Laulaja George Michael on kuollut

Wham!-yhtyeestä tuttu laulaja George Michael on kuollut.

26.12.2016 1:08

Laulaja George Michael on kuollut. Hän oli kuollessaan 53-vuotias. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja Aftonbladet.

George Michaelin tiedottaja vahvisti uutisen laulajan kuolemasta. Tuoreet raportit kertovat Michaelin nukkuneen pois rauhallisesti kotonaan.

Poliisin mukaan kuolemaan ei liity epäilyttäviä seikkoja. Michael menehtyi myöhään joulupäivän iltana kotonaan Goringin kylässä Oxfordshiren kreivikunnassa Kaakkois-Englannissa.

Michael oli kärsinyt viime vuosina terveysongelmista. Vuonna 2011 hän joutui jättämään väliin useita konsertteja keuhkokuumeen vuoksi.

Hän matkusti tuolloin sairaalaan Wieniin hoidettavaksi. Hoitojakson jälkeen itkuinen Michael kertoi käyneensä lähellä kuolemaa. Hän oli ollut tajuttomana osan sairaalassa viettämästään ajasta.

Katso videolta kooste George Michaelin huippuvuosista ja tunnetuimmista hiteistä.

Michaelin terveydentila oli viime aikoina kuitenkin sen verran hyvä, että hänen kerrottiin työstävän uutta albumia yhteistyössä tuottajan ja lauluntekijän Naughty Boyn kanssa.

Michael, alkuperäiseltä nimeltään Georgios Kyriacos Panayiotou, syntyi Lontoossa 25. kesäkuuta vuonna 1963.

George Michael (vas.) ja Andrew Ridgeley vuonna 1986, jolloin supersuosittu duo Wham! oli vielä vahvasti voimissaan.

Hän nousi maailmanmaineeseen 1980-luvulla Wham!-yhtyeen keulakuvana ja laulajana. Yhtye levytti muun muassa hittikappaleet Bad Boys, Wake Me Up Before You Go-Go ja Everything She Wants. Myös ja ehkä eritoten joka joulu radiossa soiva Last Christmas on tuttu monille.

Michael muodosti äärimmäisen suositun Wham!-duon yhdessä Andrew Ridgeleyn kanssa. Ridgeley oli Michaelin ystävä jo kouluajoilta.

Wham!-duon kultakauden jälkeen Michael ryhtyi suurella menestyksellä soolouralle. Hän on myynyt maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa albumia.

George Michael oli karismaattinen esiintyjä, joka osasi ottaa yleisönsä.

Hänen suurimpia menestyksiään oli albumi Faith. Levy nousi listaykköseksi sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa, ja siltä lohkaistut neljä singleä kipusivat nekin myyntilistan kärkipaikalle Yhdysvalloissa.

George Michaelin soolouran isoihin hitteihin lukeutuvat Careless Whisper, Freedom 90, Jesus To a Child sekä Elton Johnin kanssa duettona levytetty Don't Let The Sun Go Down On Me.

Pidetty muusikko oli aktiivisesti mukana hyväntekeväisyystoiminnassa.

Kuitenkin hänen julkisuuskuvaansa rasittivat jonkin verran huumeidenkäyttöön liittyvät uutisoinnit. Michael myönsi itse vuonna 2007 kannabiksen käytön olevan hänelle ongelma.

Jo nuorena miehenä lähipiirilleen avoimesti biseksuaalisuudestaan kertonut Michael ei mennyt koskaan naimisiin eikä hänellä ollut lapsia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?