Saara Aallon dramaattinen taival X Factorissa: putosi kisasta jo kerran – nousi altavastaajasta ylistetyksi tähdeksi, katso kaikki esitykset! - Viihde - Ilta-Sanomat

Saara Aallon dramaattinen taival X Factorissa: putosi kisasta jo kerran – nousi altavastaajasta ylistetyksi tähdeksi, katso kaikki esitykset!

Saara Aallon taival Britannian X Factorissa oli täynnä dramaattisia vaiheita. IS kokosi Saaran esitykset yhteen.

12.12.2016 7:03

Suomalaislaulaja Saara Aallon hurja taival Britannian X Factorissa päättyi viikonlopun finaaliin. Aalto tuli upean kamppailun päätteeksi koko kisassa toiseksi.

Aalto on ollut syksyn ajan yksi Suomen suurimmista puheenaiheista ja hän hurmannut esityksillään monet X Factorissa. Hän onnistui hurmaamaan myös britit puolelleen ja nousi viimeisillä esityksillään jopa koko kilpailun voittajasuosikiksi.

Kymmenen live-viikon lisäksi Saaran laulua on syksyn aikana kuultu ennen suoria lähetyksiä koelauluvaiheessa, boot camp -vaiheessa, kuuden tuolin haasteessa sekä tuomarien talo -vaiheessa. Lisäksi Saara joutui syksyn aikana kolmesti laulamaan jatkopaikkansa edestä sunnuntain tuloslähetyksissä. Yhteensä Saara esitti live-lähetyksissä 18 kappaletta.

Koelaulu: Chandelier

Aalto sykähdytti tv-katsojia ja tuomareita alusta pitäen. Koelauluvaiheessa Aalto lauloi Sian Chandelier-kappaleen ja hurmasi tuomareista etenkin Nicole Scherzingerin, joka ilmoitti takapuolensa taputtavan Saaralle.

Jos video ei näy, katso se tästä.

– Olet taiteilija. Olen kiitollinen, että sain todistaa tuota. Kiitos, että jaoit tämän kanssamme, Scherzinger jatkoi.

– Uskon, että tarvitset vain ohjausta. Sinulla on todella hyvä ääni. Osut todella hyvin korkeisiin nuotteihin, sinussa on sielua, ehkä vain tarvitset alustan, Simon Cowell totesi Aallolle.

Boot camp: On The Radio

Koelaulun jälkeen Saara eteni kolmepäiväiselle boot camp -leirille, jossa kilpailijat joutuivat kilpailemaan toisiaan vastaan.

Boot campin aikana Saara lauloi Donna Summerin On the Radio -kappaleen.

Esitys sai tuomarit – erityisesti Sharon Osbournen – hymyilemään hyväksyvästi, mutta Simon Cowell totesi muille tuomareille, että Aalto on hieman ”yliampuva”.

Jos video ei näy, katso se tästä.

– Pääsin kuuden tuolin haasteeseen! Tämä oli ihme, koska leiri oli täynnä parhaita laulajia joita olen koskaan kuullut! Olen niin kiitollinen tuomareille siitä, että he uskovat minuun ja antavat minulle tämän mahdollisuuden! Nähdään ensi viikolla. Kiitos tuesta kaikille, Aalto kirjoitti Facebookissa esityksen jälkeen.

Kuuden tuolin haaste: I See Fire

Yksi Saaran X Factor -taipaleen dramaattisimpia käännekohtia koettiin kuuden tuolin haasteessa.

Saara esitti Ed Sheeranin I See Fire -kappaleen, joka sai Wembley-areenan yleisön hurraamaan kovaan ääneen ja myös Cowell ja Scherzinger ylistivät esitystä.

Siitä huolimatta yli 25-vuotiaiden tiimin valmentaja Sharon Osbourne ei ollut vakuuttunut ja pudotti hänet jatkosta.

– Sinulla on uskomaton ääniala, mutta minusta tuntuu, että kun laulat, ettei sinulla ole yhteyttä esittämääsi kappaleeseen, Osbourne sanoi ja sai välittömästi osakseen valtaisat buuaukset.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Saara Aalto ei kuitenkaan luovuttanut helpolla. Hän alkoi anella uutta mahdollisuutta ja asteli uudelleen lavalle.

– Etkö kuule näitä ihmisiä? Todella, etkö kuule heitä? Saara huusi Osbournelle.

Lopulta Cowell puuttui peliin ja pyysi Aaltoa laulamaan jonkin toisen kappaleen. Ja Aaltohan lauloi – mutta ranskaksi. Se sai yleisön kääntämään välittömästi selkänsä ja buuaamaan suomalaiselle.

– Saara, mitä tuo oli? Cowell kysyi.

– Etkö tiedä missä olemme? Emme ole Ranskassa! Tämä oli ainut mahdollisuutesi. Sinulla oli jo yleisön tuki, Scherzinger tykitti.

Aalto ei voinut muuta kuin pyydellä anteeksi ja poistua lavalta. Lue esityksestä lisää täältä.

Aallon luultiin pudonneen lopullisesti jatkosta, mutta Xtra Factor -ohjelmassa koettiin huima käänne.

Kisaan nostettiin mukaan neljä aikaisemmin pudonnutta kisaajaa ja Aalto oli yksi heistä.

Näin Aalto teki yllätyspaluun kisaan ja eteni tuomarien talo -vaiheeseen.

Tuomarien talo: The Winner Takes It All

Ennen live-lähetyksiä viimeinen vaihe oli, kun yli 25-vuotiaiden tiimin kuusi kisaajaa pääsivät vierailemaan Sharon Osbournen luona ja kilpailemaan kolmesta paikasta suorissa lähetyksissä.

Paikalla Osbournen apuna oli Robbie Williams, joka ei kuitenkaan innostunut suuremmin Saaran Abba-tulkinnasta.

– Hänen ongelmansa on siinä, ettei tämä ole vain laulukisa. Pidän hänen tyylistään, ulkonäöstään ja persoonallisuudestaan, mutta kun hän esiintyi, ajatukseni lähtivät harhailemaan – tylsistyin, Williams kommentoi.

Jos video ei näy, katso se tästä.

The Winner Takes It All -kappale vakuutti kuitenkin Osbournen, joka päätti, että Saara pääsee live-lähetyksiin.

– Sinulla on upea ääni ja valtava ääniala, harvoilla on sitä lahjaa, mutta en oikein tiedä, kuka olet, Osbourne sanoi ensin Aallolle ja piti tätä jännityksessä.

– Mutta olen tehnyt päätökseni: sinä jatkat kanssani, Osbourne lopulta sanoi.

Aalto ei ollut uskoa korviaan.

– Ei, ei ole totta! Onko tämä vitsi, suomalainen toisteli ja halasi onnellisena Osbournea, joka vakuutteli finaalipaikan todella olevan nyt totta.

Ensimmäinen live: Let It Go

X Factorin ensimmäisessä suorassa lähetyksessä Aallon tulkinta Disneyn Frozen-elokuvan tunnusmusiikkina kuultavasta Let It Go -kappaleesta hurmasi tuomariston. Tuomarit Sharon Osbourne ja Louis Walsh nousivat penkeiltään ylös ihastuksesta, ja esityksen lopussa Osbourne ja Nicole Scherzinger aplodeerasivat Aallolle seisaaltaan.

– Sinulla on upea ääni, se on hyvin vahva ja voimakas, kehui Walsh.

– Sinä olit kuin fantasian suomalainen jääkuningatar, kiitteli Scherzinger.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Ensimmäinen tuloslähetys: Alive

Let It Go -versiointi ei kuitenkaan riittänyt viemään Saaraa jatkoon, vaan hän joutui tuloslähetyksessä laulamaan ”henkensä edestä”.

Aalto varmisti jatkopaikkansa Sian kappaleella Alive.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Esityksellään Aalto pudotti jatkosta poikabändi Bratavion.

– Ehkä hulluin viisi minuuttia, jotka olen kokenut, Cowell sanoi esitysten jälkeen.

– Voinko olla rehellinen? En aio teeskennellä. Tämä oli kuin laukkakisa. Oikeastihan tämä on kuin vertaisi laukkahevosta marsuihin. Hyvä yritys pojat, mutta lähetän tietenkin kotiin Bratavion.

Toinen live: River Deep, Mountain High

Toisessa live-lähetyksessä laulettiin Motown-hittejä ja Aalto esitti kappaleen River Deep, Mountain High.

Esitys sai tuomaristolta ristiriitaista palautetta ja varsinkin Louis Walsh antoi kritiikkiä suomalaislaulajalle, vaikka esitys olikin vauhdikas.

– – Luulen, että yleisön mielestä olet kylmä. He eivät lämpene sinulle, Walsh sanoi.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Toinen tuloslähetys: Run

Saara joutuikin toisella live-viikolla uudestaan tiukan paikan eteen, kun hän joutui laulamaan pudotusuhan alla.

Hän esitti Leona Lewisin Run-kappaleen, mutta esitys ei taannut Saaralle jatkopaikkaa tuomarien puolesta. Tuomariäänestyksessä Aallon ja Freddy Parkerin äänet menivät tasan 2–2 ja jatkoonmenijä jouduttiin ratkaisemaan alkuperäisillä yleisöäänillä.

Yleisöäänet veivät Aallon lopulta jatkoon niukimmalla mahdollisella tavalla.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Kolmas live: It’s Oh So Quiet

Kolmannella live-viikolla Saara pääsi ensi kertaa jatkoon suoraan yleisöäänillä.

Diivat-teemaviikolla Saara otti riskin esittäessään Björkin It’s Oh So Quiet -kappaleen, mutta riski kannatti.

Saara sai teatraalisesta esityksestään vuolaat kehut tuomaristolta. Esityksen jälkeen kaikki tuomarit seisoivat ja hurrasivat. Louis Walsh kehui Saaran erilaisuutta ja sanoi suomalaislaulajan olevan täysi kymppi. Nicole Scherzinger kehui laulun sopineen Saaralle täydellisesti ja Simon Cowell kuvasi esitystä uskomattomaksi.

Tuomarikommenttien jälkeen Osbourne ja Cowell heittävät tuomaroinnin jälkeen yläfemmat.

Saaran It’s Oh So Quiet -esitystä on pidetty yhtenä Saaran X Factor -taipaleen parhaista.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Neljäs live: Bad Romance

Aalto pääsi suoraan jatkoon myös neljännellä live-viikolla. Kauhuteemaa noudattaneessa jaksossa Saara lauloi Lady Gagan Bad Romance -kappaleen ja sai tuomarit rakastumaan.

– En halunnut tämän loppuvan. Et ole pelkkä laulaja, olet esiintyjä. Et ole koskaan ennakoitavissa. X Factor ei olisi sama ilman sinua, Louis Walsh sanoi.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Nicole Scherzinger hehkutti myös Aaltoa.

– On ok olla erilainen, koska sinä olet ainutlaatuinen ja kaunis, ja se erottaa sinut muista. Ihmiset eivät ymmärrä mitä kaikkea teetkään lavalla. Sinä todella pistät menemään äänelläsi! Syleile erilaisuuttasi, kehui Scherzinger.

Simon Cowell puolestaan antoi kehuja myös Sharon Osbournelle.

– Minun oltava rehellinen kanssasi. Sharon, tämä on loistavaa mentorointia, koska annat hänen olla sitä mitä hän haluaa olla. Aloitit noudattaen erilaisia sääntöjä, joita luulit, että sinun pitää seurata, mutta joskus on hyväksi syleillä hulluutta. Nyt olet sellainen esiintyjä, ketä odotamme lavalle. Äänesi on dynamiittia, sanoi Cowell.

– Rakastan sinua. Se oli upeaa, Cowell sai vielä lopuksi sanottua.

Viides live: Sound of the Underground

Viidennellä viikolla Aalto esitti Girls Aloud -yhtyeen hittikappaleen Sound of the Underground vuodelta 2002.

Kappalevalinta ei ollut kaikkien mentorien mielestä paras mahdollinen. Myös omaperäinen ja eksoottinen esiintymisasu sai krittiikkiä.

Simon Cowell hämmästeli Aallon asuvalintaa. Cowellin mielestä Aallon olisi ollut parasta vain olla oma itsensä.

– Se oli fantastisen hullua. Asu ja peruukki ovat naurettavia. Tykkään sinusta, kun olet vain oma itsesi. Tämä oli vähän liian yliampuvaa (pukeutumisen osalta), Cowell kommentoi.

Jos video ei näy, katso tästä.

Saaran asu aiheutti myös pienimuotoisen rasismikohun, kun suomalaislaulajan asun koettiin olevan rasistinen japanilaista kulttuuria kohtaan. Lue aiheesta lisää tästä.

– Oliko Saara Aalto pikkuisen rasistinen, eräs twiittaaja kyseli.

– Miksi Saara Aallon esitys oli pelkkää kulttuurin omimista? toinen ihmetteli.

Viides tuloslähetys: Who You Are

Rohkea esitys kostautui Aallolle, sillä kahden suoran jatkoonpääsyn jälkeen Saara joutui viidennellä live-viikolla putoamisuhan alle.

Saara joutui laulamaan jatkopaikkansa edestä ja esitti Jessie J:n kappaleen Who You Are.

Koskettavan repivä esitys takasi Saaralle jatkopaikan tämän viikonlopun live-lähetyksiin ja seitsemän parhaan joukkoon.

– Saara. Iltasi oli eilen huono ja keskustelimme siitä. Se, jonka pidän täällä on se, jolla on mahdollisuus kääntää kilpailu edelleen ympäri. Sing offissa parhaiten pärjäsi Saara Aalto, Cowell kommentoi esityksen jälkeen.

Jos video ei näy, katso tästä.

Kuudes live: No More Tears (Enough Is Enough)

Aalto esitti discoteemaisessa lähetyksessä Barbra Streisandin ja Donna Summerin hitin 70-luvulta. Hopeanhohtoisessa asussa esiintynyt Aalto pääsi revittelemään kappaleessa äänellään ja show’n päätteeksi tuomarit osoittivat suomalaislaulajalle suosiotaan seisaaltaan.

Aallon työ palkittiin upeasti sunnuntain tuloslähetyksessä, sillä hän pääsi suoraan jatkoon yleisöäänillä. Aallon nimi kuulutettiin ensimmäisenä kaikista seitsemästä kilpailijasta

– Olet diskosupernainen ulkoavaruudesta, tämä on sinun viikkosi, kulta. Meillä on diskoviikko ja sinä näytit kuinka se tehdään. Se oli mieletöntä. Rakastan sinua, lauloit voimauttavan naisbiisin, Nicole Scherzinger ylisti.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Seitsemäs live: My Heart Will Go On

Aalto pääsi esittelemään uskomatonta ääntään mahtipontisessa Titanic-elokuvan tunnukappaleessa. Mahtipontinen esitys sai tuomarit jälleen osoittamaan suosiota seisaaltaan Aallolle.

– Sinä aina onnistut. Ja näytät upealta tänään, sanoi Louis Walsh.

– Sinulla on ollut nyt kaksi uskomatonta viikkoa. Nyt otit aikamoisen Céline Dionin laulun. Pidin lavastuksestasi, koska se oli erilainen. Kappaleessa oli iso lopetus ja sinä hallitsit ääntäsi täydellisesti, aloitti Simon Cowell.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Simon Cowell oli ainoa, joka ei noussut seisaaltaan osoittamaan suosiotaan Saaralle ja esityksen jälkeen hän kritisoi suomalaislaulajan asua.

– Ollakseni rehellinen, en pitänyt asustasi, kritisoi Cowell Aallon valkoista mekkoa saaden yleisön buuaamaan.

Aaltokin näytti varsiin yllättyneeltä vaalean mekkonsa saamasta kritiikistä.

– Rakastan nähdä erilaisia puoliasi. Menin kananlihalle kun lauloit ja olen todella ylpeä sinusta, sanoi Aallon mentori Sharon Osbourne.

Jälleen kerran Saara eteni tuloslähetyksessä jatkoon suoraan yleisöäänillä.

Kahdeksas live: The Winner Takes It All & Diamonds Are Forever

Kahdeksannella live-viikolla jäljellä olleet kisaajat joutuivat esittämään kaksi kappaletta. Toinen noudatti Louis Loves -teemaa eli kappaleet olivat tuomari Louis Walshin suosikkeja. Toisella kierroksella kuultiin puolestaan kilpailijoiden omia valintoja.

Saara Aalto esitti ensin Abban hittikappaleen The Winner Takes It Allin hyvin kohtalokkaana ja riipivänä versiona, joka sai koko tuomariston taputtamaan suomalaislaulajalle seisaaltaan.

– Saara en tiedä mistä tuo tuli. Tällä viikolla sinä nousit voittajasuosikiksi, Nicole Scherzinger totesi aluksi.

– Puhumme paljon show’ssa sen yhden hetken tärkeydestä. Sinulla oli juuri se. Se oli todella, todella loistavaa. Tuo laulu on vanha, mutta sait sen kuulostamaan tuoreelta, Simon Cowell jatkoi huimia kehuja.

– Näimme juuri yhden X Factorin historian parhaimmista esityksistä, Louis Walsh kiteytti tuomariston mielipiteet.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Aallon toinen kappale oli yhdistelmä James Bond Timantit ovat ikuisia -elokuvan tunnuskappaleena tunnetusta Shirley Basseyn Diamonds Are Forever ja Marilyn Monroen Diamonds Are a Girl's Best Friend -kappaleista.

Aallon esitys keräsi kehuja, mutta tuomaristo myönsi pitäneensä enemmän suomalaislaulajan illan ensimmäisestä tulkinnasta.

– Se oli banaaneja kermavaahdolla. Asusi tuo mieleen taitoluistelijan. Siinä oli jotain todella imelää, mutta sinussa on jotain todella hauskaa, olet syntynyt lavalle, totesi Nicole Scherzinger.

– Minusta tuntuu että olen humalassa tämän illan päätteeksi. Imelä on aliarviointia, mutta sinulla on huumorintajua. Ensimmäinen laulu oli kuitenkin parempi kuin toinen, Simon Cowell totesi kertoen pitäneensä Abba-tulkinnasta Aallon toista esitystä enemmän.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Jälleen kerran Saara pääsi jatkoon suoraan yleisöäänillä. Tällä kertaa hänen jatkopaikkansa kuulutettiin ensimmäisenä. Kisasta putosi Saaran kanssa samassa tiimissä kisannut Honey G.

Yhdeksäs live: All I Want for Christmas Is You & Chandelier

X Factorin semifinaalissa Aalto lauloi ensimmäisenä viikon jouluteemaan kuuluvan Mariah Careyn All I Want ofr Christmas Is You -hitin.

Tuomareista Louis Walsh, Nicole Scherzinger ja mentori Sharon Osbourne osoittivat suosiotaan seisten Saaralle. Myös Simon Cowell nousi seisomaan, vaikka lopetti kollegoitaan aiemmin suosionosoitusten antamisen.

Aallon pirteä jouluesitys keräsi tuomaristolta kehuja, vaikka myös sanaa korni käytettiin. Louis Walsh kehui Aalto maailmanluokan tähdeksi.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Aallon semifinaalin toinen kappale oli hänen itsensä valitsema. Aalto sai laulaa jo koelauluissa esittämänsä Sian Chandelier -kappaleen. Aalto kertoi valinneensa juuri kyseisen kappaleen siksi, että uskoi sen siivittävän hänet kilpailun finaaliin.

Aallon herkkä ja koskettava esitys sai huimat kehut ja tuomaristo piti sitä nappisuorituksena.

– Se oli sensaatiomaista! Ihailen ihmisiä, jotka taistelevat. Minua huolestutti tämä kappale, mutta pakko sanoa, Sharon, että olet antanut tälle tytölle itsevarmuutta”, Simon Cowell kommentoi Aallon esityksen jälkeen.

Chandelier-tulkinta nosti Aallon brittien voittajasuosikiksi ja sekä Britannian lehdistö että vedonlyöntiyhtiöt povasivat Aallosta koko kilpailun voittajaa.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Torijuhlat Helsingissä

Viime maanantaina Aalto ja X Factor järjestivät finaalipaikan kunniaksi näyttävän kotiinpaluujuhlan Helsingin Senaatintorilla.

Saara Aalto saapui juontaja Dermot O’Learyn kanssa Helsinkiin maanantaina päivällä ja jo lentokentällä suomalaislaulajaa oli vastassa runsaslukuinen fanijoukko.

Myöhemmin illalla järjestetyssä kotiinpaluujuhlassa tunnelma oli vieläkin hurjempi. Yli 10 000 ihmistä kokoontui Senaatintorille hurraamaan Aallolle, kun tämä esitti yleisölle yhteensä neljä kappaletta.

– Oli aika lämmin tunnelma, uskomaton, Saara kommentoi Ilta-Sanomille tuoreeltaan show’n jälkeen.

– Olen varmaan jossain shokissa. En tajua kaikkea. Olen ymmälläni, laulajatar huokaili väsyneenä, mutta selvästi onnensa kukkuloilla.

Ensimmäinen finaali: Everybody Wants to Rule the World & Bohemian Rhapsody

Finaaliviikonlopun ensimmäisenä päivänä Saara Aalto lauloi 1980-luvun jättihitin. Tears for Fearsin Everybody Wants to Rule the World pääsi Aallon käsittelyyn ensimmäisessä suorassa finaalilähetyksessä Wembley Arenalla.

Kimaltelevaan hopeiseen mekkoon ja mustiin saappaisiin pukeutuneen Saaran versio kasariklassikosta oli alkuperäistä huomattavasti dramaattisempi ja rajumpi.

Aallon esityksen jälkeen yleisö ja tuomarit osoittivat suosiotaan seisaaltaan. Simon Cowell suitsutti esitystä briljantiksi.

– Mitä isommalla lavalla olet, sitä suurempi sinusta tulee.

Louis Walsh puolestaan sanoi rakastaneensa Saaraa alusta asti ja Sharon Osbourne ylisti, ettei ole kappaletta, jota Saara ei osaisi hoitaa.

Nicole Scherzinger kuvaili Saaran ääntä stratosfääriseksi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toisena kappaleena finaalilähetyksessä Aalto nousi lavalle yhdessä supertähti Adam Lambertin kanssa. Queenin vokalistina nykyään toimivan Lambertin kanssa Aalto esitti yhtyeen todellisen klassikon, Bohemian Rhapsodyn.

Aallon pianonsoitolla alkanut Mama, just killed a man -osuus oli herkkä ja koskettava. Alun jälkeen Lambert saapui lavalle ja Aalto pääsi näyttämään, että hän taipuu tarvittaessa myös rokkariksi.

Lambertia duettoparikseen toivonut Aalto säteili Queen-solistin vierrellä ja kaksikko räjäytti tunnelmaan kattoon Wembley Arenalla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toinen finaali: It’s Oh So Quiet & I Didn’t Know My Own Strength

Saara Aalto esitti X Factorin finaalissa sunnuntaina 11. joulukuuta kaksi kappaletta: Aalto esitti finaalissa Björkin tutuksi tuoman kappaleen It’s Oh So Quiet sekä Whitney Houstonin balladin I Didn’t Know My Own Strength. Tämän lisäksi finalistit esittivät lähetyksessä yhdessä poptähti Kylie Minoguen kanssa artistin kappaleen Everybody’s free.

Finaalissa voittajat esittivät yleisölle omat tämän kauden suosikkikappaleensa. Aalto valitsi It’s Oh So Quiet -kappaleen, koska se on Aallon omien sanojen mukaan sopivan erikoinen kappale hänelle laulettavaksi. Aalto esitti kappaleen psykedeelisen kauniissa kirkkaanpinkissä asukokonaisuudessa.

Tuomarit kehuivat esitystä ja sanoivat sen näyttävän juuri häneltä.

– Saara, tämä on syy siihen, miksi minä, tämä yleisö ja britit rakastavat sinua, Simon Cowell ylisti suorassa lähetyksessä.

Videon voi katsoa myös täältä.

Whitney Houstonin balladi sai Aallon itsensäkin liikutuksen valtaan. Tuomarit kehuivat esitystä ja Aalto suorastaan tärisi kuunnellesaan ylitsevuotavia kehuja.

– Kappale sanoi kaiken. En tiennyt, että minulla on tämä kaikki sisälläni. Kiitos, että olette saaneet minut tuntemaan oloni kodikkaaksi, Aalto sanoi esityksen jälkeen lavalla.

Tuomari Simon Cowell huomioi Aallon kokemat haasteet ja kehui suomalaislaulajaa sinnikkyydestä.

– Saara, tiedän tarinasi. Olet yrittänyt ja yrittänyt, ja jostain syystä et ole onnistunut. Olen niin otettu siitä, että tulit Britanniaan. Kukaan ulkomaalainen ei ole koskaan voittanut kilpailua ja olisin otettu, jos sinä voittaisit, Cowell sanoi.

Katso video täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?