Lady Gaga paljastaa: ”Kärsin mielenterveysongelmista” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lady Gaga paljastaa: ”Kärsin mielenterveysongelmista”

Poptähti Lady Gaga paljasti hiljattain kärsivänsä traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Lady Gaga kärsii traumaperäisestä stressireaktiosta.­

6.12.2016 13:56

Lady Gaga, 30, vieraili hiljattain Ali Forney -keskuksessa, seksuaalivähemmistöihin kuuluvien kodittomien nuorten yömajassa, Harlemissa, New Yorkissa osana #ShereKindness -kampanjaa. Kyseessä on Todayn ja NBCUniversalin kampanja ystävällisten ja hyvien tekojen puolesta.

Tilaisuudessa hän paljasti kärsivänsä mielenterveysongelmista.

– Kärsin traumaperäisestä stressihäiriöstä. En ole koskaan ennen puhunut siitä, Gaga sanoi tapahtumassa E!Newsin mukaan.

– Mutta ystävällisyys, jota lääkärit ovat minulle osoittaneet, samoin kuin ystäväni ja perheeni, on todella pelastanut elämäni.

Hän huomautti, että yömajan lapset ja nuoret eivät ole vain kodittomia ja hädänalaisia, vaan hekin ovat selvinneet traumasta, jonka he ovat seksuaalisen suuntautumisensa torjumisessa kokeneet. Gaga sanoi pystyvänsä samaistumaan nuorten kokemuksiin.

– Oma traumani on auttanut minua ymmärtämään muiden traumoja, Gaga sanoi.

– Minulla ei ole samanlaisia ongelmia kuin teillä. Mutta kärsin mielenterveysongelmista ja kamppailen sitä vastaan joka päivä. Tarvitsen mantraa rentoutuakseni, hän jatkoi.

Hän pitikin puheensa lisäksi lyhyen meditaatioharjoituksen keskuksen nuorille.

Lady Gaga British Fashion Awards -gaalan punaisella matolla 5. joulukuuta.­

Gaga paljasti vuonna 2014 joutuneensa raiskatuksi 19-vuotiaana. Ennen vierailuaan Gaga ei ollut puhunut tapauksen aiheuttamista mielenterveysongelmistaan julkisesti.

Gaga ei kertonut kenellekään tulleensa raiskatuksi ensimmäiseen seitsemään vuoteen.

– Yritin löytää keinoja parantaa itseni. Lopulta ymmärsin, että ystävällisyys on paras keino. Yksi tapa auttaa traumasta kärsiviä ihmisiä on syöttää heille mahdollisimman paljon myönteisiä ajatuksia, hän sanoi.

– Ystävällisyys on minusta rakkauden teko tai rakkauden osoittamista jollekin. Uskon myös, että ystävällisyys on lääke väkivaltaan ja pahuuteen ympäri maailman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?