Aki Kaurismäen elokuva pääsi Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjaan – kisaa merkittävästä palkinnosta - Viihde - Ilta-Sanomat

Aki Kaurismäen elokuva pääsi Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjaan – kisaa merkittävästä palkinnosta

Kaurismäen elokuva on valittu mukaan Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjaan.

Valtaosa Aki Kaurismäen 80-luvun lopulla ja 90-luvulla ohjaamista elokuvista sai ensi-iltansa nimenomaan Berliinin elokuvajuhlilla.­

15.12.2016 14:34

Aki Kaurismäen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Toivon tuolla puolen on valittu Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjaan.

Festivaalin kilpasarjasta julkistettiin torstaina ensimmäiset kymmenen elokuvaa. Kilpasarjan puheenjohtajana on tällä kertaa hollantilainen elokuvaohjaaja Paul Verhoeven (mm. RoboCop, Basic Instinct, Elle).

Toivon tuolla puolen -elokuvassa nähdään avainhahmoina suomalainen kauppamatkustaja ja syyrialainen pakolainen.­

Berliinin elokuvajuhlat on yksi maailman merkittävimpiin elokuvatapahtumiin lukeutuva festivaali ja se järjestetään nyt 67. kerran. Kilpasarjaan valitaan aina noin 25 kansainvälistä elokuvaa kilpailemaan festivaalin pääpalkinnosta, Kultaisesta karhusta.

Elokuvajuhlat järjestetään ensi vuoden helmikuussa, ja elokuva saa Suomen ensi-iltansa 3. helmikuuta.

Näyttelijät Sherwan Haji (vas.) ja Sakari Kuosmanen elokuvan kuvauksissa.­

Alkusyksystä Helsingissä kuvattu Toivon tuolla puolen kertoo suomalaisesta kauppamatkustajasta ja syyrialaisesta pakolaisesta, joiden polut risteävät. Elokuva on Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunki-trilogian toinen osa.

Elokuvan pääosissa nähdään Sherwan Haji ja Sakari Kuosmanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?