Kauniista ja rohkeista tuttu näyttelijä menehtyi – yli 2000 jakson elämäntyö saippuaoopperoissa

Julkaistu:

suru-uutinen
Joseph Mascolo sairasti Alzheimerin tautia.
Näyttelijä Joseph Mascolo on kuollut, kertoo muun muassa People-lehti. Kuolinsyystä ei toistaiseksi ole yhdysvaltalaismediassa tarkkaa tietoa, mutta Mascolo sairasti TVLine-sivuston mukaan Alzheimerin tautia.

Suomalaisille Mascolo on tuttu saippuasarjasta Kauniit ja rohkeat, jossa hän esitti Massimo Maronea 475 jakson verran vuosina 2001–2006. Maronen roolihahmo heilasteli Susan Flanneryn esittämän Stephanie Forresterin kanssa.

Vielä suuremman päivätyön Mascolo kuitenkin teki Suomessakin esitetyssä saippuasarjassa Päivien viemää, jossa hän esitti Stephano DiMeraa yli 1 600 jakson ajan. Elokuvauralla Mascolo esiintyi muun muassa kauhuleffassa Tappajahai 2.


– Jaamme uutisen rakkaan ystävämme ja pidetyn Päivien viemää -perheen jäsenen kuolemasta suurella surulla. Joen hymystä saimme aina lohtua ja häntä tullaan kaipaamaan kipeästi, Päivien viemää -tuottaja Ken Corday sanoi Peoplen haltuunsa saamassa tiedotteessa.

– Hänen elämää suurempi olemuksensa, kiltti sydämensä ja horjumaton positiivisuutensa vaikutti meihin kaikkiin vuosikymmenten ajan, ja ne elävät hänen monien ihailijoidensa muistoissa.

Sarjan Twitter-tilillä muistettiin myös Mascoloa.

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Vammaisten eteen tekemästään hyväntekeväisyystyöstä myös tunnettu Mascolo syntyi 13. maaliskuuta 1929 Yhdysvaltain Connecticutissa. Näyttelemisen lisäksi hän soitti urallaan kaksi vuotta klarinettia Metropolitan-oopperassa New Yorkissa.

Mascolo oli kuollessaan 87-vuotias. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo Patricia Schultz-Mascolo, poika Peter, tytärpuoli Laura, viisi lastenlasta ja kolme lastenlastenlasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt