Markus-isä Saara Aallon finaalitappiosta: Lähtökohdat olivat kisaajille erilaiset - Viihde - Ilta-Sanomat

Markus-isä Saara Aallon finaalitappiosta: Lähtökohdat olivat kisaajille erilaiset

Saara Aallon isä Markus on hyvin tyytyväinen kakkostilaan, koska voittajalle on luvassa ”aika erilainen työnkuva”.

12.12.2016 13:17

– Oikein hyvä fiilis! Ei harmita ollenkaan! Tämä on juuri niitä tilanteita, että molempi parempi, on Saara Aallon isän Markus Aallon ensimmäinen kommentti Wembley Arenalta vain kolme minuuttia X Factor -finaalilähetyksen päättymisen jälkeen.

Markus Aalto lisää, että lähtökohdat olivat kisaajille vähän erilaiset.

– Olemme täällä Englannissa ja Saaran kanssa oli kisailemassa erittäin loistava laulaja. Eli minusta tämä oli aika luonnollinen ratkaisu.

Koko Saaran kannustusjoukko on hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Saara on saanut kilpailun myötä uskomattoman näkyvyyden, paljon kontakteja ja toisen sijan myötä myös vapaat kädet.

– Ainahan se olisi hauska voittaa, ja olisihan se hyvä meriitti. Se on vaan aika erilainen se työnkuva voittajalla. Eli ei harmita ollenkaan.

Kauhea meteli

Aallot miettivät jo Lontooseen lähtiessään IS:n haastattelussa, että Saaran uran kannalta olisi ehkä jopa parempi, jos tytär olisi toinen tai kolmas, sillä voittaja joutuu sitoutumaan X Factorin tarjoamaan sopimukseen ja aikatauluihin. Toiseksi tullut kilpailija on saanut saman nosteen ja näkyvyyden, mutta hänen kätensä eivät ole sidotut samalla tavalla kuin voittajalla.

Illan alkaessa Markus Aalto, hänen Taina-vaimonsa, Saaran sisarukset Suvi ja Samu jo tiesivät, että Saara odottaa iltaa rauhallisella ja hyvällä mielellä.

– Kaikilla oli ajatus, että nyt on kaikki työ tehty ja se tapahtuu mikä tapahtuu. Nautimme illasta ja hienoista esityksistä.

Taina, Samu ja Markus Aalto olivat paikan päällä seuraamassa finaalia.

Saaran kannustusjoukot istuivat aivan kilpakumppani Matt Terryn kannustajien takana.

– Siinä oli meteli ihan kauhea! Yleisö oli niin innostunut, että kumpi tahansa kilpailija oli kyseessä, sitä ääntä tuli.

”Huikea fiilis koko illan”

Markus Aalto vitsailee, että illan tapahtumat täytyy vielä kertaalleen katsoa netistä, sillä heidän paikalleen ei varsinaisesti kuulunut, kuinka esiintyjien laulut menivät.

– Fiilis oli kyllä aivan huikea koko illan, hienosti osasivat nostattaa tunnelmaa vaikka halli oli niin valtava.

– Juttelimme Matt Terryn vanhempien kanssa koko illan. He onnittelivat meitäkin jälkeenpäin hyvästä kisasta ja olivat iloisia siitä, että Saara on saanut mahtavasti näkyvyyttä.

Markus Aalto kehuu myös Matt Terryä.

– Hän on ihan loistava laulaja ja hieno kilpailija. Ja vaikuttaa mukavalta kaverilta, että onnittelut hänelle!

Millä tavalla aiotte juhlistaa Saaran uutta alkua?– Olemme edelleen täällä Wembley Areenalla Saaran tukijaporukan kanssa. Kyllä me varmaan hetkeksi jonnekin istahdamme hengähtämään – ja toivottavasti nähdään vielä Saara, isä toivoo.

X Factorin päättyminen tarkoittaa sitä, että Saara Aallon vanhempienkin elämä rauhoittuu hiljalleen. Saaran edetessä kisassa vanhemmatkin ovat antaneet kiihtyvällä tahdilla haastatteluja sekä suomalaiselle että ulkomaiselle medialle.

Lisäksi X Factorin tuotannolla on ollut säännöllisesti pyyntöjä perheelle kuvien ja videomateriaalien suhteen.

Viimeinen finaaliviikko tarkoitti vanhemmillekin vähiä unia.

Viime aikoina perhe on tavannut Saaraa lähinnä kameraryhmän edessä. Siihenkin taitaa tulla lähiaikoina muutos.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?