Guardianin tähtitoimittajalta IS:lle karu ennustus X Factor -finaalista: Näin Saara Aallon käy – yksi äänestäjäryhmä ratkaisee kaiken

rac

Julkaistu:

X Factor
Ilta-Sanomat pisti Saara Aallon tappiota povanneen Guardianin musiikkitoimittajan Stuart Heritagen selkä seinää vasten sanoistaan.
Arvostetun brittilehden Guardianin musiikkitoimittaja Stuart Heritage on raportoinut Britanniassa lähes kaikista X Factorin tuotantokausista, ja Saara Aallon päästessä ohjelman live-lähetyksiin, Heritage on kirjoittanut myös kolumneja Ilta-Sanomiin.

Heritagen usko Saaran mahdollisuuksiin X Factorissa on ollut alusta asti heikko. Myös toimittajan usko koko kilpailuun on ollut vaakalaudalla.

– X Factor ei ole laulukilpailu, ei enää vuonna 2016, Heritage kirjoitti marraskuun lopun kolumnissaan.

– Ohjelma on nykyisin pelkkää taustahälyä, joulumainosten välisoitto, jota ihmiset voivat tuijottaa noutopizzojaan närkkien, Heritage sanaili.


Yllättäen Saara Aalto pysyikin kisassa ja selvisi tänä viikonloppuna pidettävään viimeiseen finaaliin asti. Ilta-Sanomat kävi Heritagen luona kysymässä mitä mietteitä hänellä on nyt ohjelmasta, Saarasta ja muutosta Suomeen, josta hän haaveili ensimmäisessä kolumnissaan.

– Suomi on joka tapauksessa parempi maa kuin Britannia. Pyydän, että hyväksytte tämän kirjoituksen muodollisena kansalaisuushakemuksena, kirjoitti Heritage tuolloin.
  • Katso video, jossa Guardianin toimittaja Stuart Heritage arvioi, ketkä tulevat ratkaisemaan viikonlopun finaalin ja tulevatko Saara Aallon levyt myymään.
Heritage myöntää videolla ISTV:n haastattelussa olleensa alussa väärässä Saaran suhteen.

– Tämä meni minulta täysin pieleen.

– Britit eivät yleensä ota kovin hyvin vastaan ulkomaalaisia esiintyjiä. Mutta hän on mielestäni lahjakas, mikä on harvinaista X Factorissa. Hän osaa todella laulaa, Heritage kuvailee.


Hän sanoo Saaran olevan osallistujista ainoa, joka on pystynyt vastaamaan haasteisiin. Heritage on kuitenkin sitä mieltä, että kulunut X Factor -kausi on ollut suorastaan surkea.

– Hän on hyvä, mutta tämä on ollut todella huono X Factor -kausi, kertakaikkisen kehno vuosi. Hän olisi ollut finaalissa joka tapauksessa, mutta tällä kertaa hänen tiensä finaaliin on ollut helppo.

Tulisivatko Saaran levyt myymään Britanniassa?

– Olen miettinyt tätä. Jos hän voittaa, en usko, että hän myy levyjä. X Factor -voittajat työnnetään sellaiseen koneeseen, Heritage pohtii.

– X Factor -kausien perusteella voittajan kappale on huono. Se tulee olemaan balladi ja yliampuva. Kappale ei tule olemaan hänelle kirjoitettu.


Saara Aallon vanhemmat totesivat jo aiemmin IS:n haastattelussa uskovansa, että Saara saattaisi menestyä paremmin, jos ei voittaisikaan kisaa. Samaa pohtii myös Heritage.

– Jos hän tulee toiseksi tai kolmanneksi, hän on saanut vastaavan näkyvyyden, mutta hän voi tehdä oman uransa, omalla tyylillään.

Siitä huolimatta Heritage kertoo IS:lle, että soisi voiton Saaralle.

– Minusta tulee maailman onnellisin mies, jos Saara voittaa X Factorin. Toivon todella, että Saara voittaa. Se olisi parasta ohjelman ja musiikin kannalta.

Finaaliviikonlopun aikana kisasta putoaa ensin lauantaina yksi kolmesta finalistista. Stuart Heritage ennustaa 5 After Midnightin putoavan kisasta ensimmäisenä, ja Matt Terryn päihittävän lopulta Saaran.

– Sunnuntaina kisan ratkaisevat teinitytöt, jotka haluavat vain katsoa poikaa, joka ei osaa laulaa, mutta näyttää ihan ok:lta, Heritage päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt