Näin Senaatintorilla valmistaudutaan Saara Aallon yllätysspektaakkeliin – paikalle odotetaan yleisöryntäystä - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin Senaatintorilla valmistaudutaan Saara Aallon yllätysspektaakkeliin – paikalle odotetaan yleisöryntäystä

Tapahtuman tuottaja Jussi Sirén kertoo Ilta-Sanomille Aallon illan esiintymisen olevan näyttävä show.

Saara Aalto esiintyy Senaatintorilla kello 19.00 alkaen.­

5.12.2016 14:57

Maanantaina päivällä näyttävästi Suomeen saapunut Saara Aalto esiintyy illalla Helsingissä Senaatintorilla. X Factor -finalistin yllätysvierailu kotimaahansa paljastui sunnuntai-iltana.

Tapahtuman nopealla aikataululla järjestävän Magnum Liven vastaava tuottaja Jussi Sirén uskoo illan esiintymisestä tulevan hieno show.

– Tulossa on näyttävä show Saaralta. Hän tulee moikkaamaan fanejaan tänne ja juhlistamaan tämän viikon finaalia, Sirén kertoo Ilta-Sanomille.

Aallon esiintymispaikalta aukeaa illalla näkymä kauniisti valaistulle torille.­

Maanantaina iltapäivällä Senaatintorilla tehtiin valmisteluita Aallon esiintymistä varten. Paikalle tuotiin mellakka-aitaa, äänentoistoa, valoja ja rekvisiittaa illan esitykseen. Tapahtuman järjestävä tiimi pohti, miten yleisön tila rajataan ja turvallisuusasiat huomioidaan.

– Saara esiintyy keskellä Tuomiokirkon portaita. Hän esittää muutaman biisin kello 19 alkaen. Paikalle ei tule varsinaista lavaa, mutta äänentoistoa ja koroketta. Paljon riippuu kelistä, mutta erikoistehosteita ja kovaa show-meininkiä on tiedossa, Sirén valotti illan järjestelyitä.

Senaatintorille tuotiin tavaraa kuorma-autoilla.­

Järjestyksenvalvojat aloittivat alueen rajaamisen mellakka-aidalla.­

Koko tapahtuma on suomalaisten käsialaa, vaikka Britannian X Factorin tiimi saapuukin Suomeen Aallon mukana. He eivät kuitenkaan osallistu tapahtuman käytännön järjestelyihin.

– Kaikki tulee täältä meiltä. Briteistä tulee X Factorin kuvausryhmä eli noin kymmenen hengen porukka, ja tietenkin Saara!

Suuri brittituotanto ei aiheuta erityisiä vaatimuksia tapahtuman järjestäjille, mutta kiireinen ja nopea aikataulu luovat haasteita.

– Aloitettiin tapahtuman valmistelu viime viikon torstaina ja eilen illalla Saaran tulo vahvistui. Ohjelma elää koko ajan aivan viime minuuteille saakka.

Tähän rakentuu Aallon esiintymispaikka.­

Tuomiokirkon portaiden tuntumaan tuotiin maanantaina iltapäivällä laatikoittain äänentoistoa illan esitystä varten.­

Senaatintorilla järjestetään joulun alla perinteisesti Tuomaan markkinat tapahtuma, jonka takia tori on täynnä myyntikojuja. Markkina-alue rajaa illan yleisölle varatun tilan melko pieneksi ja paikalle odotetaan tuhansia ihmisiä. Sirén kuitenkin uskoo, että kaikki halukkaat mahtuvat paikalle.

– Veikkaan, että tulee olemaan tori täynnä porukkaa. Luulen että puhutaan useista tuhansista ihmisistä.

Tuomaan markkinoiden myyntikojut rajoittavat yleisön tilaa.­

Aalto esiintyy Tuomiokirkon portaiden keskellä olevalla tasanteella.­

Tapahtuma aiheuttaa erikoisjärjestelyitä lähikaduille illan aikana. Sirén kiittelee Helsingin kaupungin myötämielisyyttä suurtapahtumien järjestämisessä. Hän kertoo, että kaikkeen on varauduttu ja suunnitelmaa pystytään muuttamaan nopeastikin.

– Tällainen tilaisuus vaatii aina erikoisjärjestelyitä. Meillä on tapahtuman turvallisuudesta vastaavat ja Helsingin poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa tehdään yhteistyötä. Esityksen aikana noin 1,5 tunniksi tehdään erikoisjärjestelyitä torin läheisyyteen. Kaikki riippuu ihan siitä, kuinka paljon tulee lopulta porukkaa paikan päälle.

Markkinamyyjät odottavat iltaa

Myös Tuomaan markkinoilla Aallon esiintyminen on aiheuttanut erityisjärjestelyitä. Moni myyjä odottaa iltaa innolla ja kertoo varautuneensa normaalia suurempaan kävijämäärään.

Olkkari-myymälän kojua torilla pitävät Mika Miettunen ja Tytti Säilä kertova tapahtuman olevan kaikin puolin mahtava juttu. He aikovat seurata illan esitystä kojultaan.

– Meillä on tässä paraatipaikka, Miettunen iloitsee.

Suuri ihmismäärä mietityttää kaksikkoa, mutta he suhtautuvat siihen positiivisella mielellä.

– Kymmenen tuhatta tähän vielä mahtuu, mutta jos 20 tuhatta tulee niin tiukkaa alkaa tehdä. Jännittävä nähdä, miten tämä toimii, Säilä pohtii.

Mika Miettusen ja Tytti Säilän kojua koristaa illan tapahtuman kunniaksi Saara Is Coming to Town -teksti.­

”Saara Is Coming to Town” -tekstin kojulleen mukien avulla taiteilleet kauppiaat ovat reagoineet erityistilanteeseen.

– Meillä on kauppa 300 metrin päässä ja saadaan sieltä nopeasti lisää tavaraa tänne, Miettunen ja Säilä kertovat.

Miettusen mielestä on hienoa, että Helsinkiin on saatu näin nopealla aikataululla kansainvälinen tapahtuma.

– Tänään on varmasti erilainen ilta. Seuraan esitystä ja kirjailen ehkä tuohon valotaululle viestin Simon Cowellille, hän virnistää.

Tuomaan markkinat järjestetään joka joulukuu Senaatintorilla.­

Myös käsitöitään jo kymmenettä vuotta Tuomaan markkinoilla myyvä Ulla Ahonen pitää Aallon esiintymistä hienona lisänä markkinahumuun.

– Musiikki on aina kiva asia. Kurkkaan esitystä itsekin varmasti. Olen nyt loppupäässä seurannut hänen etenemistään. Ilman Saaraa ei varmasti olisi kiinnittänyt siihen kisaan huomiota lainkaan, Ahonen tuumaa.

Ulla Ahonen iloitsee Aallon menestyksestä X Factorissa.­

Ahonen ei usko Aallon esityksen vaikuttavan kaupankäyntiinsä.

– Ei ne varmaan kauppaa tule tekemään vaan Saaraa kuuntelemaan, hän nauraa.

Ilta-Sanomat seuraa Saara Aallon esiintymistä suorana lähetyksenä kello 18:30 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?