Marja Hintikka Live -ohjelma loppuu! ”Olisi mahdotonta jatkaa”

MHL-ohjelman tekijät kertovat, että ohjelmaa olisi ollut toistaiseksi mahdotonta jatkaa, koska Marja Hintikka jää pian äitiyslomalle.

19.12.2016 15:04

Ylen suosikkiohjelma Marja Hintikka Live loppuu tänään maanantaina nähtävään jaksoon. Ohjelman tekijät sanovat ohjelman loppuvan toistaiseksi, vaikka jatkosta ei ole vielä sovittu mitään.

Suosittua ohjelmaa on esitetty kolme tuotantokautta ja sen viimeisessä jaksossa vieraina ovat Vanessa Kurri ja Stig. Ohjelman tuottaja Johanna Reen kertoo Ilta-Sanomille, että ohjelmaa oli alun perinkin tilattu kolme tuotantokautta.

Lopettamispäätökseen vaikuttaa vahvasti myös se, että ohjelman kärkihahmo: Marja Hintikka jää pian äitiyslomalle. Hintikka odottaa miehensä Ile Uusivuoren kanssa kolmatta lasta, jonka laskettu aika on ensi vuoden alkupuolella. Reen ei vielä osaa sanoa, jatketaanko ohjelmaa Hintikan äitiysloman jälkeen.

– Sitä on vielä täysin mahdotonta sanoa, jatketaanko ohjelmaa, Reen kommentoi.

Ohjelman kolmas juontaja Jenny Lehtisen Vaakakapina-ohjelma nähdään Marja Hintikka Live -ohjelman lähetyspaikalla alkuvuodesta alkaen.

Myös ohjelman toinen vakikasvo Heikki Soini jää kotiin hoitamaan lastaan. Sen sijaan ohjelman kolmas juontaja Jenny Lehtinen alkaa luotsata Ylellä omaa Vaakakapina-projektia, johon liittyvä tv-ohjelma nähdään Marja Hintikka Liven ohjelmapaikalla.

– Varmasti katsojilla on suuri suru ja murhe (ohjelman loppumisesta). Ohjelmaa olisi mahdotonta jatkaa, kun Marja ja Heikki jäävät kotiin hoitamaan lapsia. Se kuitenkin sopii ohjelman henkeen: Pitää elää niin kuin julistaa, Reen sanoo ja jatkaa:

– Tähän ei liity mitään elämää isompaa draamaa. Päätöksiä jatkosta tehdään, kun niiden aika on.

Marja Hintikka: ”Tämä on ollut unelmatyötä”

Marja Hintikka kuvailee Ilta-Sanomille ohjelman teon olleen aivan mahtava ”kolmen kauden setti.” Hän kertoo olleensa todella vaikuttunut ohjelman saamasta palautetulvasta ja reaktioista, joita se on ihmisissä herättänyt.

– Parhain palaute, jonka olen saanut on se, että ohjelma on avannut kotiovet ja tuonut kotien seinien sisällä tapahtuvia asioita julkiseen keskusteluun, Hintikka sanoo ja jatkaa:

– Selvästi ohjelmalle on ollut tarvetta ja ihmiset haluavat puhua asioista suoraan. Tarve kaataa kulissit on ollut maanlaajuinen ilmiö ja se on sykähdyttänyt.

Hintikka kuvailee Marja Hintikka Liven antaneen hänelle todella paljon. Hän kertoo saaneensa ohjelman katsojilta myös erittäin paljon. –Olen saanut paljon konkreettista apua. Esimerkiksi kyselin Instgramissa, mitä tehdä sille, kun nenäni on jatkuvasti tukossa nyt, kun olen raskaana. Sain ainakin 50 vinkkiä aiheeseen liittyen. Nenäkannun ja öljyn kombinaatio on auttanut, eli kiitos vaan vinkkaajille, Hintikka naurahtaa.

Hintikka ei osaa vielä sanoa, kuinka kauan on äitiyslomalla, ja nähdäänkö MHL-ohjelmasta tulevaisuudessa vielä lisää tuotantokausia.

– Kun minulla on kolme noin pientä lasta, en osaa sanoa töihin paluusta mitään, Hintikka sanoo.

Hintikalla ja hänen miehellään Ile Uusivuorella on ennestään kaksi lasta 3,5-vuotias esikoinen ja parin toinen lapsi on vuoden ja kymmenen kuukauden ikäinen.

– Enkä tiedä, mikä maailman tilanne on silloin, kun joskus palaan. Sanotaanko näin, että ohjelma loppuu toistaiseksi. Olen todella tyytyväinen tekemiimme kausiin ja kokonaisuuteen.

Marja Hintikka Live on ehdolla vuoden 2016 Kultainen Venla -palkinnon saajaksi vuoden keskusteluohjelma -kategoriassa. Viime vuonna ohjelma oli ehdolla myös Kultaisen Venlan saajaksi. Lisäksi ohjelma kilpaili Radio Talk Show -kategoriassa Montreax’n Kultainen Ruusu -kilpailun finaalissa.

Vauhdikkaan ohjelman juontaminen raskaana vaati totuttelua. –Alussa oli vähän erikoista, koska olen tottunut hyppimään ja pomppimaan paikoillani aina alkujuonnossa, mutta enpäs hypellytkään enää vatsani kanssa, Marja Hintikka kertoo. Valokuvassa Hintikka juontaa ohjelman kolmannen tuotantokauden ensimmäistä jaksoa lokakuussa.

Hintikka kertoo ohjelman antaneen hänelle voimaa myös oman äitiyden kanssa.

– Onhan tämä ollut minullekin unelmatyötä, koska olen saanut ohjelmasta paljon, sillä se on liipannut niin läheltä omaa elämääni.

– Nyt kun saan kolmannen lapsen, tiedän omat voimavarani sekä itsetuntemukseni- ja -luottamukseni äitinä on kasvanut. Olen ollut kovassa rullassa, kun lapseni ovat olleet todella pienet, kun tätä ohjelmaa on tehty. Jopa tällaisen kontrollifriikin on ollut pakko höllätä otetta.

Äitiyslomaansa Hintikka yrittää suhtautua mahdollisimman rennosti.

– Lomailu ja rentous ovat koko ensi vuoden teema, ja aion nukkua aina, kun se on vaan mahdollista. Vieraat saavat myös itse leipoa. En passaa ketään, paitsi lapsia.

Marja Hintikka Live -ohjelman toistaiseksi viimeinen jakso esitetään maanantaina 19.12. klo 21 TV2:lla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?