Liian laihaksi syytetty alusvaatemalli puolustautuu – kertoo painonsa tippumisen todellisen, karun syyn - Viihde - Ilta-Sanomat

Liian laihaksi syytetty alusvaatemalli puolustautuu – kertoo painonsa tippumisen todellisen, karun syyn

Victoria’s Secretin näytöksessä vastikään kävellyt Gigi Hadid kertoo sairastavansa kilpirauhassairaus Hashimoton tautia.

14.12.2016 20:43

Yksi tämän hetken kysytyimmistä huippumalleista, 21-vuotias Gigi Hadid on ollut viime aikoina valokeilassa myös hyvin hoikan olemuksensa vuoksi.

  • Jutun pääkuvana olevalla videolla Hadid poseeraa The Fashion Awards -tilaisuuden punaisella matolla.

Erityistä huomiota asiaan kiinnitettiin Victoria’s Secret -alusvaatemerkin ikonisen muotinäytöksen jälkeen joulukuun alussa. Hadid käveli näytöksessä hyvin pienissä, mustissa alusvaatteissa ja mustissa siivissä.

Huippumalli kenties kyllästyikin painonsa ympärillä vellovaan keskusteluun, sillä hän paljasti terveydellisen syyn sille, miksi on silmin nähden laihtunut viimeisen vuoden aikana.

Hadid antoi aiheesta haastattelun Elle-lehdelle. Hän kertoi sairastavansa kilpirauhassairautta, jonka aiheuttaa Hashimoton tauti.

– Aineenvaihduntani on itse asiassa muuttunut hullun paljon tänä vuonna. Minulla on Hashimoton tauti. Se on kilpirauhassairaus, ja olen nyt syönyt siihen lääkkeitä kaksi vuotta.

– Siksi en halunnut laihtua yhtään enempää Victoria’s Secretin show’hun. Haluan vain, että minulla on lihaksi oikeissa paikoissa ja jos pepustani tulisi hieman pyöreämpi, se olisi hyvä, Hadid kuvailee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kilpirauhasen vajaatoiminnan yleisin aiheuttaja on juurikin Hashimoton tauti. Se on autoimmuunisairaus, jossa elimistö hyökkää omia kilpirauhassolujaan vastaan.

Hitaasti kehittyvä tauti oireilee yleensä painonnousulla, mutta myös laihtuminen voi olla yksi oireista. Tautia on kaikenikäisillä, ja naisilla se on huomattavasti miehiä yleisempi.

– En ole koskaan ollut sairaslomalla, Hadid kuitenkin vakuuttaa Elle-lehdelle.

– Tunnen paineita siitä, sillä en halua tämän vaikuttavan ammattimaisuuteeni.

 

Daily Mail kertoo Hadidin saaneen päinvastaista kritiikkiä kehostaan vain vuosi sitten. Tuolloin hän osallistui Tommy Hilfigerin syysnäytökseen ponchoon puettuna, sillä mallit valinnut henkilö oli pitänyt muita malleja Hadidia hoikempana.

Vanhat kuvat paljastavatkin Hadidin olleen huomattavasti normaalipainoisemman näköinen vielä vuosi sitten.

Hadid kesällä 2016.­

Gigi Hadid muotinäytöksessä syyskuussa 2015.­

Gigi Hadid on nähty Victoria’s Secretin lisäksi myös esimerkiksi Maybellinen meikkimallina ja Sports Illustrated -lehden kuuluisissa uimapukukuvissa. Hadid seurustelee One Direction -poikabändin jättäneen laulajan Zayn Malikin kanssa.

Hadid lokakuussa 2015.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?