Laulaja Mika Ikosen uusi video on ylistys Matti Nykäselle – ”Matti on niin eläväinen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja Mika Ikosen uusi video on ylistys Matti Nykäselle – ”Matti on niin eläväinen”

Kovana penkkiurheilijana Lahden MM-kisoja odottava Mika Ikonen teki biisin ja videon Matti Nykäsestä.

Mika Ikosen soololevy näki päivänvalon 18 vuoden odotuksen jälkeen.­

30.12.2016 14:01

90-luvulla megasuosion saavuttaneen XL5-yhtyeen keulakuvana tutuksi tullut Mika Ikonen haluaa tsempata Suomen hiihtäjiä kohti helmikuussa järjestettäviä Lahden MM-hiihtoja julkaisemalla uuden Niinku Nykäsen Matti -nimisen singlen ja siihen kuvatun videon.

Videolla avokonttorissa työskentelevät työmuurahaiset aloittavat Mikan johdolla konttorikapinan. Idea videoon tuli kavereilta.

– Mulla on muutama tuttu, jotka ovat marmattaneet avokonttoreista. Siitä se idea sitten lähti. Kaikki ideat eivät ole hyviä. Tämä oli, Mika nauraa Ilta-Sanomille.

Biisissä lauletaan aikuisuuden kovista vaatimuksista ja levitetään ympäristöön lapsenomaista leikkimielisyyttä.

– Itse välttelen aikuisuutta parhaani mukaan. Kyllä tässä ollaan vahvasti aikuisuuden puolella, mutta lapsenomaisuus olisi hyvä säilyttää. Vähän niin kuin Nykäsen Matti on säilyttänyt. Matti on niin eläväinen.

Nykänen innostaa Mikan suorastaan runollisiin sfääreihin.

– Matti on kansallisaarre, suuri suomalainen sankari. Hänellä oli iso merkitys kansallistunteemme kehittymiseen.

Ikonen on kova penkkiurheilija ja odottaa Lahden MM-hiihtoja innolla. Ehtii mies itsekin puuhaamaan liikunnan parissa.

– Pelaan sählyä – huomio sählyä, en salibandya – ja käyn salilla. Juoksut ovat jääneet vähän vähemmälle. Palloilulajeista olen aina pitänyt.

Niinku Nykäsen Matti löytyy myös Mika Ikosen syyskuussa julkaistulta Kuu ja maa -albumilta, jolta on jo aiemmin julkaistu singleinä biisit Kaikki on oolrait, Kesäkuun aikaan sekä Anna mun halata.

Kuu ja maa -albumin idea kyti Mikan mielessä 18 pitkää vuotta.

– Joskus 2003 aloin miettiä, että pitäisi tehdä soolo. Menihän tässä tovi.

Omaa levy-yhtiötä pyörittävä mies kertoo asettavansa itselleen tavoitteita ja työhuoneesta löytyy ainakin ajatuksen tasolla vuosikello, joka pitää taiteilijan oikeassa rytmissä.

– Mulla ei hommat toimi, jos en itse aseta itselleni tavoitteita. Olen välillä liian taiteilija. Saatan jäädä fiilistelemään juttuja. Ilman deadlineja lillun vain, uutta musiikkia jo kiivaasti kirjoittava Mika kertoo.

Mika Ikonen tuli alun perin tunnetuksi XL5-yhtyeen solistina taiteilijanimellä Mica. Ikonen on vaikuttanut myös Käsityöläiset-yhtyeessä. Hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Kuu ja maa syksyllä 2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?