Madonnalta riipiviä paljastuksia uransa alkuajoilta – vaikuttava puhe hyväksikäytöstä: ”Minut raiskattiin talon katolla” - Viihde - Ilta-Sanomat

Madonnalta riipiviä paljastuksia uransa alkuajoilta – vaikuttava puhe hyväksikäytöstä: ”Minut raiskattiin talon katolla”

Poptähti otti kantaa naisten asemaan musiikkiteollisuudessa jakamalla omia kokemuksiaan.

15.12.2016 20:01

Popin kuningatar Madonna, 58, piti viime viikolla vaikuttavan puheen Billboard’s Women -tapahtumassa, jossa hänet valittiin vuoden naiseksi.

Kymmenminuuttisessa puheessaan poptähti kertasi uransa vaikeita alkuvaiheita. Tähden puhe käsitti paljon musiikkiteollisuuden hankalia aiheita: kiusaamista, naisvihaa, seksismiä ja feminismiä.

– Kun muutin New Yorkiin olin teini-ikäinen. Oli vuosi 1979 ja New York oli todella pelottava paikka. Ensimmäisenä vuonna minua uhattiin aseella, raiskattiin talon katolla veitsi kurkullani ja minun asuntooni murtauduttiin niin monesti, että lopetin oven lukitsemisen. Seuraavina vuosina menetin lähes kaikki ystäväni AIDSille, huumeille tai ampumisessa, tähti kertoi.

Madonna valittiin Billboradin vuoden 2016 naiseksi.­

Madonna kertoi kohtaamiensa vaikeuksien muokanneen hänestä sen ihmisen, joka hän tänä päivänä on.

– Kaikki nämä odottamattomat asiat auttoivat minua tulemaan siksi rohkeaksi naiseksi, joka seisoo edessänne. Se myös muistutti minua siitä, että olen haavoittuvainen ja elämässä ei ole muuta turvaa kuin usko itseensä.

  • Voit katsoa koskettavan puheen kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Madonna kertoi, että aloittaessaan musiikkibisneksessä hän ei miettinyt juurikaan sukupuoltaan tai naisen asemaa. Hän ihaili sekä naisia että miehiä ja kuvitteli ettei ole olemassa erityisiä sääntöjä heidän varalleen.

– Ei ole olemassa sääntöjä, jos olet poika. Mutta jos olet tyttö, sinun tulee pelata peliä. Sinulla on lupa olla kaunis, söpö ja seksikäs, mutta älä yritä olla liian fiksu tai omata mielipiteitä.

Madonnan mukaan musiikkimaailmassa tyttöjen tulee olla miesten silmissä objekteja ja pukeutua rohkeasti. Ikääntyminen ei tule kuuloon, jos olet naisartisti. Nuoruutta palvotaan ja vanhojen musiikkia ei tähden mukaan soiteta radiossa.

Madonna on puhunut aiemminkin uransa alussa kohtaamistaan tapahtumista.­

Madonna kertasi rehellisessä puheessaan uransa vaiheita rohkeista playboykuvista avioliittoon ja eroon. Poptähti kertoi joutuneensa eronsa jälkeen lehdistön syyniin julkaistuaan seksikirjan ja rohkean albumin. Häntä haukuttiin sanoja säästelemättä.

– Minua kutsuttiin huoraksi ja noidaksi. Yksi otsikko vertasi minua saatanaan.

Tähti ihmetteli, miksi hän ei saanut ilmaista seksuaalisuuttaan, mutta samaan aikaan Prince näyttäytyi verkkosukkahousuissa ja takapuoli lähes paljaana.

– Silloin huomasin ensimmäistä kertaa, että naisilla ei ole samaa vapautta kuin miehillä. Muistan tunteneeni itseni halvaantuneeksi, Madonna kertoi herkistyen kyyneliin.

Vaikuttava puhe sai yleisön hurraamaan ja kuuntelemaan yhtä aikamme suurimmista poptähdistä tarkkaavaisesti. Madonna peräänkuulutti naisten välisen ystävyyden tärkeyttä ja rohkeutta tehdä kuten itse haluaa.

Poptähden puhe on katsottu jo yli 4,8 miljoonaa kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?