Anna Puu uudesta roolistaan TVOF-tähtivalmentajana: ”En etsi täydellistä laulajaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anna Puu uudesta roolistaan TVOF-tähtivalmentajana: ”En etsi täydellistä laulajaa”

Anna Puu astuu The Voice of Finland -tähtivalmentajaksi Tarja Turusen jäljissä.

–Minulle ei riitä alkuunkaan se, että joku suoriutuu hienosti. Mä tykkään persoonallisista esiintyjistä, uutena tähtivalmentajana aloittava Anna Puu sanoo.­

6.1.2017 6:01

The Voice of Finland, 6. kausi alkaa perjantaina 6.1. Nelonen klo 20.00

Anna Puu hymyilee kuvaajille The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajajoukon keskellä uutena tulokkaana. 34-vuotias Anna on joukon kuopus, ainoa nainen ja tähtivalmentajana uusi. Olli Lindholm ja Redrama ovat ohjelmassa mukana nyt kolmatta kautta ja Michael Monroe jo kuudetta kautta.

Annalla on suuret saappaat täytettäviksi, sillä häntä ennen ohjelmassa valmensi kahden tuotantokauden ajan muusikkotähti ja Nightwishin entinen solisti Tarja Turunen.

Anna on ratkaissut paineet kääntämällä asetelman ihan toisin päin. Hän ei yritä tehdä työtään tähtivalmentajana lainkaan samalla tavalla kuin Turunen, joka on sitä paitsi musiikkityyliltäänkin aivan erilainen artisti.

– Olemme Tarjan kanssa musiikillisesti hyvin erilaisia. Se on helpompi minulle ajatella niin, kuin että pitäisi yrittää olla samanlainen tai samantyyppinen, Anna pohtii.

Anna Puun lisäksi tähtivalmentajina nähdään Michael Monroe, Redrama ja Olli Lindholm. Juontajana toimii Heikki Paasonen.­

Artistilla on takanaan pitkä ja kiireinen vuosi. Anna Puu nähtiin vuoden 2016 syksyn Vain elämää -kaudella. Ohjelma poiki runsaasti keikkoja, eikä hengähdystaukoja ole juurikaan ollut.

Vain elämää -sarjan hyvä puoli oli Annan mukaan se, että hän ei yrittänyt kahlita itseään musiikillisesti, vaan teki fiilispohjalta musiikkia vapaasti eri genreistä. Samalla tyylillä syntyy myös uusi albumi, jota Anna Puu työstää vuonna 2017.

– Ajattelin, että mitä vähemmän raamitan seuraavaa albumia ja tulevaa musiikkia, niin sitä kivempaa siitä tulee minulle, Anna sanoo.

Musiikillisessa ilmaisussa Anna aikoo antaa myös kilpailijoille vapauksia The Voice of Finland -ohjelmassa. Kaikkein tärkeintä on se, että tunne tulee esityksestä läpi.

– Minulle ei riitä alkuunkaan, että joku suoriutuu hienosti. Mä tykkään persoonallisista esiintyjistä.

– Mietin myös, että voisiko jonkun äänen tunnistaa vaikka heti radiossa, Anna kertoo tähtivalmentajan roolistaan.

Hänellä on tähtivalmentajan työhön jo lähtökohtaisesti hyvin erilainen näkemys kuin muilla tuomareilla, sillä hän on tuomarijoukosta ainoana nähnyt myös kilpailijan roolin. Anna Puu ponnisti itse mukaan musiikkimaailmaan osallistumalla Idolsiin vuonna 2008.

Anna Puustjärvi osallistui Idols-kilpailuun 2008.­

– Tässä päästään nimenomaan siihen, että minä en etsi sitä täydellistä laulajaa, vaan tyyppiä, jossa on jotain mielenkiintoista. On tosi oleellista, että antaa itsestään mahdollisimman paljon koko ajan ja näyttää sitä, kuka oikeasti on. Ruudun takana voi olla joku sellainen tyyppi, joka kiinnostuu sinusta, Anna toteaa.

Anna paljastaa, että hänen tiimiinsä kuuluu todella nuoria kilpailijoita. Nuorten osallistujien sudenkuoppa saattaa olla, että ajattelee liikaa muiden mielipiteitä.

– Heillä sisäinen ääni voi olla vielä aika hiljainen, tai sitä voi olla vaikea kuulla kaiken muun metelin keskellä, mutta minä yritän auttaa kuulemaan sen, Anna sanailee.

Uusi kausi näyttää, kuinka suosituksi tähtivalmentajaksi Anna Puu nousee.­

Laulaja painottaa, että haluaa kilpailijoiden ymmärtävän, mikä on kaikkein tärkeintä The Voice of Finlandissa. Se on hyvän musiikkiohjelman tekeminen ja se, että pidetään hauskaa.

– Mitä ohjelman jälkeen tulee, on vain bonusta. Keskittyisivät nyt vain tähän, tekemään yhdessä mahdollisimman hyvää, fantastista show’ta. Ja sitten se saattaa poikia jotain muuta, hän sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?