Pirjo Nuotio luki viimeiset tv-uutisensa – nämä olivat viimeiset sanat ruudussa - Viihde - Ilta-Sanomat

Pirjo Nuotio luki viimeiset tv-uutisensa – nämä olivat viimeiset sanat ruudussa

MTV:n pitkäaikainen uutisankkuri Pirjo Nuotio poistui ruudusta joulupäivän uutislähetyksessä.

25.12.2016 19:23

MTV:n pitkäaikainen uutisankkuri Pirjo Nuotio, 64, luki viimeiset tv-uutisensa joulupäivänä Seitsemän Uutisissa. Kymmenminuuttisen lähetyksen aikana Nuotio kertoi päivän polttavimmat uutisaiheet. Sen suurempia seremonioita ei Nuotion omasta toiveesta lähetyksessä nähty, mutta hän kiitti lähetyksen lopussa itse henkilökohtaisesti tv-katsojia vuosikymmenten yhteisistä uutiskokemuksista.

– Ja nyt hyvät katsojat on tullut henkilökohtaisesti aika sanoa viimeisen kerran uutisista näkemiin, Nuotio sanoi lähetyksen lopussa ja jatkoi:

– Kiitokset vuosikymmenten yhteisistä uutiskokemuksista ja suuret kiitokset siitä käsittämättömän runsaasta ja kauniista palautteesta, jota olen saanut eri väyliä pitkin. Erityisesti kuluneella viikolla. Rauhallista joulun jatkoa! Nuotio lausui lähetyksen viimeisinä sanoinaan MTV:n uutisankkurina.

Nuotio kertoi aiemmin tällä viikolla Ilta-Sanomille valmistautuneensa viimeiseen työpäiväänsä hyvillä mielin, vaikka jääkin kaipaamaan työtovereitaan. Nuotio oli nyt viidettä kertaa perättäin jouluna töissä.

– Olen valinnut joulupäivän lähtöpäiväkseni siitä syystä, että minulla ei ole siinä ankkurikollegaa, siellä ei myöskään ole kovin paljoa työkavereita tai pomoja. Olen pyytänyt ettei minulle järjestetä lähtöseremoniaa ruudusta. En halua kukitusta, lakitusta tai liputusta, Nuotio kertoi aiemmin tällä viikolla.

– Haluan tehdä rauhassa poistumisen ruudusta. Olisin lopettanut muutenkin kuun lopussa, niin hyvin se menee näinkin. Tammikuun ensimmäinen päivä olisi tullut tasan 43 vuotta töissä MTV:llä, joten tämä on minusta hieno ajankohta päättää työ.

Nuotio kertoi IS:lle suunnitelleensa jäävänsä eläkkeelle viimeistään 65-vuotiaana, mutta koki ajan olevan kypsä jo nyt aikaisemmin. Eläkkeellä Nuotio sanoo keskittyvänsä perheeseensä, matkusteluun ja harrastuksiinsa. Nuotio aloitti televisiouransa kuuluttajana 21-vuotiaana. Puheterapeutiksi opiskellut Nuotio päätyi televisioon opettajansa kehotuksesta. Myöhemmin hän ryhtyi opiskelemaan viestintää Helsingin yliopistossa ja haki uutisankkuriksi tullen valituksi yli sadan hakijan joukosta.

Kymmenen uutisten loppukevennyt 17. tammikuuta 2012. Ankkurit Keijo Leppänen ja Pirjo Nuotio irvailivat poliisin 20 riviselle tiedotteelle ilman yhtäkään pistettä.

Nuotio kertoi IS:lle myös mieleensä jääneistä uutisaiheista.

– Kyllähän ne on aina nämä kielteiset uutiset, jotka jäävät mieleen. Ne menevät niin tunteisiin, että jäävät myös mieleen. Olen ollut töissä kun on tapahtunut Kauhajoen ja Jokelan koulusurmat ja Konginkankaan hirvittävä bussiturma. Ne ovat kotimaisista uutisista ne, jotka nousevat aina päällimmäisenä mieleeni. Olin poikkeuksellisesti töissä yksin, kun tapahtui Utoyan joukkosurma. Nämä ovat sellaisia tapahtumia, jotka aina pomppaavat mieleen ja jotka pysyvät mielessä.

Raskaiden uutisten rinnalle on mahtunut myös monia hauskoja hetkiä uutislähetyksissä.

– Meillä uutistoimituksessa usein on hauskaakin, vaikka asiat eivät aina ole ollenkaan hauskoja. Meillä on ollut mahtavia kymppiuutisten kevennyksiä

Uutisia Nuotio aikoo seurata myös eläkepäivillään, mutta nyt kotisohvalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?