X Factor kovien syytösten kohteena – myrskynsilmässä Saara Aalto: ”Miksi tyttöystävää ei koskaan näytetä?” - Viihde - Ilta-Sanomat

X Factor kovien syytösten kohteena – myrskynsilmässä Saara Aalto: ”Miksi tyttöystävää ei koskaan näytetä?”

X Factor -ohjelma on saanut sosiaalisessa mediassa kovaa palautetta siitä, että se piilottelisi Saara Aallon kihlattua Meri Sopasta.

Saara Aalto on saanut luonnollisesti runsaasti näkyvyyttä Britannian X Factorissa, mutta kihlattu Meri Sopasta on nähty ruudussa harvoin.­

5.12.2016 18:14

Brittilehdet Daily Mail ja Digital Spy kirjoittavat verkkosivuillaan siitä, kuinka X Factorissa kilpailevan Saara Aallon kihlattu Meri Sopanen ei koskaan näy ohjelman jaksoissa. Daily Mail vihjaa artikkelinsa otsikossa, että katsojat ovat Merin näkymättömyyden vuoksi leimanneet X Factoria esittävän kanavan homofobiseksi.

Molemmat lehdet nostavat esille sunnuntai-iltaisessa jaksossa nähdyn seikan. Kun lähetyksen finalisteiksi selvisivät Aallon lisäksi 5 After Midnight ja Matt Terry, kiiruhtivat kilpailijat studion takapihalle pysäköidyille fanibusseilleen. Jokainen artisti esiintyy tämän viikon aikana kotipaikkakunnallaan. Saara Aalto esiintyy maanantai-iltana Senaatintorilla klo. 19, voit seurata esiintymistä IS:n livelähetyksestä, täältä.

Kun finalistit lähtivät bussiensa kyyditseminä pois, oli sekä 5 After Midnightin että Matt Terryn linja-autoissa jo kunnon karkelot käynnissä ja artistien läheiset vilkuttelivat busseista kuvausryhmälle. Saara Aallon linja-auto lähti paikalta viimeisenä ja se vaikutti tv-kuvista päätellen olevan miltei tyhjä, mikä on herättänyt ihmetystä sosiaalisessa mediassa.

Meri Sopanen on ollut Saara Aallon tärkein tuki koko X Factor -kilpailun ajan. Sopanen arvioi maanantaina lentokentällä toimittajille Saaran pärjänneen kisassa niin hyvin positiivisen ja ihanan luonteensa vuoksi.­

Twitterissä on muun muassa ihmetelty, miksi Meri Sopanen ei näkynyt kuvissa, vaikka hänen tiedetään kannustaneen Saaraa koko X Factor -kisan ajan.

– Miksi he eivät ikinä näytä Saaraa yhdessä tyttöystävänsä kanssa? Tahtovatko he piilottaa tämän puolen Saarasta? Eräs fani tiedusteli Twitterissä.

Osa myös ihmettelee saaneensa vasta sosiaalisesta mediasta tietää, että Saara Aallolla ylipäänsä on tyttöystävä.

– Olisi ollut kiva, jos Saaran kihlattu olisi edes mainittu lähetyksessä, toinen kommentoija toteaa Twitterissä.

– Sain vasta nyt tietää, että Saara on bi ja hänellä on tyttöystävä, minulla ei ollut aavistuskaan, kolmas kommentoi.

Saara Aalto kohtaa finaalissa Matt Terryn (vas) ja 5 After Midnight -yhtyeen.­

X Factorin tuotannosta kerrotaan Daily Mailille, että väitteet homofobiasta eivät pidä paikkaansa. Tuotannosta todetaan, että Saara on avoin ja sinut seksuaalisuutensa kanssa, mikä tulee ilmi sekä Saaran sosiaalisesta mediasta että lehtihaastatteluista.

– Se (seksuaalinen suuntautuminen) ei ole X Factorin kannalta ratkaiseva tekijä. Sama pätee myös muihin kilpailijoihin, Saaran seksuaalisuus ei olennaista hänen esitystensä kannalta. Esitykset ovat koko ohjelman pääpointti, X Factorin tuotannosta kommentoidaan Daily Mailille.

Saara Aalto ja Meri Sopanen saapuivat maanantaina X Factorin tuotantoryhmän kanssa Suomeen. Tuolloinkin Meri Sopanen saapui median haastateltavaksi ennen Saara Aaltoa. Sopanen seurasi kihlattunsa esiintymistä sivusta kuvaten samalla puhelimellaan. Tuotantoyhtiö oli järjestänyt Saaralle myös melkoisen yllätyksen, sillä lentokentältä Saara ja Meri suuntasivat Järvenpään-kotiinsa, jonne tuotantoyhtiö oli lennättänyt Aallon vanhemmat tapaamaan tytärtään. Ensi lauantain X Factor -lähetyksessä selviää, näkyykö Meri Sopanen lähetyksen Suomi-osuudessa.

Sosiaalisessa mediassa on myös kummasteltu, miksi Saara Aallon fanibussi näytti tyhjältä verrattuna Matt Terryn ja 5 After Midnightin busseihin.

– Heidän olisi edes pitänyt laittaa bussiin jotain tuotannon henkilöitä, Twitterissä kommentoidaan.

– Kun näin, että Saara Aalto lähti paikalta tyhjässä bussissa, tahdon hänen voittavan entistä enemmän. Hän on kilpailun paras laulaja, eräs ohjelman faneista kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?