Päivi Paunun kanssa euroviisuissa edustanut Kim Floor muistelee laulajatähteä: ”Hän oli hyvin herttainen”

Keskiviikkona menehtynyt Päivi von Hertzen edusti Suomea euroviisuissa vuonna 1972 yhdessä Kim Floorin kanssa. Floor kuvailee laulajakollegaansa herttaiseksi ihmiseksi.

Päivi Paunu ja Kim Floor lauloivat Muistathan-kappaleen Eurovision laulukilpailussa Edinburghissa vuonna 1972.

15.12.2016 14:14

Laulaja Päivi von Hertzen (os. Paunu), on kuollut. Von Hertzen menehtyi keskiviikkoiltana syöpään 70 vuoden iässä. Von Hertzenin ystävä, laulaja Kari Kuuva vahvisti suru-uutisen IS:lle torstaina.

Von Hertzen edusti Suomea euroviisuissa vuonna 1972 yhdessä laulaja-näyttelijä Kim Floorin kanssa. Floor kertoo IS:lle viisumatkan Edinburghiin olleen ikimuistoinen.

Muistathan-kappale sijoittui Edinburghissa peräti 12. sijalle.

Kaksikko päätyi viisuduoksi, kun kapellimestari Nacke Johansson kokosi silloisten levy-yhtiöiden kanssa osallistujia kilpailuun.

– Päätettiin, että lauletaan duetto ja sitä kautta päädyimme sinne yhdessä, Floor muistelee.

– Emme tunteneet toisiamme entuudestaan, ja kyllähän se oli puhdas työkeikka.

Euroviisukaksikko ei jatkanut yhteisesiintymisiä enää viisujen jälkeen. Kim Floor harmittelee hyvän tilaisuuden hukkaamista.

Päivi von Hertzeniä Floor kuvailee hyvin mukavaksi ihmiseksi.

– Hän oli hyvin herttainen ihminen – ujo, mutta herttainen. Folklaulajat olivat toista porukkaa kuin iskelmälaulajat, Floor kuvailee.

– Kovin vähän olimme yhteyksissä muuten. Aina vähän vaihdettiin kuulumisia, ja oli kyllä suunnitelmia esimerkiksi euroviisuillan järjestämisestä.

Viimeksi viisuduo tapasi toisensa vajaat kymmenen vuotta sitten, kun Suomi isännöi euroviisuja vuonna 2007 Helsingissä. Floor ja von Hertzen esittivät Ylen lähetyksessä viisukappaleensa.

– Esiinnyimme yhdessä vanhoina staroina. Ja kyllähän me olimme muuttuneet, vaikka laulussa sanotaankin, että ”et muuttua saa”. Olimme toki aikuistuneet.

Kim Floor asuu nykyään Lahdessa.

Samaan tilaisuuteen oli kokoontunut paljon muitakin Suomea viisuissa takavuosina edustaneita artisteja, muun muassa Viktor Klemenko ja Kojo. Kim Floor sanoo tunnelman olleen lämminhenkinen.

– Ylen tiloissa juteltiin ja mentiin sitten Hartwall-areenalle kuuntelemaan viisut. Oli kiva saada kokea se tunnelma, vaikka nyt sen saikin kokea yleisöstä eikä lavalta käsin.

Euroviisut olivat Kim Floorille jännittävä paikka, ja yksi hienoimmista kokemuksista.

Vaikka euroviisut ovatkin kasvaneet vuosi vuodelta, olivat ne myös vuonna 1972 nuorelle miehelle jännittävä kokemus. Floor kertoo käyneensä viisujen aikaan vasta Teatterikorkeakoulua ja olleensa 23–24-vuotias.

– En ollut tottunut sellaiseen hässäkkään, ja olihan se hieno kokemus. Arvostan sitä kovinkin korkealle, se tuli minulle kuin taivaasta.

Floor harmittelee sitä, että kaksikon yhteistyö kuihtui viisujen jälkeen.

– Hukattiin hyvä tilaisuus. Olimme molemmat folklaulajia, mutta meillä ei ollut mitään yhteistä ohjelmistoa. Olisi tietenkin voinut laajemmin tai aktiivisemmin yrittää, mutta olin koulussa ja olisi pitänyt olla vahvaa ohjausta ja managerointia, Floor uskoo.

Päivi von Hertzen muistetaan parhaiten hiteistään Jokainen päivä on liikaa (1973) ja Oi niitä aikoja (1968).

Kim Floor sen sijaan on näytellyt muun muassa tv-sarjassa Metsolat ja vuonna 1993 hän juonsi televisiossa Onnenpyörää. Nykyään hän on eläkkeellä, ja on työskennellyt myös rakennuskoneyrittäjänä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?