neljän tähden hotelleissa.

– Se oli hyvä valinta ja tosi helpottava päätös kaiken keskellä. Siellä kukaan ei tiedä kuka olet ja ihmisillä ei ole ennakkoluuloja. Jos olet julkisuudessa sen takia, että olet tehnyt jotain, niin se on ihan ok. Mutta henkilökohtaista elämääni en halunnut julkisuuteen. Siinä oli viisi lasta, joita minun piti suojella ja miettiä, Rönnberg sanoo ja jatkaa.

– Silloinkin kun minusta otettiin alastonkuvia vartalomaalissa, niin kysyin vanhimmilta lapsiltani, että onko ok, että poseeraan tällaisissa kuvissa. Yhdessä on käyty julkisuudessa tapahtuneet asiat läpi, Rönnberg sanoo.

Rönnberg sanoo julkisuuden hiertäneen välejä myös sukulaisten kanssa.

– Siihen aikaan jouduin sulkemaan kommentoinnin Facebookissa, koska se kommenttien määrä oli valtava. Niin hyvien ja huonojenkin kommenttien.

Rönnberg vietti pitkiä aikoja ravintola-alan ja hotellialan töissä Kyproksella, kunnes vuonna 2013 muutti saarelle useiksi vuosiksi.

– Siellä käyn edelleen säännöllisesti ja tammikuussa palaan kuudeksi viikoksi Kyprokselle työharjoitteluun. Pääsen taas treenaamaan kreikankieltä, hän naurahtaa.

Rönnberg valmistui kesällä merkonomiksi ja jatkaa hoitoalan opintojaan.

– Jatkan lähihoitajan opintojani ja valmistun nyt keväällä. Koska olen ahne, niin pitää heti päästä jatkamaan opiskelua ja aloitan sairaanhoitajan opinnot tammikuussa. Avoimessa yliopistossa opiskelen ravitsemustiedettä ja liikuntatiedettä, hän kertoo nykykuulumisistaan.

Johanna Rönnberg keskittyy nyt opintoihinsa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?