Axl Smithin epäillyn salakatselun uhri turvautui ammattiauttajan apuun: ”Minua pelottaa kohdata Smith”

Juontaja Axl Smithin epäillyn salakatselun uhriksi joutunut nainen kertoo IS:lle rankasta vuodestaan.

5.1.2017 13:36

Juontaja Axl Smithiä vastaan nostettiin torstaina kymmeniä syytteitä liittyen salakatselurikossarjaan.

Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä nosti Smithiä vastaan syytteet yhteensä 32 salakatselusta, 3 kunnianloukkauksesta sekä 2 yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Asianomistajia on jutussa yhteensä 32.

Yllä oleva video on kuvattu keväällä 2016, jolloin Axl Smith saapui käräjäoikeuteen asian tiimoilta.

Ilta-Sanomat tavoitti torstaina yhden asianomistajista. Axl Smithin epäillyn salakatselun uhriksi joutunut nainen kertoo viimeisen vuoden olleen hänelle hyvin raskas sen jälkeen, kun häntä koskevat Smithin salakatseluepäilyt tulivat ilmi viime vuoden maaliskuussa.

– Onhan tämä ollut rankka vuosi. Minun on ollut vaikeaa suoriutua työssä ja olen käynyt juttelemassa asiasta ihan ammattiauttajankin kanssa. Se kaikki tuli aikanaan niin suurena sokkina. Vasta pikkuhiljaa olen alkanut toipua ja viime kuukausina olen jo ajoittain pystynyt unohtamaan sitä mielestäni, nainen kertoo.

18. tammikuuta Helsingin käräjäoikeudessa alkava oikeuskäsittely herättää naisessa ristiriitaisia ja jännittyneitä ajatuksia.

– Se (oikeuskäsittely) pelottaa minua. Se tulee olemaan pelottava ja ahdistava tilanne, kun joudun kohtaamaan hänet (Smith) ja muistelemaan uudestaan niitä tapahtumia, nainen myöntää.

– Koen tavallaan olevani valmis tähän, mutta kun se käsittely käräjäoikeudessa oikeasti alkaa, niin pystynkö olemaan silloin vahva? Se jännittää. On kuitenkin hyvä, että tapausta saadaan nyt viimein eteenpäin ja kohti päätöstä.

Yhden asianomistajan osalta asian lisätutkinta on poliisissa kesken. Syyteharkinta tässä asiassa tehdään ensi tilassa lisätutkinnan valmistuttua.

Tapauksen pääkäsittelylle on tammi- ja helmikuussa varattu yhteensä 11 istuntopäivää Helsingin käräjäoikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?