Raskaan rockin suurmies Lemmy Kilmister sai vaatimattoman haudan – muistolaatan taakse ujutettu pelikortti - Viihde - Ilta-Sanomat

Raskaan rockin suurmies Lemmy Kilmister sai vaatimattoman haudan – muistolaatan taakse ujutettu pelikortti

Tasan vuosi sitten kuolleen Motörheadin nokkamiehen Lemmy Kilmisterin hautaa koristaa nimikirjoitus ja pataässä.

Lemmy Kilmister vieraili Suomessa Motörheadin kanssa vuonna 1984.­

28.12.2016 14:39

Motörheadin Lemmy Kilmisteristä on kuluneen vuoden aikana puhuttu julkisuudessa enemmän kuin ehkä koskaan hänen eläessään. 28. joulukuuta 2015 menehtyneen Lemmyn hautajaiset olivat vieraslistoineen kuin rock and rollin Hall of Famesta, ja legendaa muisteltiin pitkin vuotta – kunnes tuli aika muistaa kuoleman vuosipäivää.

Vähemmälle huomiolle jäi Kilmisterin viimeinen leposija Forest Lawn Memorial Park -hautausmaalla Hollywoodin kukkuloilla. Syykin saattaa olla selvä: hauta on niin pieni ja huomaamaton, että sitä on vaikea löytää edes kirkkaassa auringonpaisteessa.

Pieni hautaholvi lattian tasalla

Vaatimatonta hautaa koristaa kultainen pataässä.­

Ilta-Sanomat vieraili Forest Lawnilla lämpimänä loppusyksyn päivänä. Valtava hautausmaa on kuin pieni kaupunki risteyksineen ja liikenneympyröineen. Avulias puutarhuri ohjaa jo kertaalleen eksyneen toimittajan oikeaan suuntaan:

– Kilmister lepää Courts of Remembrance -alueella, ainakin puolen kilometrin päässä täältä.

Pysäköintipaikka löytyy valkoisen muurin vierestä. Sisäänkäynnin luota alkava käytävä on autio. Aurinko paahtaa pilvettömältä taivaalta, mutta edes Hollywood-elokuvista tuttua sirkan siritystä ei kuulu. Lopulta katse osuu pieneen hautaholviin aivan lattian tasalla.

Muistolaatassa lukee kullatuin kirjaimin: Ian Fraser ”Lemmy” Kilmister. Marmorissa on myös kultainen pataässä, Lemmyn nimikirjoitus sekä teksti ”Born to lose, lived to win”. Muistolaatan taakse on ujutettu pelikortti – pataässä tietenkin – johon joku on raapustanut vähän asian vierestä: Black Sabbath, End Tour 2016.

Ronnie James Dion hauta on kuin vastakohta Lemmyn haudalle

Motörheadin nokkamies Lemmy Kilmister haudattiin Hollywoodin kukkuloille Forest Lawn Memorial Parkiin.­

Lähimmäksi Black Sabbathia pääsee vastapäisellä muurilla, jonne on haudattu Sabbathissa ja Rainbowssa laulanut Ronnie James Dio. Vuonna 2010 kuolleen Dion hauta on kuin vastakohta Lemmyn kryptalle: valtava valkoinen marmoripaasi, jota koristaa teksti ”The Man on The Silver Mountain”.

Dion hauta.­

Erosivat he eläessäänkin. Dio lauloi lohikäärmeistä, linnoista ja sateenkaarista. Lemmy puolestaan elämästä tien päällä, sodista ja jopa ryyppyreissusta Brasiliaan. Tuonpuoleisessakin hän halusi pelata biljardia.

– Päädyn helvettiin joka tapauksessa, siellähän biljardipöydät ovat. Voisitko muka kuvitella pool-pöydän taivaaseen? Kilmister pohdiskeli kuolemanjälkeistä elämää BBC:n haastattelussa, joka näytettiin osana Lemmy: In His Own Words -dokumenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?