Toisen lapsen saaminen uuvutti Mari Valosaaren – ihmisten tylyt kommentit satuttavat: ”Joskus on meinannut tulla itku” - Viihde - Ilta-Sanomat

Toisen lapsen saaminen uuvutti Mari Valosaaren – ihmisten tylyt kommentit satuttavat: ”Joskus on meinannut tulla itku”

Fitness-ammattilainen Mari Valosaari kärsii univajeesta ja toteaa myös äitiyden muuttaneen muotoaan toisen lapsen myötä.

3.1.2017 13:13

Sädehtivästä Mari Valosaaresta sitä ei huomaa, mutta nuorimmaisensa Mio-pojan viime keväänä saanut Mari kärsii nyt kroonisesta univajeesta.

– En ole nukkunut viimeisen yhdeksän kuukauden aikana kuin kaksi kertaa yli neljä tuntia yhteen putkeen. Vauva herää edelleen monta kertaa yössä syömään, ja hän valvottaa muutenkin paljon enemmän kuin esikoinen. Univaje on melkoinen kuten muillakin vauvaikäisen vanhemmilla, Mari sanoo.

Johdonmukaiseksi kasvattajaksi tiedetty Mari myöntää antaneensa periksi monissa periaatteissa, joita noudatti vielä esikoistyttären Milan, 3, kohdalla.

– Nyt toisen lapsen kanssa mennään usein siitä, missä aita on matalin –ja pakko myöntää, että joskus ei mennä edes aidan matalimmasta kohdasta vaan sieltä, mistä aita on jo kokkonaan kaatunut, Mari sanoo suoraan.

Muutos aiempaan on suuri. Esikoiselle Mari teki suuren osan ruoista alusta loppuun itse. Tällä hetkellä hän ei jaksa tehdä niin.

– Joskus on meinannut tulla itku, kun joku on sanonut, että kyllä ne lapsen ruoat pitää laittaa itse alusta alkaen eikä ostaa valmista. Suosin luomua ja terveellistä ruokaa, mutta hoidan kahta lasta ja neljää hevosta eikä aika riitä ihan kaikkeen.

Mari Valosaari (oik.) vetää lauantaina 07. tammikuuta käynnistyvää Fitness TV:tä yhdessä Maria Yliluukaksen ja Stefan Lundin kanssa.­

Vaativasta lapsiarjesta huolimatta fitness-tähtenä tutuksi tullut Mari on ideoinut uutta. Hän vetää Fitness TV:tä, jonka lähetykset käynnistyvät lauantaina netissä.

Mari tietää omakohtaisesti, kuinka hankalaa pienten lasten äideille voi olla ottaa omaa aikaa ja lähteä liikuntatunneille. Maailman kovimpiin kuuluvan fitness-kisan vuonna 2009 Las Vegasissa voittanut Mari ei ole käynyt itsekään kuntosalilla kohta kahteen vuoteen.

– Kävin salilla viimeksi maaliskuussa vuonna 2015 ja viimeisen kunnon treenin muualla kuin kuntosalilla suoritin kesällä 2015, Mari myöntää.

Nyt Fitness TV laittaa hänetkin liikkumaan. Marin vetämä Kevyesti kuntoon -kampanja on tähdätty aloittelijoille, jotka eivät ole liikkuneet aiemmin lainkaan.

– Etenemme yhdessä kohti parempaa kuntoa. Minulla on entuudestaan pohjakunto ja lihakset olemassa, mutta minäkin joudun tekemään töitä hyvän kunnon eteen.

Mari on huomannut, että tänä päivänä kaivataan helposti tarjolla olevaa sekä edullista treeniä, jonka takia ei tarvitse lähteä erikseen salille.

– Lähetämme treenit livenä ihmisille juuri sinne, missä he ovat ja voivat sinä hetkenä treenata. Haluamme myös tarjota tunnettujen vetäjien valmennusta, josta muualla asuvat eivät muuten pääsisi osallisiksi, Mari sanoo.

Martina Aitolehti (vas.) ja Mari Valosaari.­

Aluksi lähetyksiä on neljänä päivänä viikossa. Treenaamaan pääsee joko ostamalla yksittäisen treenilähetyksen muutaman euron hintaan tai hankkimalla kuukausijäsenyyden. Luvassa on ammattitason kuvaa, sillä Fitness TV:llä on käytössään studiotilat ja televisiotuotantoon tarkoitetut kamerat.

Uuden nettikanavan nimeksi valittiin Fitness TV, mutta Mari painottaa, että nettikanavan nimellä ei viitata kyseisellä sanalla Suomessa tunnettuun kilpaurheilulajiin.

– Englanninkielessä fitness tarkoittaa hyvää kuntoa ja hyvinvointia, ja toivomme, että fitness-sana tullaan ymmärtämään meilläkin myös tässä merkityksessä.

Fitness TV tulee käsittelemään hyvinvointia jatkossa laajemminkin, tulossa on erilaisia tunteja myös lapsille ja nuorille.

– Haluaisimme saada lapset ja nuoret liikkeelle, jotta peruskunto rakentuisi jo varhaisella iällä ja liikunnasta tulisi tottumus.

Uuden nettikanavan ohjelmistoa kehitellään koko ajan. Toivomuksia ja ehdotuksia otetaan vastaan.

– Rajana on taivas, millaista ohjelmaa voimme lähettää. Haluamme työllistää monenlaisten liikuntatuntien vetäjiä, Mari perustelee.

Vaikka ei olekaan treenannut aikoihin, Mari arvelee osallistuvansa fitness-kisoihin vielä joskus.

– Haaveilen edelleen kisalavalle nousemisesta, mutta nyt on niin paljon tekemistä, että en voi ottaa tähän oheen kisatreeniä. Palo kisalavalle kytee, mutta sen aika on vasta sitten, kun lapset ovat isompia.

Lisää lapsia Mari ei lupaa.

– Lapsiluku on nyt täynnä. Tällä hetkellä olen ehdottomasti sitä mieltä, mutta koskaanhan ei pitäisi sanoa ei koskaan. Onhan mahdollista, että kymmenen vuoden päästä saatan ajatella toisin, Mari hymyilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?