Erkki Liikanen kertoo Mauno Koiviston vaikuttavasta rakkaudentunnustuksesta: Tellervon tapaaminen lopetti maailmanlopun ajattelemisen - Viihde - Ilta-Sanomat

Erkki Liikanen kertoo Mauno Koiviston vaikuttavasta rakkaudentunnustuksesta: Tellervon tapaaminen lopetti maailmanlopun ajattelemisen

Erkki Liikanen kertoo Facebookissa presidentti Koiviston kanssa käymästään keskustelusta.

Tellervo ja Mauno Koiviston rakkaus on kantanut jo 66 vuotta.­

16.12.2016 19:23

Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen julkaisi Facebook-sivullaan koskettavan kuvauksen perjantaipäivän tapahtumista.

Liikanen kertoo olleensa entisten Suomen Pankin johtokunnan jäsenten joululounaalla, jolle osallistui myös 93-vuotias presidentti Mauno Koivisto. Liikanen kuvailee Koiviston olleen pirteällä tuulella. Lounaalla keskusteltiin muun muassa Pohjoismaisesta yhteistyöstä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Keskustelimme myös nuoruudesta, kodista ja uskonnosta. Isäni oli Kansan Raamattuseuran aktiivi, Mauno Koiviston Juho-isä taas adventisti. Hän kertoi Juho-isänsä aina saarnanneen maailman synnystä ja maailmanlopusta. Hänkin tottui nuorena niin ajattelemaan. Kun maailma on kerran syntynyt, se sitten kerran loppuu, Liikanen kertoo kirjoituksessaan entisen presidentin kanssa käymästään keskustelusta.

– Mauno Koivisto mietti, milloin hän oikeastaan lopetti ajattelemasta maailmanloppua. "Kyllä se oli silloin, kun minä Tellervon tapasin", jatkoi hän. Enpä osaa ajatella vaikuttavampaa rakkauden tunnustusta, hän jatkaa.

Mauno ja Tellervo Koivisto itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa Helsingin tuomiokirkossa.­

Koivisto ja nykyään 86-vuotias Tellervo Koivisto ovat olleet yhdessä 66 vuotta.

Joulukuussa 1950 tavanneet Mauno Koivisto ja tuolloin Tellervo Kankaanranta vihittiin avioliittoon 23. kesäkuuta vuonna 1952.

Presidenttipari eli kaukosuhteessa suhteen alkuaikoina, kun Tellervo asui Turussa ja Mauno Eurajoella. Pari piti yhteyttä kirjeitse ja osa Tellervon kirjoittamista kirjeistä on julkaistu tämän elämäkerrassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?