Saara Aalto avoimena brittilehdelle suhteestaan Meri Sopaseen: ”Olin ensimmäisiä julkisesti lesboudesta kertoneista Suomessa”

Aalto kiittelee ihmisiltä saamaansa tukea ja kokee tärkeäksi esimerkkinä olon.

15.12.2016 23:04

Saara Aalto puhuu brittiläisen The Mirror -lehden haastattelussa avoimesti siitä, millaista on kertoa avoimesti olevansa lesbo.

Aalto paljasti viime vuonna Instagramissa seurustelevansa Meri Sopasen kanssa. Aiemmin hän oli pitkässä suhteessa tangokuninkaana tunnetuksi tulleen Teemu Roivaisen kanssa.

Aalto kertoi X Factorissa avoimesti olevansa kihloissa Sopasen kanssa. Hän toteaa The Mirrorille olevansa ylpeä siitä, että voi olla inspiraationa ja esimerkkinä muille ihmisille. Aalto kiitteli sitä, miten hyvin hänen lesbouteensa on suhtauduttu.

– Olen onnellinen, että voin olla esimerkkinä, koska tiedän että maaseudulla se ei ole vielä niin helppoa, edes täällä Britanniassa. Uskon, että maailma vain tarvitsee esimerkkejä ja inspiroivia ihmisiä.

Meri Sopanen kosi Aaltoa loppukesästä.

Aalto myöntää lehdelle, että kaapista ulos tuleminen oli aluksi vaikea ja jännittävä asia.

– Tulin ulos kaapista Suomessa melkein kaksi vuotta sitten ja olin ensimmäisiä julkisesti lesboudesta kertoneista Suomessa. Se oli minulle aluksi hieman vaikeaa, piilottelin asiaa vuoden.

– Sitten ajattelin, että ”ei, olen tarpeeksi vahva tekemään sen”. Haluan olla esimerkkinä tytöille ja pojille ja jopa vanhemmille ihmisille, jotka eivät välttämättä tiedä miten suhtautua tyttäriensä tai poikiensa homouteen. Haluan näyttää ihmisille, että on okei olla oma itsesi.

Aalto kertoo lehdelle saaneensa paljon tukea paljastettuaan seksuaalisen suuntautumisensa. Hän kiittelee sekä suomalaisten että brittien suhtautumista asiaan.

Aalto ja Sopanen menivät kihloihin loppukesästä ja suunnittelevat menevänsä naimisiin lähivuosina.

  • Katso alla olevalta videolta, miltä Saara Aallon ja Matt Terryn urat näyttävät X Factorin jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?