Bill Cosbyn oikeudenkäynnistä kaaos – kaikki huusivat toisilleen:”Töykeää käytöstä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Bill Cosbyn oikeudenkäynnistä kaaos – kaikki huusivat toisilleen:”Töykeää käytöstä”

Nyt yli 60 naista syyttää koomikkolegendaa seksuaalirikoksista.

14.12.2016 11:50

Uusin käänne Bill Cosbyn seksuaalirikosskandaalista on tiistailta, kun molemmat osapuolet alkoivat huutaa oikeudenkäyntiä edeltävässä kuulemisessa. Huutaminen sai alkunsa siitä, pitäisikö 13 todistajan päästä todistamaan oikeudessa Cosbya vastaan.

Bill Cosby poistumasta kuulemisesta tiistaina Montgomeryn oikeustalolta.­

Cosby on aiemmin puolustautunut syytöksiä vastaan sillä, että sokeudestaan johtuen hän on kyvytön tunnistamaan häntä seksuaalirikoksista syyttäviä henkilöitä. Cosbya vastaan on esitetty kuitenkin väite, että koomikkolegenda ei olisikaan sokea, vaan että Cosby hakisi sokeudella oikeuskäsittelyssä sympatiapisteitä.

Kuulemisen tuomari nuhteli molempia osapuolia huutelusta, ja kutsui osapuolten käytöstä ”töykeäksi”.Seksuaalirikosskandaalin uusimmista käänteistä ovat uutisoineet muun muassa Vanity Fair ja The Guardian.

Cosbya seksuaalirikoksista syyttävien naisten taustat ovat hyvin erilaisia: joukossa on teinejä, äitejä, nousevia näyttelijättäriä ja tarjoilijoita. Osa naisista on ollut läheisessä suhteessa esimerkiksi Cosbyn mentoroitavana.

Kaikkia naisia yhdistää se, että he kertovat tapahtumista yhtenäisen kuvauksen. Kuvauksien mukaan Cosby teki heistä puolustuskyvyttömiä huumatuilla juomilla tai mysteeripillereillä, ja sen jälkeen käytti heitä seksuaalisesti hyväksi, käy ilmi Guardianin jutusta.

Bill Cosbyn oikeuskäsittelyt ovat olleet valtavia mediatapahtumia.­

Cosbya syytetään ainakin kolmesta törkeästä pahoinpitelystä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Aiemmin yli 50 naista on syyttänyt koomikkoa seksuaalirikoksista. Useiden eri lähteiden mukaan luku on nyt noussut yli 60:een.

Cosbya voi odottaa arviolta 10 vuoden tuomio, mikäli hänet tuomitaan syytetyistä rikoksista.

Seksuaalirikosskandaalin pyörteissä olevan Cosbyn, Camille-vaimo, 72, sai tammikuussa tarpeekseen miehensä lukuisista syytteistä. 52 vuotta Cosbyn kanssa naimisissa olleen Camillen kerrottiin olevan raivostunut ja tuntevansa olonsa nöyryytetyksi miehensä syytteiden vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?