IS Lontoossa: Fanit surivat George Michaelin kodin portilla neljättä päivää – paikalle saapunut Elliot, 47, tunsi tähden vuosikymmeniä - Viihde - Ilta-Sanomat

IS Lontoossa: Fanit surivat George Michaelin kodin portilla neljättä päivää – paikalle saapunut Elliot, 47, tunsi tähden vuosikymmeniä

Joulupäivänä kuolleen laulajan Lontoon-kodin edustalle on muodostunut muutamassa päivässä kukkameri, kun fanit ovat vaeltaneet muistelemaan edesmennyttä idoliaan.

30.12.2016 11:39

Korkean mäen päällä Lontoossa sijaitseva Highgaten kaupunginosa viihtyisine pubeineen ja kahviloineen on aurinkoisena päivänä suosittu ajanviettopaikka lähiseudun asukkaiden parissa.

Maanantaista lähtien Highgatelle on tultu kauempaakin muistelemaan 53-vuotiaana kuollutta laulajaa George Michaelia, jonka Lontoon-koti sijaitsee alueella.

Äitinsä kanssa laulajan kodin edustalle tullut teinipoika pyyhki kyyneleitään punottavista silmistään ja monet muutkin niistivät sisäänpäin herkistyneessä tilassa.

Ihmiset halailivat toisiaan ja monella oli päässään aurinkolasit, jotka sekä suojasivat auringolta että kätkivät liikutuksen.

Laulaja George Michael menehtyi myöhään joulupäivän iltana toisessa kodissaan Goringin kylässä Oxfordshiren kreivikunnassa Kaakkois-Englannissa, mutta hänen

Lontoon-kotinsa edustalle on muodostunut neljässä päivässä suurehko kukkameri. Faneja virtasi paikalle vielä runsain määrin torstai-iltapäivänä.

Fanit ja muistelijat toivat paikalle kasoittain kukkia, suuria julisteita ja pienempiä kortteja, sekä eri maiden lippuja.

Suuri Kyproksen lippu ja pienempi Kreikan lippu muistuttivat George Michaelin isän välimerellisistä juurista. Kortit olivat täynnä fanien muisteluita ja kiitoksia.

– Kiitos George musiikista ja muistoista, luki eräässäkin fanin kirjoittamassa kortissa.

Lontoolainen Jason Valenti, 48, oli selkeästi liikuttunut vierailustaan idolinsa kotiportilla. George Michael on ollut Valentille todella merkittävä hahmo elämässä.

– Georgella oli merkittävä rooli elämässäni kasvaessani teini-ikäisestä aikuiseksi. Hän antoi minulle identiteetin. Rakastin hänen musiikkiaan, tyyliä ja sitä mitä hän edusti. Olen seurannut hänen uraansa tähän päivään saakka, kertoo Valenti.

Tummat aurinkolasit päässä George Michaelin taloa tuijotellut Elliot Sorsky, 47, kertoo olleensa tavallista fania läheisempi edesmenneen laulajan kanssa.

– Olen tuntenut hänen perheensä noin 25 vuotta. Minun ja hänen isänsä tekivät bisnestä keskenään. Hänen isällään oli ravintola, jossa kävimme syömässä, kertoo Sorsky.

– Muistan hänet hauskana tyyppinä. Hän oli aina antelias ja huolehti faneistaan. Hän tapasi heitä ja jakoi nimikirjoituksia. Hän oli todella mukava kaikille, Sorsky jatkaa.

Michaelin kuolema tuli Sorskylle, kuten kaikille muillekin, järkyttävänä yllätyksenä.

– Tämä on järkytys koko maailmalle, tämä vaikuttaa kaikkiin, sanoo Sorsky.

Paikalla oli myös lähistön asukkaita, jotka halusivat muistella nuoruutensa hittilaulajaa.

– Asumme lähistöllä ja George Michael oli osa nuoruuttani, joten tuntui sopivalta tulla tänne ottamaan osaa. Olin 80-luvun lapsi ja hän oli merkittävä persoona tuohon aikaan, kertoo Dane Wiig, 42.

– Tämä on sydäntäsärkevää, täydensi Wiigin ystävä Gitangeli Sapra-Davis, 38.

George Michaelin kotia lähes vastapäätä sijaitsevan kuuluisanakin pidetyn The Flask -pubin puheensorinasta kuulee siellä täällä laulajan nimen mainittavan.

Hittilaulajan kuolema kosketti brittejä laajalti, eikä asiaa lievennä lainkaan, että vuoden aikana useampi brittiläinen kuuluisuus on menehtynyt.

– George Michaelilla oli tapana käydä täällä toisinaan, kertoo pubin työntekijä.

Viereisessä pöydässä ruokailevan perheen nuori poika pohtii fanikulttuuria, jota hänkin oli käynyt ihmettelemässä ennen lounasta.

– Miten kauan ihmiset oikein aikovat vierailla tuolla? hän kysyy isältään tarkoittaen George Michaelin kodin edustaa.

– Siinäpä vasta hyvä kysymys, vastaa isä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?