Trump poseeraa Time-lehden kannessa – somessa huomattiin heti: Kuvaan piilotettiin viesti paholaisesta ja viittaus Hitleriin?

Time-lehti valitsi keskiiviikkona Donald Trumpin vuoden henkilöksi. Sosiaalisen median käyttäjät ovat kiinnittäneet huomiota lehden kansikuvan sommitteluun sekä siihen että kansi muistuttaa erehdyttävästi Time-lehden kansikuvaa Hitleristä.

9.12.2016 18:39

Yhdysvaltalainen aikakauslehti Time valitsi keskiviikkona tämän vuoden henkilöksi Donald TrumpinPerson of The Year -erikoisnumerossaan. Valintaa on kritisoitu muun muassa sosiaalisessa mediassa, jossa on kiinnitetty huomio myös lehden kansikuvaan.

Kuvassa Yhdysvaltain seuraava presidentti Donald Trump istuu nojatuolissa sivuttain kameraan katsoen. Twitterissä on kiinnitetty huomiota etenkin kuvan sommitteluun. Asiasta uutisoi muun muassa Daily Mail verkkosivuilaan. Time-lehden väitetään asetelleen Time-kirjaimet siten, että M-kirjaimesta Trumpin pään ylle muodostuvat pirunsarvet.

Twitterissä on kiinnitetty myös huomiota siihen, että Trumpin kansikuva muistuttaa erehdyttävästi Time-lehden kansikuvaa Adolf Hitleristä vuodelta 1938.

– Time-lehti on laittanut M-kirjaimen siten, että se näyttää aivan pirunsarvilta. Häpeällistä! Eräs Twitter-käyttäjä kirjoittaa.

We can't tell if Time Magazine was trying to give Donald Trump devil horns or cat ears here. pic.twitter.com/GCM8fafgNE— CAFE (@cafedotcom) December 7, 2016

– Mielenkiiintoista, kuinka Time laittoi Hitlerin ja Trumpin samankaltaisiin tuoleihin ja asentoihin selät vastakkain. Tarkoituksella aivan varmasti, toinen Twitter-käyttäjä kirjoittaa.

Hitlerin vuonna 1938 ilmestyneen kansikuvan on piirtänyt Rudolph Von Ripper. Daily Mailin mukaan Timen päätoimittaja Nancy Gibbs on sanonut, että Trumpin valitseminen vuoden henkilöksi oli helpoin päätös vuoden henkilöstä, jonka lehti on koskaan tehnyt.

Interesting how @Time put #Hitler and #Trump in similar chairs and positions, back-to-back. Intentional I'm sure. pic.twitter.com/ytVLjg5wyH— Temote Bodo (@TemoteBodo) December 7, 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Time-lehden henkilöksi valitaan vuosittain henkilö, jolla on ollut suurin merkitys maailman tapahtumiin, oli se sitten hyvässä tai pahassa. Vuoden henkilö -tittelin ovat saaneet muun muassa Barack Obama, Mahatma Gandhi, kuningatar Elisabet. Viime vuonna tittelin sai Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Trump itse on kommentoinut, että hänestä on suurenmoinen kunnia olla Time-lehden vuoden henkilö. Trumpin kerrotaan kommentoineen titteliä Today-lehdelle keskiviikkona. Time-lehden kansiotsikossa Trumpin kuvaillaan olevan presidentti, joka jakoi Yhdysvaltain kahtia.

– Maa on jakautunut kahtia, mutta minä en ole vielä presidentti. En ole tehnyt mitään, mikä olisi vaikuttanut jakautumiseen, Trumpin kerrotaan kommentoineen.

– Täällä (Yhdysvalloissa on paljon erimielisyyksiä. Aiomme rakentaa maasta jälleen ehjän, Trump kommentoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?