Uusi Sherlock myös suomalaisruutuihin vain päivä ensiesityksen jälkeen – mutta ei Ylen kautta - Viihde - Ilta-Sanomat

Uusi Sherlock myös suomalaisruutuihin vain päivä ensiesityksen jälkeen – mutta ei Ylen kautta

Suosikkisarjan uudet jaksot alkavat heti vuodenvaihteessa.

Benedict Cumberbatchin roolityötä Sherlock Holmesina on ylistetty.

27.12.2016 17:18

Elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu Netflix aloittaa Uusi Sherlock -sarjan uusien, neljännen tuotantokauden jaksojen lähetykset maanantaina 2.1.2017.

Aiemmin on ollut epäselvää, milloin jaksot alkavat Suomessa.

Sarjan kolme ensimmäistä kautta on Suomessa aiemmin nähty Ylen kanavilla. Jokainen tuotantokausi sisältää kolme 90-minuutin mittaista jaksoa. Yle on syksyn mittaan näyttänyt sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden jaksoja uusintoina.

Sarjaa tuottaa Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Brittein saarilla ensimmäinen jakso on nähtävissä jo uudenvuodenpäivänä, eli sarja saapuu Suomeen vain päivä ensiesityksen jälkeen.

Uusi Sherlock -sarja on saavuttanut Suomessa ja maailmalla valtaisen suosion, ja sarjan pohjoismaisten fanien epäonneksi marraskuussa selvisi, että BBC World Wide oli myynyt kansainväliset ensiesitysoikeudet yhdysvaltalaisella Netflixille. Muun muassa Helsingin Sanomat uutisoi aiheesta.

Benedict Cumberbatch Uusi Sherlcok -sarjan kuvauksissa tammikuussa 2015.

Yhdysvalloissa perustettu Netflix tunnetaan laajasta tarjonnastaan elokuvia ja tv-sarjoja kuukausimaksua vastaan. Uusi jakso huippusuosittua Uusi Sherlock -sarjaa esitetään siis suoratoistopalvelussa viikoittain, joten koko tuotantokausi ei ole katsottavissa kerralla.

Uusi Sherlock -sarjan (2010-) pääosassa nähdään brittinäyttelijä Benedict Cumberbatch. Cumberbatch on saanut roolistaan vuonna 2013 arvostetun elokuva- ja televisioalan Golden Globe -ehdokkuuden. Muissa merkkirooleissa näyttelevät muun muassa Martin Freeman ja Una Stubbs.

Sarja perustuu Arthur Conan Doylen luoman salapoliisi Sherlock Holmesin seikkailuihin, jotka on siirretty nykyajan Lontooseen. Sarja on erityisesti saanut kiitosta loistavasta tarinankerronnastaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?