Saara Aallolla luja luotto X Factor -semifinaalin kappalevalintaansa: ”Sillä, jos jollakin, voi päästä finaaliin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Saara Aallolla luja luotto X Factor -semifinaalin kappalevalintaansa: ”Sillä, jos jollakin, voi päästä finaaliin”

Aalto kertoo itse semifinaaliin esitettäväksi valitsemastaan Sian kappaleesta STT:n videohaastattelussa.

2.12.2016 18:57

Britannian X Factorin semifinaaliin edennyt Saara Aalto kertoo STT:n videohaastattelussa tunnelmiaan ennen lauantaista suoraa lähetystä.

Aalto laulaa lauantaina viikon joulu-teemaan kuuluvan Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You -kappaleen ja toisena itse valitsemansa australialaislaulaja Sian Chandelier -megahitin. Aalto esitti samaisen kappaleen jo X Factorin koelauluissa.

– Olen halunnut laulaa Chandelierin jo ekan koe-esiintymisen jälkeen, Aalto kertoo uutistoimisto STT:lle.

Aalto on odottanut otollista hetkeä kappaleen uudelleen esittämiselle ja kokee sen nyt tulleen.

– Nyt on minun mielestä se et hetki, koska se on niin hieno biisi ja se sopii minun äänelle niin hyvin, niin sillä, jos jollakin, voi päästä finaaliin.

Bravuuribiisin säästäminen myös itse finaaliin olisi voinut olla fiksua, mutta Aalto kokee haluavansa esittää jo tänä viikonloppuna kappaleen, josta sekä hän että yleisö pitävät. Aalto kiittelee mahdollisuutta valita mieleisensä kappaleen itse.

– Oli tosi ihanaa, että nuo antoivat minun sen laulaa.

Aallon X Factor urakka lähenee viimein loppuaan. Mikäli laulaja pääsee tänä viikonloppuna jatkoon ja kärkikolmikkoon, laulaa hän finaalissa ensi viikon lauantaina. Pitkä rupeama on ollut rankka ja menestystä kisassa on ollut vaikea uskoa todeksi.

Aalto iloitsee erityisesti siitä, että hän on saanut tehdä isoja ja näyttäviä sekä monipuolisia esiintymisiä ja kokee, että Britanniassa hänen luonteenpiirteitään arvostetaan eri tavalla kuin Suomessa.

– Suomessa pitäisi olla ehkä enemmän sellainen pystymetsästä revitty.

Aalto ei ole vielä varma mitä X Factorin jälkeen tapahtuu. Moni asia on vielä epäselvä ja uran jatko riippuu pitkälti siitä, millaisia yhteistyökumppaneja Aalto rinnalleen löytää. Suomalainen uskoo uransa jatkuvan Lontoossa tai ainakin jossakin ulkomailla.

– Suomeen en varmaankaan kyllä tule. Tänne jonnekkin jään ja katsotaan sitten, mitä mulle tapahtuu.

Kolme kuukautta omien sanojensa mukaan kuplassa X Factorin takia elänyt Aalto tiedostaa sen, että ohjelman jälkeen kaikki alkaa alusta ja uran lopullisen suunnan näkee vasta kisan loputtua.

– Sitten se työ vasta alkaa. Kyllähän se muuttuu paljon, jos oma kotimaakin muuttuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?