IS seuraa hetki hetkeltä: Saara Aallolla huikea konsertti Senaatintorilla – jättiyleisö villinä: ”Tää on mieletöntä” - Viihde - Ilta-Sanomat

IS seuraa hetki hetkeltä: Saara Aallolla huikea konsertti Senaatintorilla – jättiyleisö villinä: ”Tää on mieletöntä”

Ilta-Sanomat seuraa Saara Aallon vierailua Suomessa reaaliaikaisesti. Aalto saapui Suomeen maanantaina iltapäivällä.

5.12.2016 19:36 | Päivitetty 5.12.2016 22:11

Saara Aalto kertoi brittien X Factorissa sunnuntaina, että saapuu maanantaina Suomeen yllätyskeikalle. Iloinen uutinen käynnisti välittömästi isojen torijuhlien valmistelun Helsingissä. IS seuraa Saara Aallon Suomen vierailua hetki hetkeltä koko maanantain ajan.

Aalto on edennyt Ison-Britannian X Factorin 13. tuotantokaudella finaaliin asti. Kisassa on jäljellä enää kolme osallistujaa: Saara Aalto, poikabändi 5 After Midnight ja Matt Terry. Suomalaislaulaja on päässyt ohjelmassa suoraan yleisöäänillä jatkoon jo neljä viikkoa putkeen.

Aalto kertoi varhain maanantaiaamuna seuraajilleen sosiaalisen median välityksellä olevansa matkalla Suomeen kumppaninsa ja managerinsa Meri Sopasen kanssa. Aalto esiintyy Helsingissä Senaatintorilla maanantaina kello 19 alkaen. Suomeen hän saapui noin kello 12.20 ja faniensa eteen Saara saapui klo 13.30 maissa.

Myöhemmin maanantaina Saara esiintyy Senaatintorilla, laulaen tapahtumassa yleisölle muutaman kappaleen. Tapahtuman juontaa Kristoffer Ignatius ja paikalle saapuu myös joulupukki.

Lue vierailun virallinen ohjelma tästä linkistä.

Näin Saaran Suomen-vierailu etenee

22.10: Tangokuningas Teemu Roivainen oli saapunut Senaatintorille kannustamaan ex-puolisoaan. Teemu matkustaa myös Lontoon finaaliin. Hän lupasi, että lauantaina lavalla koetaan jotain ennennäkemätöntä. Katso Teemun koko haastattelu täältä.

20.45: IS tapasi hurmioituneen Saaran heti esiintymisen jälkeen. Aalto kertoi olevansa hieman shokissa keikan jälkeen. Varsinkin suuri yleisömäärä ilahdutti laulajaa. Voit katsoa koko haastattelun täältä.

20.24: Kristoffer Ignatius haastatteli Saaraa ja Michael Monroeta yli 10000-päisen live-yleisön edessä. Haastattelun päätteeksi Saara riensi takavasemmalle, mutta kiitti yleisöä suuresti ennen poistumista.

– Kiitos, tää on niin mieletöntä!

Konserttitapahtuma päättyi klo 20.25.

20.18: Lavalle nousi nyt Michael Monroe, joka ylistää Saaraa vuolaasti.

– Kaikki nämä vuodet olen sanonut, että Saara on maailmanluokan supertähti. Ja vihdoin kaikki muutkin nyt näkevät sen! Olen niin onnellinen!

– Saarasta ei voi sanoa mitään negatiivista. Hän on supersankari, kansallissankari!

20.16: Viimeisenä kappaleena Saara esittää Abban The Winner Takes It All -biisin, ja kappaleen päätteeksi Senaatintorilla käynnistyvät valtavat ilotulitukset.

20.14: – Olen ollut sellaisessa kuplassa, etten ole päässyt käymään ulkomaailmassa oikein kolmeen kuukauteen. Mutta kiitos ihmiset niin paljon, Saara sanoo.

20.09: – Meillä kaikilla on sydän, Saara sanoo pitkän puheensa päätteeksi ja ilmoittaa, että seuraavaksi hän esittää oman No Fear -kappaleensa, jolla hän sijoittui toiseksi Uuden Musiikin Kilpailussa viime keväänä.

20.05: – Tää on niin jännittävää. En olisi villeimmissä unelmissakaan uskonut, että teitä tulee näin paljon. Kiitos! Kiitos kaikista viesteistä ja kannustuksista tuolla netissä! Saara kiittää yleisöä.

Klo 20.00: Toisena kappaleena Saara tulkitsee Chandelier-kappaleen, jolla hän hurmasi tuomarit ja yleisön jo koelaulussa sekä viime viikonlopun semifinaalilähetyksessä.

19.56: SAARA AALTO ON NYT LAVALLA! Konsertti käynnistyi Saaran tervehdysten myötä.

– Tää on niin siistiä! Saara hehkutti!

Konsertti käynnistyi Frozen-elokuvasta tutulla Let It Go -kappaleella.

19.54: X Factor -juontaja Dermot O’Leary jututtaa nyt yleisöä.

– Minulla on todella kylmä, mutta en välitä! Moi Helsinki! Moi Stadi! Menikö se oikein? suomea puhunut O’Leary kysyi yleisöltä.

– Haluan sanoa kiitos, Suomi. Kiitos Saara Aallosta.

19.52: Kohta alkaa tapahtua. Valkoiseen asukokonaisuuteen pukeutunut Saara on hiljalleen laskeutumassa kohti esiintymislavaa.

19.47: IS:n paikalla oleva toimittaja Mikko Juuti kertoo, että Senaatintorilla on tällä hetkellä peräti yli 10 000 ihmistä.

19.43: Nyt Saara kipusi Tuomiokirkon portaat ylös ja juontaja Kristoffer Ignatius kertoi, että Saara menee nyt valmistautumaan konserttia varten.

19.41: Konsertin alku viivästyy yhä. Saara tapaa ja kättelee parhaillaan fanejaan kirkon portaiden alla. Yleisö huutaa rytmikkäästi Saaran nimeä.

19.33: SAARA AALTO ON NYT SENAATINTORILLA!!! Suomalaislaulaja saapui Senaatintorille hevossaattueen kyydissä ja ilmestyi kirkuvan yleisön eteen hymyilevänä yhdessä joulupukin ja X Factor -juontaja Dermot O’Learyn kanssa. Hän saapui yleisön eteen yli puoli tuntia myöhässä. Juontaja Kristoffer Ignatius kertoi Saaran olleen kuvaamassa vielä jotain inserttejä X Factoriin ennen konsertin alkua ja siksi hän tuli aiottua myöhemmin esiin.

Ennen Saaran ilmestymistä juontaja huudatti yleisöä ja yritti saada heitä tekemään aaltoja Saaralle.

19.23: Jälleen Senaatintorin valtasi hiljaisuus. Saara Aaltoa odotetaan kiivaasti Tuomiokirkon portaille. Aikataulusta ollaan kohta puoli tuntia myöhässä.

19.20: Ignatius paljasti, että konsertissa on luvassa myös yllätysvieraita. Nähtäväksi jää, keitä Saaran mukana lavalla nähdään.

19.18: Juontaja Kristoffer Ignatius saapui lavalle ja huudattaa yleisöä. Ignatius kertoo, että Saara on aivan kohta tulossa yleisön eteen. Juontajan mukaan Saara esittää jättiyleisölle useita kappaleita. Ignatius myös ohjeistaa yleisöä tulevan kannalta.

19.15: Michael Monroe julkaisi Instagram-tilillään juuri yhteiskuvan joulupukin ja Saara Aallon kanssa.

Katso kuva tästä.

19.11: Tapahtuman juontaja Kristoffer Ignatius ilmestyi nyt yleisön eteen. Kohta ohjelma varmasti alkaa. Saara-huudot raikavat.

19.09: Joulupukkikin on saapunut paikalle Tuomiokirkon eteen. Saara Aaltoa ei vielä näy.

 

19.01: Alkuperäisen aikataulun mukaan Saara Aallon piti ilmestyä yleisön eteen tasan klo 19, mutta vielä häntä ei Tuomiokirkon laitamilla näy. Jättimäinen yleisö lämmittää itseään Saara-huudoilla.

18.56: Yleisö villiintyy suureen rytmikkääseen Saara Aalto -huutoon. Mutta vielä suomalaista laulajatähteä ei lavalla näy.

18.54: Tuomiokirkon portaille on rakennettu upea lava, jota halogeenivalot koristavat. Aivan pian Saara Aalto astelee lavalle jättiyleisön eteen.

18.46: ISTV:n livelähetystä voi seurata tästä linkistä. Lähetystä juontaa tällä hetkellä toimittaja Antti Halonen.

18.44: Senaatintori on tällä hetkellä jo miltei täpötäynnä ihmisiä, jotka odottavat Saara Aallon puolen tunnin mittaista konserttia Helsingin Tuomiokirkon edessä.

18.20: Ilta-Sanomien toimittaja Mikko Juuti kertoo, että Senaatintorille on kertynyt jo joitakin satoja innokkaita Saara-faneja. Siskokset Jenni ja Jonna tulivat paikan päälle ihmettelemään tunnelmaa.

– Tampereelta asti tultiin. Tosin siskoa katsomaan ja tämän Saaran esiintyminen tuli sopivaan aikaan, siskokset kertovat.

Siskokset arvioivat, että Saaraa vie eteenpäin lahjakkuuden lisäksi uskomaton sisukkuus.

18.06: H-hetki lähestyy! Saara Aalto julkaisi juuri äsken Instagram-tilillään kuvan, joka paljastaa, että Aalto on parhaillaan matkalla kotoaan Järvenpäästä kohti Helsinkiä, jossa hän konsertoi Senaatintorilla noin klo 19 alkaen.

– Senaatintori, täältä tullaan! Nähdään pian!!! Saara kirjoitti kuvatekstiksi.

Jos kuva ei näy, katso se tästä.

17.12: Alle kaksi tuntia aikaa torikonsertin alkuun! Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Rita Tainola kirjoitti oivaltavan kolumnin Saara Aallosta ja Suomi-brändistä. Lue Tainolan kommentti tästä.

15.31: Saara Aallon vanhemmat Markus ja Taina Aalto kertovat Ilta-Sanomien haastattelussa, miltä tuntui tavat Saara ensimmäistä kertaa kuukausiin. X Factorin tuotantoyhtiö lähetti Saaran vanhemmat Saaralle yllätyksenä Helsinki-Vantaan lentokentälle. Vanhemmat tapasivat Saaran tämän ja Meri Sopasen kotona Järvenpäässä.

– Lähtö tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Aika hässäkkä siinä tuli, että ehdimme saada koirallekin hoitopaikan, kertoo Saaran isä Markus Aalto kertoi IS:lle.

15.23: Saara Aalto on julkaissut sosiaalisen median tileillään (Facebook, Twitter, Instagram) kuvan lentokentän mediamylläkästä. Valokuvassa Aalto vastailee toimittajien kysymyksiin.

– Takaisin Suomessa! Oli hullua ja hienoa nähdä se ihmismäärä lentokentällä. En malta odottaa iltaa. Nähdään Senaatintorilla klo. 19! Aalto on kirjoittanut englanninkieliseen kuvatekstiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

14.52: Saaran saapuminen faniensa eteen Helsinki-Vantaalla oli melkoinen tosi-tv-näytelmä, sillä X Factorin kuvausryhmä käskytti paikalla ollutta yleisöä hyppimään ja huutamaan. Lue tapahtumista lisää tästä.

14.40: Saara kertoi Helsinki-Vantaalla, että tulevan viikonlopun X factor -finaalissa Aallon mentor Sharon Osbourne toteuttaa yhden Aallon suuurimmista unelmista.

– Sharon on järjestänyt minulle suuren yllätyksen, yhden unelmani. Mua jännittää niin paljon, Saara vinkkasi medialle. Lue aiheesta lisää täältä.

13.52: Tilaisuus on ohi ja ISTV:n suora lähetys päättyi. IS seuraa tapahtumia koko päivän reaaliaikaisesti. ISTV näyttää Saaran konserttia suorana lähetyksenä illalla Senaatintorilla.

Helsinki Airport is full packed!!! Welcome @saaraaalto to visit #Finland #XFactor #saaraaalto #best— Outi Mäkinen (@OutiMkinen) December 5, 2016

Katso twiitti täältä.

13.48: Haastattelut ovat nyt takana. Saara jakaa nimikirjoituksia faneille ja vilkuttaa yleisölle iloisena. Saara sai fanilahjan yleisön joukosta.

– Nähdään kello 19 Senaatintorilla, Saara sanoi yleisölle ja pahoitteli sitä, että ei ehtinyt moikata kaikkia paikalle saapuneita.

13.45: Meri Sopanen kertoi medialle, että viime yön yöunet jäivät vain neljään tuntiin. Saara on tästä huolimatta yhtä hymyä lentokentällä. Sopanen kertoi myös, että kumpikaan heistä ei vielä tiedä yhtään, millainen illan keikka tulee olemaan.

13.43: Saaralta kysytään, olisiko hän uskonut olevansa finaalissa. – Ei, en olisi uskonut, onnellinen Saara huokaisee mikrofoniin.

13.41: Lue lisää Saaran haastattelukommentteja ja katso kuvia tilaisuudesta tästä linkistä.

13.37: Saaralta kysytään, miten hän aikoo viettää joulua.

– Toivoisin, että vain minä, Meri ja koirat rauhassa jossain.

13.35: Saara vastaa median kysymyksiin väkijoukon keskellä.

– Yritetään pitää energia korkealla, että jaksaa. Monipuolisia, sinne odotetaan yli kymmenentuhatta ihmistä. Lapsuudenunelma oli päästä esiintymään isolle areenalle. Nyt se toteutuu. Mahtavia kylttejä. Olen niin iloinen, Saara hymyilee leveästi.

– Toivon, että voin levittää iloa ympäriinsä tänään.

Millä keinolla X Factor -voitto viedään kotiin, onko vielä lisää ässiä hihoissa?

– Monipuolisia, spektaakkelimaisia esityksiä. Tulossa vielä hieno biisi, jolla saan näyttää koko ääniskaalani, Saara sanoo.

13.34: – Olen ihan sekaisin nyt, Saara kommentoi toimittajille yleisötungoksen keskellä.

13.32: Saara saapui! Leveästi hymyilevä laulajatähti vilkuttaa yleisölle. Hän on pukeutunut Minna Parikan suunnittelemiin pupunkorvakenkiin, hopeiseen bomber-takkiin ja rentoihin farkkuihin.

13.24: Meri jää odottamaan liukuportaiden alapäähän kukkakimppu kädessään. Malttamaton yleisö alkaa jo hurrata pieniäkin ääniä kuullessaan. X Factorin tuotantoyhtiön edustajat huudattavat Saara-nimeä yleisössä.

Lähetyksessä huomaa, kuina X Factorin edustajat kuiskuttelevat Merille, joka odottaa Saaraa kukkakimppu kädessään. Fanit odottavat, että Merin kanssa saapuu paikalle myös tämän mentori Sharon Osbourne.

13.22: Meri ilmoitti toimittajille ystävällisesti, että hänen täytyy poistua. Tämä tarkoittaa luultavasti sitä, että Saarakin saapuu pian median ja yleisön eteen.

13.20: Saara Aallon manageri ja puoliso Meri Sopanen saapui median eteen.

– Saara voittaa X Factorin persoonalla ja suomalaisella sisulla, onnellisesti hymyilevä Meri kommentoi.

– Oma persoona, oma ihana itsensä. Se tulee sieltä sisältä ja pulppuaa koko yleisölle, Meri Sopanen lisäsi vielä.

– Tässä ollaan oltu päivä kerrallaan. Kahteen ja puoleen kuukauteen ei ole paljon vapaapäiviä vietetty.

Media & fanit ovat kerääntyneet sankoin joukoin @HelsinkiAirport'ille toivottamaan @saaraaalto'n kotiin. @TheXFactor #saaraaalto pic.twitter.com/9Sla3M0Mg6— Finavia (@FinaviaOyj) December 5, 2016

13.15: Helsinki-Vantaan lentokentällä kuvatut pätkät saatetaan näyttää ensi viikon X Factor -lähetyksissä. X Factorin finaalilähetykset nähdään lauantaina ja sunnuntaina. Lähetykset näytetään myös Suomessa suorina lähetyksinä tv:ssä.

Saara Aallon vanhemmat kertoivat IS:lle lähdön Helsinkiin tulleen kuin salaman kirkkaalta taivaalta. Valokuvassa pariskunta kotonaan Oulunsalossa.­

13.10: Lapset huutavat eturivissä innoissaan I Love Saara -kannustushuutoja. Tunnelma on nyt odottava ja jännittynyt. Paikalla on myös edustajia X Factorin tuotannosta. Videokamerat ovat valmiina vastaanottamaan Saaran paikalle.

13.03: Finavia on muistanut Saara Aaltoa Welcome Home Saara -kyltillä.

– Tunnelma on odottava ja iloinen, IS:n toimittaja Mira Sharma kertoo livelähetyksessä.

12.56: Tietojen mukaan vaikuttaa siltä, että Saaran saapuminen fanien eteen viivästyy jonkin verran. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Saara saapuu paikalle noin kello 13.30.

Artikkelin pääkuvana olevasta videosta voi seurata lähetystä lentokentältä livenä.

12.47: Paikalla lentokentällä on runsaasti Saara Aalto -faneja ja monilla on mukanaan lahjoja Saaralle. Paikalla on myös joulupukki, joka ilahdutti läsnä olevia lapsia suuresti. Saara tulee yleisön eteen noin kello 13 suunnitellusti. Saara tervehtii faneja ja antaa paikalla oleville median edustajille haastatteluja.

12.41: IS:n paikalla olevan toimittajan mukaan lentokentällä on vielä rauhallista.

12.38: Finavia tiedotti aamupäivällä verkkosivuillaan, että Saara saapuu lentokentän T2-terminaalin lähtöaulaan tapaamaan fanejaan noin kello 13.

12.16: IS:n tietojen mukaan Saara Aallon lentokone on laskeutunut Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Helsinki, tavataanko huomenna? LUE: https://t.co/J1Y2JzGyyA 👍🏻 #saaraaalto pic.twitter.com/lLDb8dSHMx— Saara Aalto (@saaraaalto) 4. joulukuuta 2016

Saara twiittasi seuraajilleen eilen illalla, että saapuu maanantaina Helsinkiin. Katso twiitti tästä linkistä.

Kuvassa Saara Aallon faneja lentokentällä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?