IS seurasi hetki hetkeltä: Saara Aalto on X Factor -finalisti! Näin huikean jännittävä tuloslähetys eteni - Viihde - Ilta-Sanomat

IS seurasi hetki hetkeltä: Saara Aalto on X Factor -finalisti! Näin huikean jännittävä tuloslähetys eteni

Britannian X Factorin kolme finalistia selvisivät tänään sunnuntaina. IS seurasi tunnin mittaisen tuloslähetyksen hetki hetkeltä.

4.12.2016 21:36 | Päivitetty 4.12.2016 23:20

Saara Aalto pääsi Ison-Britannian X Factor -laulukilpailun finaaliin. Aalto on jo yltänyt peräti neljän parhaan joukkoon, ja tänään sunnuntaina kello 22–23 nähtävässä suorassa tuloslähetyksessä selvisi, että hän on yksi finalisteista.

Saara pääsi suoraan finaaliin heti 5 After Midnightin jälkeen. Finaaliin pääsi myös Matt Terry.

Saara aloitti lauantain jouluisen vauhdikkaalla esityksellä Mariah Careyn jättihitistä.­

Saara Aalto esitti lauantain show’ssa kaksi kappaletta: Mariah Careyn All I Want For Christmas is You -jättihitin sekä Sian Chandelier-kappaleen. Molemmat esitykset vakuuttivat sekä tuomarin että studioyleisön, ja brittikatsojat ovat povanneet niiden perusteella Saaralle jopa koko kisan voittoa.

IS seurasi jännittävän tuloslähetyksen hetki hetkeltä.

22.58: Seuranta päättyy tähän. Palataan asiaan taas ensi viikolla X FACTOR -FINAALISSA!

22.55: Finalistit saapuvat lavalle riemuiten. Saara halaa innoissaan 5 After Midnight -ryhmän poikia. Finalistit esiintyvät ensi viikolla kotikaupungeissaan ja jokainen sai oman nimikkobussinsa. Saara Aalto kertoo tulevansa Helsinkiin huomenna maanantaina! Finalistit starttasivat bussinsa heti suoran tuloslähetyksen lopussa.

22.54: Simon Cowellin suojatti siis putosi, mutta hän kehui kuitenkin finalisteja: ”Tämä on kilpailu ja he kolme ansaitsevat olla siellä.”

22.53: ”Olen niin ylpeä itsestäni, kun pääsin semifinaaliin. Haluan kiittää kaikki kisaajia, Simonia ja koko tiimiä. Tämä on ollut uskomatonta”, pudonnut Emily Middlemas kuvailee tunnelmiaan. Tämän jälkeen näytetään insertti hänen taipaleestaan X Factorissa.

22.52: X Factor -finalistit ovat siis Saara Aalto, Matt Terry ja ryhmä 5 After Midnight.

22.51: Louis Walsh lähettää finaaliin Matt Terryn. Sharon Osbourne on ratkaiseva tuomari. Hän kehuu Emilyä, ja toteaa kaikkien olevan voittajia. ”Mutta lähetän finaaliin Mattin!”

22.50: Nyt tuomarit tekevät päätöksensä. Jokainen tuomari sanoo, kenet haluaa finaaliin. Simon Cowell haluaa sinne Emilyn, Nicole aloittaa kehumalla Emilyn esitystä yhdeksi hänen kauneimmistaan. Mutta hän lähettää luonnollisesti finaaliin suojattinsa Matt Terryn.

22.48: Vain 18-vuotias Emily Middlemas saapuu lavalle paljain jaloin ja hieman hermostuneen oloisena. Hän esittää brittilaulaja Birdyn kappaleen Wings.

22.47: Tuomarit eivät kommentoi vielä mitään. Simon Cowell esittelee suojattinsa Emily Middlemasin, mutta aloittaa kiittämällä kisan studiona pitkään toiminutta tilaa.

22.45: Matt Terryn kappalevalinta on Christina Aguileran Hurt. Hän esittää sen vahvasti ja mahtipontisesti. Matt Terry on ollut koko livelähetysten ajan hyvin vahva kisaaja ja yksi ennakkosuosikeista. Saa nähdä, kuinka hänen käy.

22.44: Kumpikaan nyt pohjakaksikossa olevista artisteista ei ole ennen ollut pudotusuhan alla. Ensin esiintyy Matt Terry. ”Hän on valmis tähän ja uskon häneen, ja tiedän, että tekin uskotte”, Mattin mentori Nicole Scherzinger esittelee suojattinsa.

22.35: Gaga aloittaa esityksensä dramaattisesti korkealla lavalla savun keskellä hapsuasussa. Kappale on Million Reasons.

22.33: Pian Matt Terry ja Emily Middlemas laulavat finaalipaikasta. Ensin esiintyy kuitenkin Lady Gaga.

22.26: Finaaliin pääsevät 5 After Midnight -ryhmä ja SAARA AALTO! Uskomatonta! Saara Aalto on siis Britannian X Factorin finaalissa. ONNEA SAARA! Saara näyttää jälleen hyvin yllättyneeltä ja on haltioissaan.

22.25: Nyt jännittää! Tuomaristot ja artistit toivotetaan tervetulleeksi lavalle.

22.21: Ensimmäiset finalistit selviävät pian! Ennen tuloksia näytetään insertti sairaista lapsista, joiden hyväksi X Factor -voittajan singlen tuottoja tulee menemään.

22.15: Äänestys päättyy nyt. Ensimmäiset jatkoon pääsijät selviävät mainoskatkon jälkeen, noin kello 22.30. Kaksi pääsee suoraan jatkoon, kaksi joutuu vielä laulamaan yhden kappaleen tuomaristolle.

22.14: Talent-konkari Zara Larsson ohjeistaa X Factor -kisaajia sanomalla, että ”nukkua voi haudassakin”.

22.11: Zara Larsson esittää I Would Like -hittinsä yhdessä tanssijajoukon kanssa. Kappale vaihtuu lennossa hänen toiseen hittiinsä Lush Lifeen.

22.09: Ruotsin Talentin vuonna 2008 voittanut Zara Larsson esiintyy tuloslähetyksessä seuraavaksi. Vain 18-vuotias laulaja on noussut kansainväliseen suosioon lyhyessä ajassa.

22.08: Saaran äänestysohjeet tulevat. ”Olin rennompi kuin koskaan”, Saara sanoo insertissä Mariah Careyn kappaleen esityksestään. ”On kuin hän ei olisi kilpailija, vaan vieraileva tähti show’ssa”, Louis Walsh sanoo takahuoneessa kuvatussa videopätkässä Saarasta.

22.05: Ääniä on annettu kaksi miljoonaa, kertoo juontaja Dermot O’Leary. Tämän jälkeen näytetään vielä äänestysohjeet. Suomesta käsin ei voi äänestää.

22.03: Esitys saa yleisöltä isot aplodit, minkä jälkeen semifinalistit poistuvat lavalta. Juontaja toteaa kisan olevan kaikkien aikojen tasaisin: jokainen mukana oleva esiintyjä on ollut ainakin kerran yleisöäänten ykkösenä.

22.01: Juontaja Dermot O’Leary aloittaa esittelemällä tuomariston ja toivottamalla studioyleisön tervetulleeksi. Tämän jälkeen semifinaalinelikko esittää yhteisenä lauluesityksenä Do They Know It’s Christmas -kappaleen. Saara on pukeutunut kultaiseen minimekkoon ja laulaa upeasti.

22.00: Ruotsalainen poplaulaja Zara Larsson ja megatähti Lady Gaga esiintyvät tänään tuloslähetyksessä.

21.58: Lähetys alkoi lauantain huippuhetkiä kertaavalla insertillä jo paria minuuttia ennen kello kymmentä. ”Sinä olet maailmanluokan artisti”, tuomari Louis Walsh hehkutti insertissä Saara Aaltoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?