Paola Suhonen kamalasta oikeussotkusta Trumpin asianajajien kanssa – joutui vaihtamaan yrityksensä nimeä: ”Tappio”

Yhdysvaltain tuleva presidentti usutti lakimiehensä suunnittelija Paola Suhosen perään nimikiistassa.

14.12.2016 15:45

Vaatesuunnittelija Paola Suhonen sai vuonna 2010 silloisen liikemiehen, Donald Trumpin, lakimiehet peräänsä hullunkurisia piirteitä saaneessa nimikiistassa.

Donald Trump astuu Yhdysvaltain presidentin virkaan 20. tammikuuta 2017.

Kiista koski Suhosen Ivana Helsinki -merkin nimeä, Suhonen kertoo Radio Rockin haastattelussa. Yhdysvaltain tulevan 45. presidentin ex-vaimo, Ivana Trump, hermostui siitä, että Ivana Helsinki sekoittuisi liiaksi hänen omaan Ivana-merkkiinsä.

Suhonen sai tiedon uutistoimisto Reutersin kautta päivää ennen merkin historian ensimmäistä näytöstä New Yorkin muotiviikolla, kun uutistoimistolta tiedusteltiin, miten Suhoset vastaavat Ivana Trumpin haasteeseen. Suhosen siskokset eivät olleet edes itse saaneet haastetta tässä kohtaa.

Paola Suhonen on perustanut vaatemerkin siskonsa Pirjo Suhosen kanssa vuonna 1998. Ivana Helsinki -merkki on tunnettu kirkkaista väreistä ja omaperäisistä kuvioista.

Suhonen suhtautuu kuitenkin Radio Rockin haastattelussa tilanteen muistelemiseen huumorilla:

– Se oli vaan asia, johon sai tartuttua ja haastettua jonkun oikeuteen, Suhonen kertoo Radio Rockin Korporaation haastattelussa hyväntuulisesti.

Syynä oikeusprosessiin oli Ivana Trumpin puolelta se, että hän myös väitti Ivana Helsingin hyödyntävän nimeään. Korvausvaatimukset olivat miljoonaluokkaa.

Ivana Trump nousi julkisuuteen avioiduttuaan Donald Trumpin kanssa 1970-luvulla.

– Nimi piti ensin vaihtaa, mutta sen lisäksi piti maksaa korvauksia, ja tilittää aina myynneistä puolet hänelle hamaan hautaan asti, Suhonen kertaa vuoden 2010 vaatimuksia.

Herra Trumpin lakimiehet olivat Suhosia vastassa, tämä olikin Paola Suhosen mukaan kiperä paikka. Suhonen ei koskaan tavannut itse Ivana Trumpia, vaan kiistaa hoidettiin sähköpostitse. Sovitteluprosessi kesti kuitenkin vuoden päivät, Suhonen kertoo haastattelussa.

Suhonen kertoo haastattelussa myös, että jopa Ivana Trumpin lakimiehet hermostuivat rouvan jatkuvasti muuttuneisiin mielipiteisiin, kuinka sovittelu tulisi hoitaa. Esimerkiksi Ivana Helsingin kirjasintyylin piti muuttua viikosta toiseen erilaiseksi.

Ratkaisuksi tilanteeseen löytyi lopulta se, että aiemmin yhteen kirjoitettuun Ivana Helsingin -nimeen lisättiin välilyönti sekä Paola Suhosen nimi. Nykyisin merkin virallinen nimi onkin Ivana Helsinki Paola Suhonen.

Suhonen kuvaa ratkaisua sovitteluratkaisuksi, mutta ratkaisu oli Suhosten kannalta ”tietyllä tapaa tappio”, sillä muutos oli tehtävä maailmanlaajuisesti, joten esimerkiksi kaikki nettisivut, logot ja grafiikat oli uusittava.

Viima aikoina Ivana Trump on päässyt otsikoihin ex-miehensä vaalivoiton johdosta. Ivana Trump on muun muassa kertonut mielivänsä suurlähettilääksi synnyinmaahansa Tšekin tasavaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?